Dune 2 Fragmanından Kitaba Sadık Kalındığını Gösteren 8 Önemli An

Dune 2 Fragmanından Kitaba Sadık Kalındığını Gösteren 8 Önemli An
  • 4
    0
    0
    1
  • Denis Villeneuve'ün yönettiği devam filmi, Frank Herbert'in 1965 tarihli epik bilimkurgu romanının 2021 uyarlamasına devam ediyor. Dune: Part Two, Atriedes Hanesi'nin varisi ailesini hedef alanlara karşı savaşmak için Fremenlerle güçlerini birleştirirken, Timothee Chalamet'den Paul Atriedes'in yolculuğuna devam edecek. Geçmişteki birkaç Dune uyarlamasına rağmen, Dune: Part 1 için hem teknik hem de hikaye açısından övgüler alan Villeneuve'ün yinelemesi kitaplara en yakın şekilde tekrarlanıyor. Kitaplara bu denli sadık kalınması seyirciler için bulunmaz bir nimet. Biz de sizler için fragmandan kitaplar ile hikayeye hâkim olanları heyecanladıracak 8 sahneyi derledik.

    8. Leydi Jessica'nın Yüzündeki Dövmeler ve Mavi Gözler

    Dune 2 fragmanı, Lady Jessica'nın devam filminde sahip olduğu yeni görünümü göstermek için bir önemli bir noktaya değiniyor. Leydi Jessica'nın yeni görünümü, Paul'ün Rebecca Ferguson'un karakterini benzer bir tasarımda gösteren vizyonlarından biri aracılığıyla ilk Dune'da oluşturuldu. Leydi Jessica'nın mavi gözlerinin nedeni, Arrakis baharatına sürekli maruz kalmasından geliyor. Ona ve Paul'e Fremenlerin geri kalanıyla aynı görsel özelliği veriyor.

    Sonuç olarak, Leydi Jessica'nın mavi gözleri, yüz dövmelerinin devreye girdiği Fremen kültürüyle ne kadar yakından ilişkili olduğunu gösteriyor. Bu işaretler ancak Arrakis'te Fremenlerin Başrahibesi olduktan sonra mevcut olur. Leydi Jessica'nın dövmelerinin, Bene Gesserit'in galaksideki en güçlü varlık olan Kwisatz Haderach'ı yaratmaya yönelik devam eden planıyla bağlantılı olduğu fragmanda çok net bir şekilde belirtilmiş.

    7. Prenses Irulan'ın Ses Kayıtları Gelecekteki Yazılarını Anlatıyor

    Dune 2'nin fragmanında Prenses Irulan'ın tanıtımı, onun kitaptaki rolüyle zekice bir bağlantı içeriyor. Florence Pugh'un karakteri, Frank Herbert'in romanında daha sonrasına kadar önemli bir rol oynamazken, onun varlığı daha baştan hissedilir çünkü kitapta her bölüm Irulan'ın yazdığı bir alıntıyla başlar. Fragman, Irulan'ın bir ses kayıt cihazına "Arrakis'in gölgelerinde pek çok sır yatıyor ama bunların en karanlık yanı, Atreides Hanesi'nin sonu" dediğini gösteriyor. Irulan'ın kitaptaki yazılarında tam olarak bu ifadenin olduğu doğrulanmasa da, onun tarihi kaydetmeye olan ilgisini açıkça belirtiyor.

    6. Dune 2, Feyd-Rautha'ya Kitaplara Göre Yeni Bir Görünüm Veriyor

    Austin Butler'ın Feyd-Rautha'sının Dune 2'deki ilk çıkışı, kitaplara kıyasla kötü adam için yepyeni bir görünümle geliyor. Herbert'in romanı onu yuvarlak yüzlü, somurtkan gözlü, dolgun ve somurtkan dudaklı ve koyu saçlı bir genç olarak tanımlıyordu. Ancak Dune 2, Austin Butler'ı kel bir görünüm ve tamamen beyaz bir ten ile dönüştürdü. Bu, Feyd-Rautha'nın kitaptaki görünümünden bir sapma olsa da, Denis Villeneuve değişikliği yapmış gibi görünüyor, böylece kraliyet Harkonnen'in görünümü Baron Vladimir (Stellan Skarsgård) ve Glossu Rabban'ın (Dave Bautista) görünümüyle eşleşiyor. Bu farklı görünümden anavatanları Giedi Prime'ın sorumlu olması bile mümkün.

    5. Dune 2'nin Yaşam Suyu Bene Gesserit Nihai Planını Oluşturuyor

    Söz verildiği gibi, Leydi Jessica'nın Dune 2 fragmanındaki görünümü, Yaşam Suyu'na bir anlık bakışla görünüyor. Görüntülerde törensel sıvı kabının bir Bene Gesserit üyesinin elinde olduğu açıkça görülüyor. Bu muhtemelen sahneyi Leydi Jessica'nın Fremenler için Başrahibe'ye dönüşmesinin bir parçası yapıyor. Yaşam Suyu, Bene Gesserit tarafından Rahibelerini Aziz Anneler'e dönüştürmek için kullanılır. Yeterince eğitimli olmayanları öldürebilecek tehlikeli bir ritüeldir, ancak kitapta Yaşam Suyu'nu içenler başarılı olursa genetik hafızaların kilidini açar.

    4. Paul Atreides, Dune 2'de Bir Sandworm'a Biniyor

    Dune 2'de tartışmasız en çok beklenen sahnelerden biri bu. Paul bir Sandworm'a biniyor, fragmanlar yanıltıcı olabilir ama bence fragmandan bir gün önce yayınlanan teaser'da bir Sandworm çağırdığını görüyoruz. Bence bu binmeye çalıştığı tam da bu çağırdığı Sandworm.

    3. Chani ve Paul'ün Romantizmi, Dune 2'nin Hikayesinin Anahtarı

    Film boyunca devam edecek olan Dune 2 fragmanında da Chani ve Paul'ün aşkına verilen büyük bir önem var. Zendaya'nın karakterinin ilk filmde yapacak pek bir şeyi yoktu, ancak Chani ve Paul bir romantizm başlatırken Zendaya devam filminde büyük bir güç olacak. Annesi, Chani'nin büyüsünün oğlu üzerindeki etkilerinden endişe duysa da, bu ilişki Paul'e kitaplarda Fremenlerle daha güçlü bir bağ sağlar. Nihayetinde, Chani'ye karşı hislerini ve Prenses Irulan ile evlenmenin siyasi avantajlarını tartması gereken Paul için büyük bir karar verme sürecinin kapılarını açacak.

    2. Dune 2 Fragmanı Feyd-Rautha ve Lady Fenring'in İlişkisini Anlatıyor

    Dune 2 fragmanındaki bir başka önemli an, kesinlikle Feyd-Rautha ve Lady Fenring'in yüz yüze dururken ve anlaşılan bir öpücük için eğilirken gösterilen sahnedir. Bu, ikilinin Bene Gesserit'in planı aracılığıyla parçası haline geldiği romantik ilişkinin bir işaretidir. Leydi Fenring tanınmış bir baştan çıkarıcıdır ve kitapta Bene Gesserit tarafından Feyd-Rautha'yı baştan çıkarması ve ondan bir çocuk sahibi olması için gönderilir. 

    1. Paul, Harkonnen Hanesi ile Savaşmak İçin Fremen Ordusunu Topluyor

    Dune 2 fragmanının sonu, Paul'ün Harkonnen Hanesi ile savaşmak için Fremen ordusunu topladığını gösteriyor. Altında kumda duran bir Fremen savaşçı lejyonuyla bir dağın eteğinde yürüyor ve törensel bir şekilde bıçağını kaldırıyor. Görünüşe göre bu sahne, Paul grup içinde iktidara yükselmeye ve onları Harkonnenlere karşı savaşa hazırlamaya devam ederken geliyor. Hatta bunun, Paul'ün Fremen üyelerini tuhaf bir şekilde eğitmesine yardım etmesinden sonra gelmesi bile muhtemeldir, bu da onun Fedaykin olarak bilinen son derece yetenekli savaşçılardan oluşan bir grup oluşturmasına olanak tanıyacak.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.