William Shakespeare Bir Hayalet Yazar mı?

William Shakespeare Bir Hayalet Yazar mı?
  • 3
    0
    0
    0
  • Bugün sizlere daha önce duymamış olanların çok şaşıracağı bir hayalet yazar teorisinden bahsedeceğim.

    Ünlü yazar Shakespeare, birçok kişiye göre aslında var olmamış bir kişi. Bu kişilerin teorisi aslında Shakespeare diye birisi hiç yaşamadı, Shakespeare adıyla imzalanmış ve yaratılmış eserler Francis Bacon’a aitti. 

    Peki Francis Bacon, bu kadar değerli eserler çıkarırken bunlarda neden başka bir kimlik ya da imza kullandı? 

    Bu sorunun cevabı ise o dönemin şartlarında gizli. Bacon, İngiltere’de yaşadığı ve büyük çoğunlukla felsefe ve bilim konularıyla ilgilendiği için bu tür eserlerin halka yönelik, düşük kalibreli eserler olduğunu düşünüyordu. Bu tür kamuya açık oyunların yazarı olarak görünmek istemedi çünkü bu hor görülüp yüksek makamlara ulaşmasında bir engel olacağını düşünüyordu. Bu nedenle de eserleri Shakespeare imzası ve takma ismiyle yayınladı.

    Bu teorinin ortaya çıkışı ise Shakespeare’in II.Richard oyununun tiyatrolanmasına dayanıyor çünkü o oyunda kitapta yer almayan bazı detaylar ve içerikler yer alıyordu. Bu nedenle İngiltere Kraliçesi Elizabeth, Shakespeare’in kim olduğu ve bu eseri kimin yazdığı ile ilgili bir araştırma başlattı hatta araştırma ekibinin başında da Bacon vardı... Fakat Shakespeare’in kaçtığını söylendi ve bir bilgiye ulaşılamadı.

    Bu teoriyi ortaya atanların ilk argümanları; Bacon’ın felsefik fikirleri ve Shakespeare’in oyunlarındaki görüşlerin paralel olması, ikisinin de yaşadıkları ve eserlerin verildiği dönemin uyması, Bacon’ın bu eserleri yazacak entellektüel birikime sahip olmasıydı. Hatta sonrasında Shakespeare eserlerinde gizli şifreler, ipuçları olduğunu da söylediler.

    Daha fazla bilgi için internette ‘Baconian Theory’ aramaları yapabilirsiniz.



    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.