Yıllar Sonra Bir Cannes Filmi Metacritic’te 98 Puan Aldı Ve Bu KOTFM Değil!

Yıllar Sonra Bir Cannes Filmi Metacritic’te 98 Puan Aldı Ve Bu KOTFM Değil!
  • 10
    0
    0
    0
  • Bir Cannes Film Festivali filmi, Metacritic'te beklenmedik bir şekilde 98 puan aldı ve bu, Martin Scorsese'nin Killers of the Flower Moon’u değil. Bu yılki Cannes Film Festivali, Johnny Depp'in "geri dönüş" filmi Jeanne du Barry, Natalie Portman/Julianne Moore draması May December, Nuri Bilge Ceylan'ın beklenen filmi Kuru Otlar Üstüne ve hatta merakla takip edilen Indiana Jones ve Dial of Destiny dahil olmak üzere hakkında çok konuşulan birçok filmin galasına sahne oldu. Ancak hiçbir film, Scorsese'nin 1920'lerde Osage ulusunun zengin üyelerinin seri cinayetlerini konu alan, gerçeklere dayanan destansı bir Batı draması olan Killers of the Flower Moon'dan daha fazla ses getirmedi.

    Ancak Killers of the Flower Moon ne kadar heyecan verici olsa da, bir Cannes filmi, inceleme sitesi olan Metacritic'te nadir görülen bir 98 puan alarak onu geride bıraktı. Bu film, Under the Skin yönetmeni Jonathan Glazer'ın son uzun metrajlı filmi The Zone of Interest. Martin Amis'in bir romanından uyarlanan film, Auschwitz'in gölgelerinde geçiyor ve bir komutan ile eşinin, kampın yanındaki bir evde ailesiyle birlikte bir hayat kurmasını konu alıyor.

    The Zone Of Interest neden bu kadar yüksek puan aldı?

    Auschwitz dışında geçen ve bir Nazi kampı komutanının bakış açısından geçen herhangi bir film çok fazla dikkat çekecektir. Zone of Interest'in heyecanına ek olarak, eleştirmenlerin sevgilisi olan ve önceki üç filminin hepsi son derece ilgi çekici ve zorlayıcı çalışmalar olan yönetmen Glazer da var.

    Aslen bir müzik video yönetmeni olan Glazer, ilk uzun metrajlı filmini 2000'lerde, Ben Kingsley'in tehditkar bir gangster rolünde zorlu bir performans sergilediği bir suç filmi olan Sexy Beast ile yaptı. Glazer daha sonra, 2004'te ölen kocasının on yaşındaki oğlu olarak reenkarne olduğuna inanan bir kadın (Nicole Kidman) hakkında düşündürücü bir drama olan Birth ile bu hayırlı çıkışını takip etti. Glazer daha sonra Scarlett Johansson'ın insan kadın kılığına giren ve İskoçya'da erkekleri avlayan bir uzaylıyı canlandırdığı tuhaf, deneysel bir bilim kurgu filmi olan Under the Skin'i yayınlamak için yaklaşık on yıl bekledi.

    Glazer'ın düzensiz çıkışı, piyasaya sürdüğü her yeni filmin bağımsız film dünyasında sert bir etki yaratacağı anlamına geliyor ve The Zone of Interest, inanılmaz derecede zor ve kışkırtıcı konusu göz önüne alındığında, çoğundan daha da etkili. Her ikisi de Cannes'dan etkiyle çıktıktan sonra, Glazer'ın filmi ile Scorsese'nin Killers of the Flower Moon'u ödül sezonunda yeniden kapışması şaşırtıcı olmaz. Şimdilik, ilgi alanı, en azından Cannes'a seyahat eden eleştirmenler arasında, Scorsese'nin yapıtından üstün görünüyor.

    Kaynak: MetaCritic


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.