BLANCHE MONNIER

BLANCHE MONNIER
  • 2
    0
    1
    0
  •       Güzelliği dillere destan olan Blanche, 1 Mart 1849'da Fransa'nın Poitiers kentinde aristokrat bir aileye doğmuş. Çevredeki insanlar tarafından güzelliği, fiziksel görünüşü ve kişiliği çok özel bulunan güzel kızımıza taliplerinden bir sürü mektup gelmeye başlayınca bu olaylar annesi Louise Monnier'ı rahatsız etmeye başlamış. 

    Blanche 25 yaşındayken ailesi için alt statüde olan bir avukata aşık olmuş. Fakat avukatın yaşça Blanche'den büyük olması ve mesleğinde çok başarılı olmaması avukatın maddi açıdan yetersiz görülmeside eklenince odasından çıkmasına izin verilmemiştir. 

    Aile, kızlarının İngiltere'de yatılı bir okula gittiklerini söyleyip. Kızlarını odasına kitlemişlerdir. Ailesi ve ev çalışanları dışında kimseyle iletişim kurulmasına izin verilmeyen Blanche hijyen ihtiyaçları için bile odasından çıkma imkanı bulamamaktadır. Çevreden gelen soruları geçiştirmek için okul bitişi İskoçya'da kendi hayatını kurduğunu ve Fransa'ya geri dönmeyeceğini söylerler. 

    Tam tamına 25 yıl sonra 23 Mart 1901'de Paris'te bir başsavcı, tanınmış olan bu aristokrat ailenin bir sırrı olduğuna dair isimsiz gizemli bir mektup almış. Mektupta yazanlar ise şöyle; 

    Sayın başsavcı, size istinai derecede ciddi bir olaydan haberdar etmek istiyorum. Madam Monnier'in evinde kilitli kalmış aç, susuz ve son 25 yıldır resmen bir çöplük içinde yaşayan bir kızdan bahsetmek istiyorum. 

    Bu iddialara inanmak zor olsa da polisler araştırmak için eve gitmişler. Odalardan birinden gelen çürük kokusu polisleri doğru yere yönlendirir. Kapının kilidi kırılır ve bir deri bir kemik kalmış ölmek üzere olan bir kadın bulunur. 

    Dışkı ve yiyecek artıkları ile dolu odada yatağın üzerinde böcekler dolanıyormuş. Havası dayanılmaz ve küf kokan bu odada sağlık durumu kötü olan ve 25 kilo ağırlığındaki bu kadın hastaneye kaldırılmış. Hayatta kalmasının mucize olduğu söyleniyor. Tüm aile sorguya alınır. Annesi tutuklanır fakat 15 gün sonra ölür. Kalp hastalığı olduğu söylense de intihar olduğu düşünülüyor. Erkek kardeşi Marcel Monnier ise 15 yıl hapis cezasına çarptırılır. 

    Bir sürü sağlık sorunu olan Blanche hayatının geri kalanını bakım evinde geçirir. 13 Ekim 1913'te Fransa'nın Blois kentinde bir psikiyatri hastanesinde hayata gözlerini yumar. 

     

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.