İrem Arslan'ın deniz esintili şarkısı 'Mavi' yayında!

İrem Arslan'ın deniz esintili şarkısı 'Mavi' yayında!
  • 0
    0
    0
    0
  •   Mavi Akdenizli bir yaz şarkısı! Yaşama sevincini kutlamaya, içindeki sesleri dinlemeye ve kendini akışa bırakmaya dair bir şarkı. Söz, müzik ve düzenlemesi İrem Arslan’a ait tekli ‘Mavi’ Babajim İstanbul etiketiyle dinleyici ile buluştu.

      Peş peşe çıkardığı teklileri Pembe, Bor ve İzafiyet’ten sonra İrem bu kez ilk  evi olan Antalya’da, pandemi döneminde kendisiyle ve şehirle yeniden kurduğu ilişkisini anlatıyor. 'Mavi' yle kendisine dönüp içindeki sesleri denize bırakıyor ve dalgalara teslim olmanın verdiği iç huzuru hissettiriyor.

      Ritmik oyunları ve tını çeşitliliğiyle şarkı tam bir Akdenizli bir caz-pop şarkısı. Yaz hafifliği hissini üç dakikaya sığdıran parçadaki kadın korosu ve trombonun oyunları koyvermişliğe bir övgü.

    İrem Arslan Kimdir?

    Çocuk yaşlarda Antalya Devlet Konservatuvarı’nda yarı zamanlı piyano öğrencisi olarak müzikle tanışan İrem Arslan, müzik hayatına Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme okurken müzik kulübü korolarında şarkı söyleyerek başladı.

    O dönem bir yandan Bümk Orkestra'da söylerken bir yandan da Elif Çağlar, Sibel Köse ve Randy Esen'den caz vokal dersleri aldı; NY Jazz Workshop, Berklee Umbria Jazz Clinics, Siena Jazz Workshop ve Bahçeşehir Üniversitesi Caz Sertifika Programı’nı tamamladı.

    Bahçeşehir Üniversitesi’nde caz vokal yüksek lisans programına başladı.

    Sesini yalnızca Türkiye’de duyurmakla kalmadı, 2015’te Dışişleri Bakanlığı bursuyla Avustralya’ya gitti ve Gondwana 100. Yıl korosuyla Sydney Opera Binası’nda verilen konserlerde yer aldı. İrlanda’da yaşadığı 2018 yılında Aleka Potinga ile caz vokal çalışan İrem, bu dönemde İspanyol DJ WRU ile yaptığı üç featuringi tekli olarak dijital platformlarda yayımladı.

    İrem halen Chromas’ta soprano olarak söylüyor. Koroyla birlikte 2019'da Bobby McFerrin ile konser verdi, yurtdışı turnelerine katıldı, üç sezon boyunca da Zorlu PSM prodüksiyonu ‘Damdaki Kemancı’ müzikalinin kadrosunda yer aldı.

    Şimdilerde İTÜ Müzik İleri Araştırma Merkezi Etnomüzikoloji bölümünde vokal üzerine yüksek lisans yapan İrem, 2017’den beri kendi ismiyle çeşitli mekanlarda sahne alırken en keyif aldığı işlerden biri olan vokal koçluğuna da devam ediyor.

    Mavi; Pembe, Bor ve İzafiyet’in ardından İrem’in Babajim İstanbul etiketiyle yayınladığı 4. teklisi.

     Mavi Künye:

    Prodüktör: İrem Arslan & Babajim İstanbul

    Söz, Müzik: İrem Arslan

    Düzenleme: İrem Arslan & Ozan Tügen

    Kayıt & Miks: Burak Serter

    Koro Kaydı: Yusuf Demir

    Mastering: Güven Ersoysal

    Vokal: İrem Arslan

    Gitar: Efe Artun Yüksel

    Piyano: Maya Muz

    Kontrbas: Aydın Balpınar

    Davul: Ayberk Garagon

    Trombon: Burak Dursun

    Koro: Chromas

    (Öykü Nalbant, Kübra Gökçe, Dilem Avşar, Ezgi Barhan, Eda Umay Akan, Pınar Eker, Beste Tekdoğan, Feride Hakim)

    Fotoğraf: İrem Demir

    Kapak Tasarımı: Beste Tekdoğan


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.