Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi
  • 0
    0
    0
    0
  • Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Uzunyurt mahallesinde yer alan Kelebekler Vadisi, Türkiye’nin bakir ve doğal hazineleri arasındadır. 350 metrelik sarp kayalık duvarlarla çevrili olan ve Akdeniz kıyısının muhteşem güzelliklerine sahip bu vadi adını, 80’den fazla kelebek türünü barındırmasından alır.

    En bilindik türü olan kaplan kelebekleri, bölgedeki kayalık içinde ve nemli kovuklarda koloniler halinde yaşar. Ancak zannedildiği gibi her an görmeniz mümkün değildir. Yeterince sessiz ve yavaş hareket ederseniz, nemli kayalar üzerinde, muhteşem renkleriyle göz kamaştıran rengarenk kelebekleri görebilirsiniz.

    Yüksek kayalar arasına gizlenmiş, adeta saklı bir cennet olan Kelebekler Vadisi, 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiştir. Böylece dört mevsim yerli ve yabancı turist tarafından oldukça ilgi gören bu bölge, eşsiz güzelliğini kaybetmemesi için korumaya alınmıştır.

    İzlemeye Doyamayacağınız Bir Manzara
     
    Sarp kayalıkların arasında korunaklı bir koy olan Kelebekler Vadisi, izlemeye doyamayacağınız bir etkileyiciliğe sahiptir.

    Hafızalardan silinmeyecek güzellikteki bu vadiye, baharın ilk aylarında, 50 metre yükseklikten dökülerek denizle buluşan şelale eşlik eder. Gezinize bu şelalede serinleyerek devam edebilirsiniz.

    Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte en çok tercih edilen bölgeler arasında yer alan Kelebekler Vadisi, yaz aylarında oldukça renkli ve eğlenceli olmaktadır. Bu güzel bölgeyi sakin ve huzurlu bir zamanda keşfetmek için, ilkbahar ve sonbahar ayları daha uygun olacaktır.

    Dik kayalarla denizin birleştiği bir konumda yer alan Kelebekler Vadisi, tekneyle ulaşımı sayesinde bakirliğini korumuştur. Tatilinize eşsiz bir deneyim katacak bu geziyi fotoğraflamak ve muhteşem manzarada dalış yapmak ayrı bir keyif yaşatacaktır.

    Nautical Hotel, Kelebekler Vadisi'nin Hemen Yanı Başında
     
    Faralya mahallesinden başlayan bir patika aracılığıyla da bölgeye gelmek mümkündür. Ancak yolların engebeli ve zorlu olmasından dolayı bir rehber eşliğinde gidilmesi önerilir.

    Anlatmaya doyamayacağınız, masmavi sularıyla içinizi ferahlatacak Kelebekler Vadisi’ni mutlaka görmelisiniz.

    Nautical Hotel, Kelebekler Vadisi’nden sadece 2,4 km uzaklıkta yer almaktadır ve Faralya’nın büyüleyici doğasında, eşsiz deniz ve gökyüzü manzarası eşliğinde size keyifli bir tatil imkânı sunmaktadır.

    Kaynak: Kelebekler Vadisi


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.