The Umrella Academy

The Umrella Academy
  • 3
    0
    1
    0
  • 15 Şubat 2019'da yayın hayatına başlayan netflix dizisidir. Aynı isimli romandan uyarlanmış Amerikan yapımı bilimkurgu dizisidir. Yönetmen koltuğunda Bones, Fargo, Altered Carbon gibi dizilerden bilinen Steve Blackman vardır. 

       1 Ekim 1989 yılında saat 12.00'da dünyanın dört bir yanında 43 kadın bir anda doğum yapar. O saate kadar hiçbir hamilelik belirtisi göstermeyen kadınlar şaşkınlık içinde çocuklarını kucaklarına alırlar. 

       Çılgın girişimci ve bilim adamı Sir Reginald Hargreeves çocuklardan 7 tanesini evlat edinir. Şemsiye Akademisi adını verdiği çocukları kötülere karşı savaşmaları için eğitir. Bir anda dünyaya gelen bu çocukların özel yetenekleri vardır. Baba olma konusunda çok iyi olmayan Reginald çocuklara robottan son teknoloji bir anne yapar. Çocukların isimlerini anneleri koyar. Çocukların isimleri; 

    Luther (1 numara); Çok güçlüdür. 

    Diego (2 numara); Bıçak kullanmada ve dövüş sanatlarında usta 

    Allison (3 numara); ''Bir söylenti duydum'' dedikton sonra istediği her şeyi yaptırabilir. 

    Klaus (4 numara); Ölülerle iletişim kurabiliyor. 

    Beş (Başka bir isimi yok); Zamanda sıçramalar yapabiliyor. 

    Vanya (7 numara); Aralarında özel güce sahip olmayan tek çocuk 

     

     

    Uzun zamandır görüşmeyen kardeşler babalarının gizemli ölümüyle cenazede bir araya gelmek zorunda kalırlar. O güne kadar görüşmeyen kardeşlerden Luther 4 yıldır ayda yaşamaktadır. Diego kendi yollarıyla hala kötülerle savaşmaya devam etmektedir. Allison artık ünlü bir oyuncudur ve kendi ailesini kurmuş küçük bir kızın annesidir. Klaus ise uyuşturucu bağımlısıdır. Beş 16 yıl önce zamanda atlarken kaybolmuştur. Ben daha çocuk yaşta bir görev sırasında ölmüştür. Son olarak Vanya ise bütün aile tarafından dışlanmış ve keman dersleri vererek hayatını sürdürmektedir. 

     

    Cenaze sırasında gökyüzünde açılan bir portal ile ortaya çıkan Beş numara kardeşlerin arasında olan problemleri daha da arttırır. Ama engellemeleri gereken bir kıyametin olduğunu öğrenmeleri ortalığı iyice karıştırır. 

    Bilimkurgu severlerin izlemesi gereken dizilerden biri olarak görüyorum.

     

     


    Yorumlar (1)
    • Üç sezonu da izledim. Severek takip ettiğim bir dizi. Karayip Korsanları hayranı olarak, Klaus’un karakteri ve mimikleri bana Jack Sparrow’u anımsatıyor. Haliyle her sahnesini keyif alarak izledim. Beş numara diğer favorim. Vanya’dan ise başrol olmasına rağmen karakter olarak pek tatmin olmadım. 4. sezonu bekliyorum :)

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.