Orta Dünya'da kullanılan savaş aletleri

Orta Dünya'da kullanılan savaş aletleri
  • 3
    0
    0
    1


    • Narsil: Kılıcın ismi, "ateş" anlamındaki nar ve "alev" anlamındaki sil isimlerinin birleştirilmesinden oluşur ve anlamı Kızıl Alev şeklindedir.(Sindarin)
    Dúnedain Kralı Elendil'in kılıcıdır. Birinci Çağ'da Cüce Telchar tarafından, Morgoth'un tacından bir Silmaril kesmiş olan Angrist'e kardeş olarak, dövüldü. Elendil, Barad-Dûr Kuşatması'nda Narsil'i kullandı, fakat Sauron tarafından katledilmekten kurtulamadı. Elendil, kılıcının üzerine düştü ve kılıç kırıldı. Elendil oğlu Isildur, bedeni etkisiz hale getirilen Sauron'un elinden Tek Yüzük'ü bu kılıçla keserek aldı. Isildur, Ü.Ç. 2'de Ferah Çayırlar'da öldürüldüğünde Isildur'un adamlarından Ohtar kırılan kılıcın parçalarını yanına aldı. Narsil'in Parçaları, Arnor Kralları tarafından ata yadigarı olarak korundu. Kuzey Krallığı yıkıldığında kırılan kılıcın parçaları, Kuzeyin Kolcuları arasında ata yadigarı olarak korunmaya devam etti. Yüzük Savaşı sürecinde Andúril ismiyle yeniden dövülene kadar Narsil parçalanmış haliyle bekledi.












    • Grond: (Sindarin)
    Birinci Çağ'da Grond, Morgoth Bauglír'in topuzuydu. İlk Kara Lord, Yüksek Noldor Kralı Fingolfin'le yaptığı düelloda bu topuzu kullandı. Morgoth, topuzu yere her vuruşunda yerde bir krater oluşuyor ve kraterden lav ve duman fışkırıyordu. Morgoth, Yüksek Kral Fingolfin'i öldürmeyi başardı, ancak kendisi de birkaç yara aldı. Bu topuza, "Yeraltı Tokmağı" da denirdi.











    • Dramborleg: tok sesli sert (Sindarin)
    Tuor'un kullandığı büyük balta. Tuor Batı'ya gittikten sonra, baltası Númenorlularca bir ata yadigârı olarak saklandı. İkinci Çağ'ın sonundaki Númenor'un Çöküşü'nde, balta da gazaba uğrayanlarla birlikte kayboldu.










    • Belthronding: zorlu yay (Sindarin/Ilkorin)
    Kara porsuk ağacından yapılmış bir yay. Beleg Cúthalion tarafından kullanılmıştır. Túrin, yanlışlıkla Beleg’i öldürünce, Beleg’in arkadaşı Gwindor ve Túrin bu yayı Beleg’le birlikte gömdüler.







    • Angrist: (demir kesen)(Sindarin)
    Nogrod'lu usta silah yapımcısı Telchar tarafından yapılmış ve Curufin tarafından alınmış bir bıçak. Beren, bu bıçağı Curufin'den alır ve Morgoth'un başındaki Demir Taç'a yerleştirilmiş olan üç silmarilden birisini bu bıçakla keserek ele geçirir. İkinci bir silmarili almak üzereyken, bıçak kırılır ve bir parçası düşerek kazayla Morgoth'u keser.








    • Andúril: (batının alevi)(Quenya) 
    Ü.Ç. 3019’da Elendil’in kılıcı Narsil’in kırık parçaları kaynaştırılarak dövülmüş kılıç. Kılıç, Isildur’un varisi Aragorn için dövüldü. Bu kılıç, Yüzük Kardeşliği’nin bir üyesi olarak güneye yaptığı yolculukta Aragorn’un yanındaydı. Hikayenin bazı yerlerinde bu kılıca atfen Kırılan Kılıç tabiri geçmektedir. Narsil (kırılmış ve yeniden dövülmüş kılıç), Arnor ve Gondor Krallığı'nın bir sembolü olmuştur.









    • Ringil: [soğuk yıldız] (Sindarin)
    Yüksek Noldor Kralı Fingolfin'in kılıcı. Dondurucu soğuktur ve buz gibi parlar. Fingolfin bu kılıcı, Morgoth'a karşı ustalıkla kullandı. Morgoth'u -yaptıkları düelloda- bu kılıçla yedi kez yaraladı ve bir kez de kılıcı Morgoth'un sağ ayağına soktu. Fakat dövüşün galibi, Fingolfin'i katletmeyi başaran Morgoth oldu.








    • Aranrúth: (kralın öfkesi)(Sindarin)
    Doriath kralı ve Yüksek Sindar Kralı Elu Thingol'e ait bir kılıç. Kılıç elden ele dolaşarak, Númenor kralları'na erişir ve kralların soyunda bir ata yadigârı haline gelir. Númenor'un çöküşünde, son kral Ar-Pharazôn'la birlikte Unutulanların Mağaraları'na gömülüp gider.







    • Anglachel: (demir yıldız alevi) (Sindarin)
    Kara elf Eöl tarafından dövülmüş bir kılıç. Bu kılıç, Eöl'ün toprağa düşmüş kara bir meteoritten dövdüğü iki kılıçtan birisidir; diğeri kendisi için sakladığı Anguirel'dir. Eöl, Doriath ormanının hemen doğusundaki Nan Elmoth ormanında kalmasının bir bedeli olarak, Thingol'e vermiştir. Kral Thingol bu kılıcı, halkından Beleg'e verir. Beleg, Túrin Turambar 'ın bağlarını çözerken yanlışlıkla bu kılıçla Túrin'i keser, Túrin o anda kendine gelerek, bilinçdışı bir refleksle kılıcı Beleg'den alır ve Beleg'in karnına sokar ve Beleg orada ölüverir. Daha sonra, bu kılıç Gwindor tarafından Túrin'e verilir. Kılıç yeniden dövülür ve Gurthang adını alır.










    • Aeglos: (kar ucu) (Sindarin) Diğer adı: Aiglos
    Noldor elflerinin krallarından Gil-galad’ın mızrağıdır. Gil-galad, Son İttifak Savaşı’nda katledildi. Gil-galad’ın mızrağına ne olduğu bilinmiyor.















    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.