Aslınur Demircan Kimdir?

Aslınur Demircan Kimdir?
  • 2
    0
    0
    1
  • 2000 yılında Trabzon’da doğan Aslınur Demircan, Akdeniz Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünde eğitim hayatına devam etmekte. 

    Grafik tasarım, illüstrasyon ve baskı tasarımı alanında işler üreten Aslınur, asıl ilgi alanı olan moda ve tekstil tasarımı bünyesinde grafik ve moda alanını birleştirecek çalışmalara hayat vermeye çabalıyor. Kağıt üzerinde hayat verdiği eserleri beklentisini karşılamayınca, kendi markasını oluşturarak kanvas çanta ve tişörtler satmaya başlayarak bir süre bu şekilde gelir elde etmiştir.

     

    “İnsan içinden geleni asla bastıramıyor ve farklı şeyler denese de yine dönüp dolaşıp ilk istediği şeye geri dönüyor. Benim hayatımda da böyle oldu. Şu anda grafik tasarım alanındayım ama içimde olan modaya dair bir şeyler üretme dürtüsü asla gitmiyor. Zamanla iki alana dair tecrübeler edinip, ne istediğimin ve neler yapabileceğimin farkına vardım. İki arada bir derede kaldım evet belki bu beni yavaşlattı ama öğrendiğim şey çok oldu.”


    Sanatçı hayallerinden ve geldiği noktayı “her şey küçüklüğünden beri hayalim olan moda markası yaratma isteğimden doğdu. Bu doğrultuda tasarımlarımı tekstille harmanlayarak ürün üretip, giyilebilir sanat kavramını oluşturdum.” cümleleriyle açıklıyor.

    Öğrendiği şeyleri birleştirmek, farklı disiplinleri bir araya getirerek yaratıcı bir iş yapma arzusu ve çabaları sayesinde mevcut çalışmaları şekillenmeye başladı. Bu süreç içerisinde NFT kavramı ile tanışıp ve araştırmalar sonucunda anlamaya başladıkça NFT’yi bir araç olarak kullanabileceğini düşünmüş. 



    NFT komünitesinin bir parçası olma sürecini ise  ‘’Zaten olgunlaşmayı bekleyen ‘Giyilebilir Sanat’ girişimim vardı. Bunu sevdiğim alanla birlikte NFT’ye entegre ederek dijital çağı yakalayabileceğimi düşündüm.” cümleleriyle açıklıyor.


    “Farklı görme, eşitliğin farkında ol.” sloganıyla yola çıkarak, 19 eserden oluşan  koleksiyonunu Foundation isimli platformda listelemeye başlayan Demircan, koleksiyonda yer alacak portrelerin 19.yy’a ait fotoğraf arşivinden seçilmiş farklı ırk ve inanıştan olan insanlara ait olduğunu belirtiyor. Bu koleksiyondaki amacının da o dönemde farklılıklarıyla bir arada yaşayabilmiş insanlara dikkat çekmek ve her eseri ‘’Giyilebilir NFT’’ konseptinde gerçek hayata entegre etmek olduğunu da ekliyor.



    ‘’Koleksiyonda 19 adet portre yer alacak ve her bir NFT için koleksiyonere özel bir tekstil ürünü tasarlanacak. Her bir tasarımda farklı kumaşlar farklı baskı türleri ve farklı kalıplar kullanacağım. Bu sayede hepsi biricik ve koleksiyonere özel olacak.”

     

    Sanatçıya ait tüm linklere aşağıdaki bağlantı ağacından erişebilirsiniz.

    linktr.ee/asldmrcn


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.