Youtube Otantik İçerikler

Youtube Otantik İçerikler
  • 4
    0
    0
    0
  • 1)Dilazof                      

    Felsefe çoğumuzun lisede ders olarak görüp orada bıraktığı , okumaya ve araştırmaya cesaret edemediğimiz bir alandır çoğu zaman. Dilara felsefeyi öyle akıcı ve anlaşılır  anlatıyor ki bir sonraki videoyu merak etmeden duramıyorsunuz. Özelikle ‘’felsefe tarihi serisi’’ ve diğer oynatma listelerine de göz atmanızı tavsiye ederim.

    2) 32. Gün Arşivi

    Yayın hayatımızın belki de en önemli arşivlerinden biri olan 32.Gün Mehmet Ali Birand’ ın o eşsiz sunumuyla 1985 - 2016 yılı arasındaki video serilerinden oluşur.

    Özellikle yakın tarihimizi merak ediyorsanız kesinlile eşsiz bir kaynak. Türkiye’de meydana gelen darbeler serisi en ünlü belgesel serisi olsa da ekonomik krizden Kıbrıs Barış Harekatı’ na kadar ülkemizin tüm siyasi, kültürel ve dış politika hayatını gözler önüne sürüyor.

    3)Flu Tv

    Otantik içerikler diyerek yola çıkan ve arkasında genç bir ekibin yer aldığı bu kanalda bilimden sanata, tarihten ekonomiye kadar bilmeniz gereken tüm bilgileri İlker Canikligil’in eğlenceli modaratörlüğüyle izleyip bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Birbirinden özgün içeriklerin yer aldığı bu kanalı izleyin izlettirin derim.

    En ünlü oynatma serisi Emrah Safa Gürkan’ın yer aldığı ‘’Olmaz Öyle Saçma Tarih’’ olsa da tüm serilere göz atmanızı tavsiye ederim. 

    4) Tarih Obası

    Sakın o sıkıcı tarih programları falan aklınıza gelmesin. Ceren Sungur’un kendine özgün içeriklerinin yer aldığı destanlardan seyehatnameden okumalara kadar her türlü hikayeyi dinleyerek hem öğrenecek hem de bilgileneceksiniz. Ama daha da önemlisi tarih sevmiyorsanız bu kanal size fazlasıyla iyi gelecek.

    Tüm içeriklerini ayrı ayrı övebilirim ama benim en çok takip ettiğim ‘’Öz hakiki kişisel gelişim’’ ve aşırı eğlendiğim ‘’Yar bana bir eğlence medet’’ favori serilerim.

      5) İFA

    Aslında asıl önermek istediğim programın adı ama kanalın ismini de söylemeden olmaz. 

    İlker Canikligil’i youtube platformuna kazandıran ona ‘’Flu Tv’’ yi kurduran bir program bu daha ne olsun.

    Sinemaya biraz olsun ilginiz varsa bu seriye bağımlı olacaksınız. Öyle yeni yayınlanan filmlerin eleştirildiği ya da paradisinin çekildiği bir program değil tam anlamıyla aslında bir yönetmenin gözünden sinemayı görüyoruz. Adı da en az içerik kadar efsane: Olmaz Öyle Saçma Şey.

    6)Evrim Ağacı

    Birçoğunuzun bildiğini düşünsem de yine de yazmadan edemedim.

    Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktası olan Evrim Ağacı'nın YouTube kanalına hoş geldiniz! Kanalımızda bilime ve insanın entelektüel birikimine yönelik çok çeşitli videolar bulabilirsiniz. Özellikle de fizik, biyoloji, kozmoloji, psikoloji ve bilim felsefesi alanında videolar yapmaktayız.

    Bilime dair ne varsa bu kanalda hiç sıkılmadan izleyebilirsiniz.Özellikle de lise de bir çoğumuzun evrimi görmediğini varsayarsak ‘’evrim nedir’’ i Evrim Ağacı’ndan öğrenmezini tavsiye ederim.

    Umarım her birine bakar ve bir şans verirsiniz. İyi seyirler.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.