Mick Jagger "Siyaha Boya", "Memnuniyet alamıyorum, memnuniyet alamıyorum' anlamına geliyor” dedi. Sözler, muhtemelen ölen bir kız hakkında bir hikaye olduğu düşünülmüştür. "Bir sıra araba görüyorum, ve hepsi siyaha boyanmış, çiçekler ve sevgimle, ikisi de asla geri gelmeyecek ardından gelen keder, depresyon ve kararmış durum bir kaybın ardından." Şarkının çıktığı zamanlarda Amerika'da sorun vardı, Bütün bu genç Amerikalı çocuklar, Vietnam'a askere alınıyorlardı." Keith Richards, o zamanki şarkılarının çoğu arasında Paint it Black'in tavrını mükemmel bir şekilde anlatmıştır. Dokusu ile cezbedici ve sözleri ve enstrümantasyonu aracılığıyla görüntülerin mükemmel kesişimini yaratmada yücedir; şarkı aynı anda belirsiz ve dokunaklı. Uluslararası kültürel sınırları aşan olağanüstü bir rock and roll şarkısı ve şarkının ekstrapolasyona ve açıklamaya ihtiyacı yok, şarkı kendisi için konuşuyor: 60'ların kültürel bilincine kazınmış bir marş. Vietnam Savaşı'na giden Amerikan askerleri çalma listelerine, bir Asya enstrümanı olan sitar'ı kullanan en başarılı batılı şarkıyı eklemişlerdi.
60'ların ortalarında Rolling Stones, genç nesillerin ve özellikle de yetkililerin kafalarına nasıl girileceğini biliyordu, bu da onları başlangıçta genç kalabalıklar için bu kadar çekici yapan şeydi. Bununla birlikte, The Stones'un toplum içinde kışkırttığı bu tür çatlakların yanı sıra yorum yaptıkları ve karşı çıktıkları politik ve kültürel çatlakların grup içinde var olduğu ve klasiklerinden birini doğurmuş olabileceği pek çok kişi tarafından da bilinmeyebilir. "Paint it Black" , Aftermath'in Amerika'da piyasaya sürülmesi için ilk parça olarak dahil edildiğinde, Birleşik Krallık'taki single listelerinin zirvesine ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Billboard Hot 100 listelerinde bir numaraya çıkmıştır. Keith Richards bunu, grubun 60'ların ortalarında, özellikle Aftermath albümünü yazarken şarkı yazma sürecini çok temsil eden "gerçek bir Jagger-Richards işbirliği" olarak nitelendirmiştir. Görünüşe göre, o zamanlar Jagger ve Richards ya da başka bir şekilde "The Glimmer Twins" olarakta bilinenler, hem şarkı yazarlığının mekanik yönü hem de kültürel tutuma bağlanarak büyük bir ritim ve formüle başarılı bir şekilde kilitlenmiş gibi görünüyor. Bazıları The Stones'u son zamanlarda 'Norwegian Wood'da kullandıkları gibi The Beatles'tan sitarın kullanılması fikrini çalmakla suçladı, ancak iki grup arasındaki bu katı rekabete ilişkin bu yanlış algı, yıllar boyunca birçok kez ortadan kaldırıldı. Bunun nedeni, iki grubun çok iyi arkadaş olmaları ve sık sık birbirleriyle takılmalarıydı. Brian Jones, Jagger-Richards şarkı yazarlığı ortaklığı tarafından giderek daha fazla gölgede kalmaya başladı; Jones giderek kötü bir uyuşturucu deliğine batıyordu. Buna rağmen, Brian Jones sayesinde Stones sadece psikolojik döneminden sağ çıkmakla kalmadı, hatta çok enstrümanlı yetenekleri sayesinde önde gelen öncüler haline geldi. 'Siyaha Boya', Brian Jones'un artan acısına bilinçaltı bir övgü olmuş olabilir. Jones'un hayal kırıklığı sonunda kendisini ihmal edilmiş ve alakasız hissetmesine neden oldu ve bu nedenle gitardan vazgeçti. Sitar'ı aldığı bu hayati hamle olmasaydı, "Siyah Boya" hala olduğu kadar güçlü olur muydu?"
Keith Richards bir keresinde röportajında şöyle açıklamış: “Muhtemelen Brian's Craw'da gerçekten çarpıcı olan şey, Mick ve benim şarkıları yazmaya başladığımız zamandı. Statüsünü kaybetti ve sonra ilgisini. Stüdyoya gelip Mick'le benim yazmış olduğumuz bir şarkıyı çalmayı öğrenmek zorunda kalmak onu yıkacaktı. Brian'ın Açık yarası gibiydi. Brian'ın tek çözümü, bir çeşit üçgen yaratan Mick'e ya da bana sarılmak oldu. Ama Brian'la etrafta otururken hiçbir kıvılcım uçmadı. Artık gitarı sevmiyorum."
Yorum Bırakın