İllüstratör Alper Özdil Kimdir?

İllüstratör Alper Özdil Kimdir?
  • 0
    0
    0
    0
  • Alper Özdil 40 yaşında çok yönlü, multidisipliner bir sanatçı, ayrıca deneysel bir müzisyen, uygulama ve oyun geliştirici, pod yayıncısı, blog yazarı ve daha birçok farklı alanda profesyonel seviyede ilgileri ve hobileri olan biri.

    Lisans diplomaları Mühendislik ve Felsefe alanlarında olmasına rağmen, çok küçük yaşlardan beri uğraş verdiği sanat, müzik ve diğer tüm özel ilgi alanlarının hepsinde kendi kendini eğitmeyi esas alan biri. Özellikle sanat ve resim alanlarında temel akademik eğitimi olmasına karşın, resmi eğitim süreçlerini küçük yaşta terk edip kendi kendini eğitme yoluna gitmeyi seçti.

    Covid sırasında 16 yıllık Uluslararası IT Yönetimi kariyerini sonlandırıp dramatik bir kararla, profesyonel bir dijital sanatçı olmaya karar verdi. Ağırlıklı olarak Çocuk Kitabı Resimleme ve Masaüstü Fantastik Rol Yapma oyun projelerinde (global) İllüstratör ve Sanat Yönetmeni olarak çalıştı. Bu alanlardaki illüstrasyon hizmetlerine freelancer olarak devam etmekte. 

     

    Yukarıda gördüğünüz FRΛCTΛNUΛNCΞ #16  çalışmasını bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz.

    FRACTANUANCE, NFT koleksiyonu, 4K el çizimi abstract illüstrasyonlar, kendisine ait deneysel orjinal müzik besteleri, kodlama, mühendislik ve 3D animasyonun bir birleşimi. 

    Merak ve deneysellik ile motive olan bir birey olarak, yaşam tarzı, sürekli olarak kendini eğitmeye ve yeni şeyler öğrenip eklektik olarak öğrendiklerini birleştirme üzerine kurulu. Kendini, bilinmeyene atmayı ve edindiği farklı tecrübe, yetenek ve ilgi alanlarını birleştirip, inovatif ve orjinal fikirler üreterek, çoğunlukla bunları sanat ve müzik (veya bunlarla bağlantılı diğer alanlar) olarak dışa vurmayı seviyor.

    Evli ve 7 yaşında bir kızı var.  Kendisini rol model olarak alması hem de benzer kişilik tipine sahip olmaları sebebi ile kızıyla birlikte deneysel olarak özgürce sanat ve müzik üretiyorlar. Kızını özgün fikirli, sanat ve müzik ile tamamen özgür bir dışavurum yapabilen bir birey olarak yetiştirmeye çalışıyor. 

     



    Yaşamının her evresi yeni bir ilgi alanı edinmeye ve öğrenmeye adanmış olduğu için kendi değimi ile “yeni ilgi alanları edinmek” onun ana ilgi alanının ta kendisi. Bunların dışavurumu olarak da sanat ve müziği birer araç olarak kullanıyor.

    “Yaşam boyu” ve “aktif” ilgi alanlarından bahsetmek gerekirse; başta genel olarak Sanat (dijital illüstrasyon, kil heykelciliği, ölçekli maketçilik vb.), dijital müzik prodüksiyonu, (Singularity Transformation adında 1 adet yayınlamış müzik albümü var), Felsefe ve Psikoloji üzerine “Fikirdemeler” adında mizahi yönü de olan bir pod yayını var. Bunlar dışında zaman zaman bağımsız olarak basit ölçekte mobil uygulama ve oyunlar geliştirmekte (Garlic & Mushroom Entertainment). 

    Mühendislik ve felsefe olan akademik eğitimlerinde öğrendiklerini sanat ve müzik bilgisi ile birleştirerek, inovatif ve bir çok farklı alanı içinde barındıran yeni nesil dijital sanat eserleri üretmekte. Önümüzdeki dönemde sanatını tamamen “NFT” alanına yöneltmeyi planlıyor.

     

    Eser üretimini planlı ve organize bir şekilde yapmıyor. Genel olarak daha çok, ani fikir patlamaları ve spontane gelen imgeselleşmemiş rastgele ilhamlar üzerine çalışmaya başlıyor.

    Çoğu sanatçının aksine direkt duygusal dışavurum yaparak sanat üretmekten ziyade, meraktan gelen deneysellik ile kalıpların dışında ve inovatif düşünme yetilerini, sanatına yansıtmaya çalışıyor. Eserlerinde direkt bir hikaye anlatmaktan ziyade, olası bir konsept fikri olduğunca gerçekçi (negatif olsa bile) ve çoğu zaman sarkastik bir şekilde sunmaya çalışıyor. “Mesaj vermeyi” hedeflememiş olsa bile bazı spesifik eserlerinde sarkastik şekilde verilen mesajlar kendini gösteriyor.

    Çoğu zaman bir sanat projesini, farklı diğer yetenekleri ile kombine ederek (müzik, kodlama, mühendislik, 3D vb) orijinal, inovatif ve kalıpların dışında yeni nesil dijital sanat eserleri üretmeyi hedefliyor.

    Tüm tamamlanmış ve devam eden projelerine, illüstrasyon hizmetlerine ve sosyal medya profillerine, www.alperozdil.com üzerinden veya linktree profilinden ulaşabilirsiniz. Sanatçıya tüm sosyal medya kanallarından ve alperoz49@gmail.com üzerinden ulaşabilirsiniz. 

     

    Alper Özdil’in çalışmaları;

     

    Dijital İllüstrasyonlar;

    Fractanuance Koleksiyonu | OpenSea 

    REN-A.I.-SSANCE Koleksiyonu | OpenSea

    Interstellar Needs | Foundation

    Singularity Transformation | Foundation

    Metaverse: Capture the Flag | Foundation

    Frog is in action - Collection | OpenSea

    objkt.com | The largest NFT marketplace on Tezos

     

    Müzik Albümleri:

    Singularity Transformation 2020 

     

    Podcast Yayını:

    Fikirdemeler | Podcast

     

    Mobil Uygulamaları:

    Garlic and Mushroom Entertainment | Google Play Store

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.