UX/UI Lead Designer, Creative Director Ender Diril Kimdir?

UX/UI Lead Designer, Creative Director Ender Diril Kimdir?
  • 4
    0
    0
    1
  •  Dijital tasarım süreci 2002 yıllarına kadar uzanan Ender Diril; zaman içerisinde teknolojinin gelişme hızı ve trendlerin değişmesiyle orantılı olarak; Digital Artist, Creative Director ve UX/UI Designer olarak konumlandı. Eş zamanlı olarak dijital sanata olan ilgisi de gelişince, çalışmalarını sosyal medya platformlarında paylaşmaya ve karma fiziksel sergilere katılmaya başladı. NFT dünyasının gelişmesiyle birlikte, sanatsal yönüne ağırlık vermeye başladı. Bu aralar, Photo Manipulation ve Generative AI Art odaklı NFT çalışmalara kafa yoruyor. Multidisipliner bir yaklaşımla, dijital dünyada seneler içinde edindiği tecrübeleri ve öğrendiği teknikleri koleksiyonlarında birleştiriyor.

    “Yeni keşifler için bu inanç sıçrayışının gerekliliğine inanıyorum, bu sayede her seferinde kendi dayanıklılığımı da ölçmüş oluyorum.”

    İlgi alanlarına değinecek olursak, Japon Animelerini izlemeye bayılan Ender Diril’in favorileri arasında Akira ve Ninja Scroll yer alıyor. 80’ler ve 90’ların B Movie & Bilim-kurgularına da hayran olan sanatçı, zaman buldukça Back to the Future izliyor. Retro Futuristic konsept içerek çalışmalara da ilgi duyan Diril’in vazgeçemediği diğer tutkuysa Diablo 3 ve Terraria, D4’ü bekliyor olması.

    Xenomorphic Flamer isimli çalışma, geçtiğimiz günlerde koleksiyoner @whiskybath tarafından satın alındı.
     
    Ender Diril’in üretim süreci temel yapı anlamında yapay zekâ barındırsa da, ilk 50 çıktı sonrası ciddi bir Photo Manipulation, Color Correction, Composition ve Brush Painting süreçlerini kapsıyor. Ayrıca yapay zekâ çıktı kalitesinin çok fazla deformasyon içerdiği ve küçük ölçekte olduğunu ekliyor bu yüzden kalitesini yükseltmek üzerinden tekrar geçerek hataları gidermek gerekiyor. Özellikle “Flow in Cosmos” koleksiyonundaki her bir eserin ortalama olarak 18-20 saat aldığını da dile getiriyor. 
     
    Ender Diril'in Flow in Cosmos koleksiyonunda bulunan ve koleksiyoner @OlcayCinar tarafından satın alınan David Bowie in Multiverse isimli çalışma.
    Sanatçının NFT koleksiyonları şimdilik Foundation ve OpenSea’de yer alsa da zaman içinde farklı mecralarda da yer alma planı mevcut. Twitter hesabını oldukça aktif kullanan Diril, koleksiyonlarında yer almayan AI art çalışmalarını da sıklıkla paylaşıyor. Yalnızca Twitter değil, Instagram üzerinden de sanatsal çalışmaların yanında, logo ve UX/UI çalışmalarına ulaşabilmek mümkün. 
    Ender Diril ile sosyal medya hesapları ya da e-mail yoluyla iletişim kurmak kolaylıkla mümkün. Çalışmaları hakkında soru sormak, danışmak ya da sadece tanışıp bilgi almak isteyen kişiler rahatlıkla iletişime geçebilir. Ender Diril’i ve paylaşımlarını takip etmek, sanatçıyla iletişim kurmak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.
     
     

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.