Dune: Part Two Yönetmeni Yeni Bene Gesserit Karakterinin Önemini Anlatıyor

Dune: Part Two Yönetmeni Yeni Bene Gesserit Karakterinin Önemini Anlatıyor
  • 1
    0
    0
    0
  • Dune: Part Two yönetmeni Denis Villeneuve, tanıtılacak yeni bir Bene Gesserit karakteriyle ilgili ilk kez konuştu. Dune: Part Two'ya ilk bakışta Villeneuve, izleyicilerin yeni Bene Gesserit kız kardeşinden ne beklemesi gerektiğini anlattı. Dune yönetmeni, Margot Fenring'in "filmde gizli bir ajan" olacağını ve "sürprizlerle dolu" olacağını söylüyor evet sanırım kullandığı cümleler tam olarak böyleydi. İyi ya da kötü olup olmadığı sorulduğunda ise, Villeneuve net bir cevap vermeyerek Bene Gesserit'in genel gündemini açıklamaya devam etti. Tom Holland örnek al biraz.. -yazarınız

    Villeneuve:
    Margot Fenring, bir Bene Gesserit kız kardeşi ama filmde gizli bir ajan olacak. Léa ile çalışmak çok eğlenceliydi. Sürprizlerle dolu bir karakter. Bene Gesserit'in temel amacı, insanlığın doğru yönde ilerleyeceğinden emin olmaktır. Bene Gesserit üyeleri, neyin iyi neyin kötü olduğunu düşünmezler. Bu onlar için çok önemli değil. Önemli olan insanlığı tam potansiyeline ulaştırmak ve insanlığı aydınlanmaya ulaştıracak bir varlık yaratmaya çalışmaktır. Binlerce yıllık planlama ve kontrol, onlar bu dünyanın gerçek efendileridir. En büyük silahları zamandır. Yüzyıllar sonrası dünyayı görürler.

    Lady Margot'un Dune 2'deki Önemi

    Lady Margot, Dune: Part Two'daki en önemli yeni karakterlerden biri, Prenses Irulan rolünde Florence Pugh, Feyd-Rautha (Harkonnen) rolünde Austin Butler ve İmparator IV. Shaddam rolünde Christopher Walken. Margot, İmparator'un yakın bir arkadaşıdır, ancak Villeneuve'ün dediği gibi, bu onu mutlaka kötü yapmaz. Çifte ajan olarak, nihayetinde Rahibeler Birliği'ne sadıktır ve İmparator'a alçakgönüllü bir şekilde hizmet etme kisvesi altında Leydi Margot, İmparatorluğu gizlice Bene Gesserit'in nihai aydınlanma hedeflerine doğru yönlendirebilir.

    Bene Gesserit, özellikle de Leydi Jessica ve Margot, Dune: İkinci Bölüm'de bu kadar önemli roller oynarken, serinin neden gizli anaerkil düzene odaklanan bir Max prequel serisi üzerinde geliştirilmekte olduğu şaşırtıcı değil. Dune: The Sisterhood, orijinal romandaki olaylardan 10.000 yıl önce geçiyor ve Bene Gesserit'in kökenlerine odaklanıyor. Dizi, izleyicilere Villeneuve'ün imâ ettiği "binlerce yıllık planlama ve kontrol" konusunu ve efsanevi tarikatın destanın destansı sonunda oynayacağı rolü daha iyi anlamasını sağlamalı.

    Kaynak: Vanity Fair


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.