Deniz Yolu Taşımacılığının Avantajları

Deniz Yolu Taşımacılığının Avantajları
  • 0
    0
    0
    0
  • Denize kıyısı olan ülkelere, su yolu kullanılarak yapılan, ürünlerin güvenli, sağlam ve belirlenen teslimat sürelerinde ulaşmasını sağlayan sevkiyata deniz yolu taşımacılığı denir. Limanlar arası ürün taşımacılığını kolaylaştıran bu sevkiyat yöntemi güvenle tercih edilebilmektedir. Önceden planlanan rotalar sayesinde meydana gelebilecek aksaklıklar engellenerek sorunsuz bir taşımacılık gerçekleştirilmiş olur.

    Deniz yolu taşımacılığı, sahip olduğu çeşitli avantajlar ile global ticaretin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Sağlanan avantajlar arasında;

    ● Sorunsuz ve Güvenli Taşıma Avantajı

    ● Büyük Hacimli Yükleri Taşıma Avantajı

    ● Uygun Maliyetli ve Hızlı Taşıma Avantajı

    ● Çevreci Sevkiyat Avantajı

    Sorunsuz ve Güvenli Taşıma Avantajı

    Bilinen en eski taşımacılık yöntemleri arasında yer alan Deniz yolu taşımacılığı, sorunsuz ürün taşıma anlamında oldukça avantajlıdır.

    Ürünlerin güvenli rotalar eşliğinde belirlenen limana varmasını sağlar. Bu sayede olumsuz olaylarla karşılaşma olasılığı son derece düşüktür. Ayrıca bu güvenli taşımacılık sayesinde, konteynerler, genel kargo yükleri ya da tehlikeli maddeler sorunsuz bir biçimde taşınabilir. Bilinen uluslararası güvenlik yöntemleri eşliğinde gerçekleştirilen yükleme, taşıma ve boşaltma işlemleri planlanmış bir operasyonla güvenli bir şekilde tamamlanır.

    Büyük Hacimli Yükleri Taşıma Avantajı

    Dünya çapında gerçekleştirilen bir taşımacılık şekli olan Deniz yolu taşımacılığı, büyük hacimli yüklerin taşınması anlamında da önemli bir avantaj sağlamaktadır. Ağır tonajlı olarak tanımlanan yüklerin, istenilen noktaya teslim edilmesi için gerekli tüm operasyon işlemleri güvenli bir şekilde gerçekleştirilir.

    Uygun Maliyetli ve Hızlı Taşıma Avantajı

    Dünya genelinde bulunan ana ve aktarma limanlarına denizyolu kullanılarak yapılan bu taşıma işlemi uygun maliyete sahiptir. Bu avantajının yanı sıra sevkiyat işlemlerini yavaşlatacak olan çeşitli sınır kapıları ve geçişlerin olmaması da en önemli tercih nedenlerinden birisidir.

    Deniz yolu taşımacılığı ile büyük hacimli yüklerin uluslararası mesafelerde taşınmasında geçen zamanı mümkün olduğunca azaltır. Planlanan teslimat zamanına sadık kalacak şekilde tüm yüklerin hasar almadan güvenilir bir şekilde transferi sağlanabilir. Tüm güvenlik protokollerinin tamamlanarak yapılan bu süreçte, konteynerler itinalı şekilde kilitlenir ve gerekli önlemler alınır. Bu sayede hem yüklerin hasar görmesi engellenir, hem de zararlı maddelerin çevreyle teması kesilmiş olur.

    Çevreci Sevkiyat Avantajı

    Birçok açıdan avantaj sağlayan deniz yolu taşımacılığı, çevre kirliliğini en aza indirmek açısından da tercih edilen sevkiyat yöntemlerinden biridir. Bu konuda çevre dostu yaklaşımları benimseyen MCL Uluslararası Konsolidasyon ve Liman Hizmetleri şirketini tercih ederek denizyolu sevkiyatlarına ağırlık verebilir ve böylece çevreyi temiz tutmaya katkı sağlayabilirsiniz. 

    Kaynak: Deniz Yolu Taşımacılığının Avantajları 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.