Animasyon Filmleri 1

Animasyon Filmleri 1
  • 4
    0
    0
    1
  • Benim severek izlediğim sizin de izlediğiniz zaman seveceğinizi düşündüğüm bir kaç animasyon filmini bu yazıda derledim. 

      

    Toy Story,Buz Devri gibi serileri izlemeyenimiz yoktur diye düşünüyorum.


     

    1)Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? Serisi (2010-2014-2019)



      


    Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'de, ejderhalar Berk Adası'nı kendilerine mesken seçmişlerdir. Senelerce acımasız mahlukatlar tarafından yağmalanan talihsiz adanın  yerlileri için hayvanlarını çalıp evlerini yakan bu ejderhaları tepelemek bir nevi namus borcudur. Yetişkinlik çağına erişen genç erkeklerin yapması gereken tek şey bir ejderhayı öldürmektir. Zamanı geldiğinde köyün şefinin tuhaf oğlu, icat ettiği tuhaf mekanizmalı silah bir yaratığa doğrultarak onu öldürmeye yeltenir. Nadir bir türe ait olan bu ejderhayı bir türlü öldüremeyen çocuk, hayvanı ormana götürerek serbest bırakır. Sonrasında ise aralarında sadakat ve içtenlik barındıran bir arkadaşlık gelişir.

    Filmin serisinde de bu dostluk ilişkisi ve ardında yaşanlar anlatılıyor. 

      

     Ailecek izlenecek mükemmel bir seri.


    2)Balerin ve Afacan Mucit (2016)




       Yetim olan Félicie Milliner sakin bir köyde yaşamakta olan küçük bir kızdır. Ancak Felicie'nin büyük bir hayali vardır, o da bir balerin olabilmektir. Bunun yolunun köyde kalmaktan geçmediğini bilen küçük kız kırsal Brittany'i terk ederek Paris'e kaçar. Burada bir yanlışlık sonucu farklı biriyle karıştırılır. Ancak bu yanlışlık ona hayallerinin yolunu açar. Felicie bu karışıklık sayesinde Büyük Opera binasının öğrenci kontenjanına girmeyi başarır. Peki küçük kız kimse durumu anlamadan hayallerine kavuşabilecek midir?

        

    İçinizi sıcacık edecek,dostluğun, hayallerinin peşinden gitmenin ve azmin anlatıldığı güzel bir animasyon filmi.

      

    3)Yürüyen Şato(2006)




    Kendisine yapılan büyünün etkisini yok etmeye çalışan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Sıradan bir genç kız olan Sophie şeytani bir cadı tarafından büyüyle doksan yaşında bir kadına dönüşür. Sophie artık fazlasıyla yaşlanmış ve çevresi tarafından tanınmaz bir görünüme bürünmüştür. Bu yüzden büyük bir umutsuzluğa kapılan ve yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan Sophie, Howl isimli yürüyen bir şatoda yaşayan bir büyücünün yanına yerleşir. Bu şatoda yaşayan cinlerden biri de Sophie ile aynı kaderi paylaşmaktadır. Aynı amaç etrafında buluşan ikili kendilerine yapılan kara büyünün etkisini yok etmeye çalışacaklardır. Bu sırada şatonun dışında patlak veren savaş ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit etmektedir. İkili artık hem kendileri için hem de ülkeleri için canları pahasına savaşmak zorunda kalacaktır.

      

    Hayao Miyazaki imzalı mükemmel bir film.Mutlaka izlenmesi gerekenler arasında.


    4)Kabakçığın Hayatı(2017)




    Courgette, 9 yaşındaki çocuğun takma adıdır.Annesinin ani ölümünden sonra bir polis memuru olan Raymond yetimhanede Courgette ile ilgilenmektedir. Başlarda Courgette bu yeri düşmanca ve yabancı olarak görse de polis memurunun da yardımıyla yeni arkadaşlar edinecek, güvenmeyi, kendine yeni aile kurmayı ve gerçek sevgiyi öğrenecektir.


     İzlerken beni çok duygulandıran naif bir film.İzlerken hayatı sorgulayabilirsiniz.


    5)Yukarı Bak(2009)




    Yukarı Bak'ta rastlantı eseri yolları kesişen iki çocuk, yıllarca sürecek tatlı ve dokunaklı bir hikayenin başkahramanlarıdır. Maceracı doğan ve hayattaki her şeye dair çocuksu saf meraklar barındıran Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmektir. Carl ise sessizliği ve dinginliğiyle örttüğü maceraperestliği ve kocaman kalbiyle Ellie’nin tek isteğini gerçekleştirebilmeyi dilemektedir. İki küçük çocuk büyür, evlenir, yaşlanır... Ölüm Ellie’nin kapısını çalar, Carl ise sevdiğinden kalan tek şeyi, bu çocuksu hayali gerçekleştirmeye koyulur.


    İzlerken gözyaşlarınızı tutamayabilirsiniz ama hayatın da sevginin de önemini anlayabildiğiniz Oscarlı bir animasyon filmi.


    6)Ethel ve Ernest(2016)




    Ethel orta sınıftan, sıradan özlemlerle dolu, hizmetçilikle para kazanan bir kadındır. Ernest ise ondan beş yaş küçük, sosyalist ideallerle dolu, teknolojiye ilgi duyan bir sütçüdür. Tek oğulları Raymond’la birlikte Londra’da, Büyük Bunalım ve İkinci Dünya Savaşı olaylarının etkisi altında bir yaşam sürerler.


    Aile sevgisini gözler önüne seren, 20.yüzyılın sosyal ve siyasi gelişmelerini anlatan animasyon filmi.


    7)Klaus(2019)




    Klaus, genç bir postacının yaşamına odaklanıyor. Smeerensburg'un yeni postacısı olan Jesper, oyuncaklarla dolu bir yerde tek başına yaşayan oyuncakçı Klaus ile tanışır. Oyuncak imalatçısı olan Klaus ile anlaşma yapmak isteyen Jesper, Klaus'tan eski oyuncaklarını bedava dağıtılmak üzere bağışlamasını ister. Teklifi kabul eden Klaus, oyuncakların dağıtılması için Jesper ile birlikte gitmeye karar verir. Birlikte oyuncak dağıtmaya başlayan Jesper ile Klaus, dünyanın en mutsuz yeri olan Smeerensburg'u değiştirmeye başlar. Ancak onların kasabaya neşe getirmesinden rahatsız olan bir takım insanlar vardır.


    Yapılan iyiliğin her zaman güzellikler getirdiğini anlatan ödüllü bir animasyon filmi.

     

       


    Detaylı bilgiler;


    https://www.beyazperde.com


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.