Can Bonomo ile Yeni NFT Projesi Chipstock 69’ers Hakkında Röportaj

Can Bonomo ile Yeni NFT Projesi Chipstock 69’ers Hakkında Röportaj
  • 1
    0
    1
    0
  • Öncelikle platformumuza konuk olduğunuz için çok teşekkürler, hoş geldiniz. Dileriz sizin adınıza her şey yolundadır.

    NFT Summit İstanbul kapsamında düzenlenecek söyleşilerde, Chipstock69’ers projesinin kurucu ve CCO’su olarak konuşmacılardan biri olacaksınız. Bizlere bu projeden genel hatlarıyla bahsetmek ister misiniz?


    69’ers 6969 adet NFT’den oluşan bir sanat projesi. NFT’lerimizin etrafında kurduğumuz komüniteyle WEB 3’ün ilk aylık fanzin’ini çıkarmayı planlıyoruz. Dergimizin küratörlüğünü bu konuda yıllardır deneyimi olan Bant Dergisi yapıyor olacak. Bu işin en zor kısmı bu fikre bizim kadar heyecan duyacak sanatsever ve sanatçıları bir arada toparlamak. O konuda da şansımız yaver gidiyor. Acele etmiyoruz. Herkesin içine sinecek bir proje yapmak ve bunu sürdürebilir kılmak vakit gerektiriyor.

    Mint Love, Not War!


    Ülkemizde müzik alanında yükselişinizin başlamasıyla birlikte diğer sanat alanlarındaki var oluşunuz da sanatseverlerin fazlasıyla dikkat çekmişti. Multidisipliner bir sanatçı olmanın sizde yarattığı hisleri ve üretim alanınızdaki etkilerini nasıl açıklarsınız?


    Bana ne keyif veriyorsa onu yapıyorum. Bazen bir şarkı yazıp kaydettiğim zaman o şarkıyla işim bitmemiş oluyor. Albüm kapağını da tasarlamak, klibini de çekmek istiyorum. Şiir kitaplarım için de geçerli oluyor bu. Bir eseri dünyaya çağıran kişi olarak onun her bağlamda nasıl biçim bulacağına tek başıma karar vermek, bir işin tek bir ruhtan çıkması o işi daha özgün, daha kararlı ve biricik kılıyor. Ailem dediğim şahane bir ekiple çalışmanın yanında en büyük şansım bu herhalde.


    Türk NFT topluluğu içerisinde en fazla dikkat çeken projelerden biri olan Chipstock69’ers geleceğinin nasıl şekilleneceğinden ve mevcut gidişatından bizlere birkaç ipucu vermek ister misiniz?


    NFT projeleri geleceklerine komünitelerinin istekleri doğrultusunda şekillendirdiği zaman daha sürdürülebilir oluyorlar. Kollektif bir bilinç oluşturmak ve insanlara fikirlerini sormak çok önemli. Benim şahsi projeksiyonum bir noktada 69’ers’ın Metaverse’te konserler ve sergiler düzenleyen, aylık dergisinin satışlarıyla komünitesini maddi ve manevi olarak tatmin eden, kendi para birimini oluşturmuş bir sanatçı kollektifine dönüşmesi. 


    Uluslarası NFT arenasında müzik artık bu kültürün parçası haline gelmiş durumda fakat ülkemizde bunun etkilerini tam anlamıyla göremiyoruz. İlerleyen dönemde Can Bonomo’dan bir müzik NFT’si görebilir miyiz? Müziğin, NFT ile olan ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?


    Music NFT ile ilgili hemen hemen her projeyi whitepaper aşamasından itibaren takip ediyorum. Globalde çok fazla çözüm görsek de henüz benim kafamdaki problemlere çare bulmuş, tüm potansiyeli ile çalışan bir proje henüz karşıma çıkmadı. Bir çok teknoloji şirketi ve Venture Fund’la bu konular üzerine sık sık toplantılar yapıyor, bu arayışın bir parçası olmaya çalışıyoruz. Belki çözümü biz buluruz, belki çözüm yolunda bir faydamız olur. Önemli olan çalışır ve merkeziyetsiz bir sistem inşaa edip sanatın ve sanatçının yolunu açmak, bu dünya için güzel bir şeyler yaratmak. 

     

    Dünya üzerindeki ciddi örneklerinin ardından bizim topraklarımızda da NFT topluluğunu bir araya getirecek etkinlikler düzenlenmeye başladı. Bu bağlamda NFT Summit İstanbul hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?


    Blockchain hayatımızda yalnızca 13 senedir var. Var oluş amacı ve alternatifi olmak istediği imkan ve koşulların karşısında daha bebek bile değil. Buradaki potansiyeli gören ve bunu ortaya çıkarmak isteyen insanların bir araya gelmesi, tanışması, fikir teatisi yapması büyümeyi yalnızca iyi yönde etkiler ve hatta hızlandırır diye düşünüyorum.

     

    Sorularımıza verdiğiniz keyifli cevaplar için tekrardan teşekkürler. Buradan okurlarımıza ve takipçilerimize neler söylemek istersiniz?

    Teşekkür ederim! NFT ve sanata ilginiz varsa bizleri Twitter @chipstock69ers adresimiz üzerinden takip edebilirsiniz.


    Muhabbetle…

    Chipstock 69'ers projesini detaylıca incelemek için websitelerine buraya tıklayarak ulaşabilir, merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.

    Tüm bağlatılara ulaşmak için: https://linktr.ee/chipstock69ers


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.