SE7EN

SE7EN
  • 4
    1
    0
    0
  • Başrollerinde Brad Pitt(David Mills) ve Morgan Freeman(William Somerset)’ın yer aldığı  aynı zamanda yönetmen koltuğunda David Fincher,(Fight Club,Zodiac,Benjamin Button gibi önemli filmlerin de yönetmenliğini yapmıştır.) senaryosunu  Andrew Kevin Walker ele almış olduğu 1995 yapımı gerilim-polisiye filmidir.


      Filmde Hristiyanlığın 7 büyük günahını(kibir,şehvet,kıskançlık,oburluk,açgözlülük,tembellik,öfke)kurbanlarının üzerinde uygulayan bir seri katili ve onu yakalamak isteyen iki dedektifin hikayesi anlatılıyor.

     

    İzlerken tüylerimizi diken diken eden,karanlık,yağmurlu ve koyu tonlarıyla izleyici iyice geren bir çok dalda ödüllü mutlaka izlenmesi gereken bir Hollywood filmi.

      Filmin özellikle son sahnesi ilk izleyenlerde bir şok etkisi yaratıyor olsa da Brad Pitt’in son sahnedeki oyunculuğu ile film unutulmazlar listesinde yerini alıyor.






    Filmle ilgili detaylara gelecek olursak;

     

    İlk bulunan ceset filmin senaristinin kendisi,filmi yazmakla kalmayıp aynı 

    zamanda kendisine küçük bir rolde vermiş.





    Filmin isminden de gelen 7 rakamı.Filmin ilk sahnesinde bina numarasında bile 7 rakamını görüyoruz.Dedektif Mills’in cinayetler hakkında aldığı telefonların toplam süresi 7 dakikadır.Dedektif Somerset’in filmin bitmesine 7 dakika kala seri katilin kazandığını söylemiştir.





    Filmde işlenen bazı cinayletlerin makyajı.Üşengeçlik ve oburluk..Makyaj ekipini baya zorlayan iki günah.Üşengeçlik için hazırlanan oyuncunun makyajı 14 saat sürmüş ayrıca oyuncu çekimler esnasında 44 kiloymuş.Oburluk da ise oyuncunun kafasını gömdüğü makarna tabağının içine dalış maskesine benzer bir mekanizma yerleştirilmiş ve aktörün nefes alması sağlanmış aynı zamanda  oyuncunun makyajı tam 10 saat sürmüş.



     


    Hala izlemediyseniz bir an önce izleyin derim. Mutlaka izlenmesi gereken bir polisiye filmi.

       İzlemeyenler ve bu yazıyı okuduktan sonra tekrar izlemeye gidecekler için iyi seyirler. 


    Detaylı bilgiler:

    https://filmloverss.com/se7en-hakkinda-mutlaka-bilinmesi-gereken-15-detay/3/


    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Yedi_(film)




    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.