Alternatif Müziğin Yeni Yüzleri: Evden Uzak

Alternatif Müziğin Yeni Yüzleri: Evden Uzak
  • 2
    0
    0
    0
  • Ülkemizde son yıllarda alternatif müziğin popülerliği oldukça arttı. DKTT, Adamlar, Madrigal gibi grupların şarkıları belki de milyonlarca kez dinlenmiştir. Biz de bugün sizlerle son zamanlarda yaptıkları müziği çok sevdiğimiz bir gruptan bahsedeceğiz. 

    Evet, bahsettiğimiz grup: Evden Uzak! Gerek sözleriyle gerekse yaptıkları bestelerle belki de ilerleyen yıllarda alternatif müziğin en önemli isimleri haline gelebilecek potansiyele sahip bir gruptan bahsediyoruz. Vokalde Oğuzhan Sever, gitarda Berk Atmaca, klavyede ise Alkame Özer'in olduğu bu grup, Eskişehir'den yükselen bir grup. 

    İlk şarkıları "Gör Duy Hisset" teklisini çıkardıklarında grup üyeleri Oğuzhan Sever ve Yunus Öz idi. Çıkardıkları bu şarkı; Spotify, YouTube gibi platformlarda oldukça ilgi gördü ve bazı Spotify listelerenin en başında yer aldı. Bu başarı, Evden Uzağı başka bir şarkı yapmak için tetikledi diyebiliriz. "Gör Duy Hisset" şarkısı, gerek şarkı sözleriyle gerekse müzikal başarısıyla, dinleyicilerden büyük bir ilgi gördü.

    "Sevmek sevilmek hepsi boş anla

    Aslolan direnmek bu hayatta."

     

        Bu başarı sonrası, çalışmalara başlayan ikili, ikinci teklileri olan "Cam Kenarı" şarkılarını dinleyicilerle paylaştı. İlk teklilerine kıyasla daha az dinlenmeye sahip olan şarkı, yine de bazı müzik şirketlerinin dikkatini çoktan çekmişti. Bizce her iki şarkıları güzel olsa da "Cam Kenarı" adlı şarkı, oldukça duygu dolu bir şarkıydı.

    "Geride kalmak inan zor.
    Geride bırakmaktan daha kor."

        Bu şarkıdan sonra, bazı müzik şirketlerinin dikkatini çektiklerini söylemiştik. Evden Uzak grubu şu anda Avrupa Müzik ile birlikte çalışmaktadır. İlk iki şarkılarını dinleyecileriyle paylaşan grup, bu süreçten sonra şarkılarını Avrupa Müzik etiketiyle yayınlamaya başladı. Bu süreç içerisinde gruptan ayrılan Yunus Öz'ün yerini Alkame Özer ve Berk Atmaca aldı. Yeni üyelerle yollarına devam eden grup, üçüncü teklileri olan "İzin Verin" adlı şarkılarını dinleyecilerle paylaştı. Bu şarkı için, Evden Uzak grubunun dönüm noktası diyebiliriz. Avrupa Müzik etiketiyle yayınlanan bu parça, Spotify listelerinde yerini aldı. Artık dinleyecilerin bu grubu keşfetmesi daha kolay olacaktı.

    "Günah benim bugün izin verin bana.

     

        Hızla büyüyen dinleyici kitlesi, ve daha çok şarkı! Evden Uzak, bir sonraki şarkılarının, en çok dinlenen şarkı olacağından habersiz bir şekilde "Kendimden Kaçarken" adlı dördüncü teklilerini yayınladı. Bu şarkı, Spotify listelerinde en üst sıralarda yer aldı ve dinleyiciler bu grubu daha çok dinlemeye başladı. Bu şarkının başarısı, Evden Uzak grubunun konser serüvenlerini de başlatmış oldu.

    "

    Hep mi kaybeder gerçekten seven? Yalanların ortasında kalmışım bi’ ben."

        Büyük ve hızlı bir ivme yakalayan grup, henüz bir albüm yayınlamadı. Şu ana kadar toplamda 9 adet tekliye sahip olan grubun, yayınladıkları en son şarkı, "Günahkar ve Aşık" adlı parça. Bizce bahsettiğimiz bu şarkı, bu grubun müzikal ve lirik olarak yayınladıkları en iyi şarkıları. Dinleyiciler tarafından da sevilen şarkıyı hemen sizinle paylaşalım. 

    "Bir yalan iki kere giremez bu kalbe."

        Evden Uzak'ın yayınladığı diğer tekliler:

    - İNANDIM -

    - NEDEN DİYE DÜŞÜNMEKTEN -

    - SORUN BENİM "

    - NASIL Bİ' ŞEYSİN "

        Umarız Evden Uzak, yakın zamanda bizimle sürpriz bir düet ya da albüm paylaşır. Şahsen biz kendilerini daha çok görmek istiyoruz!

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.