Gişede Patlamış 10 Büyük Kovboy Filmi!

Gişede Patlamış 10 Büyük Kovboy Filmi!
  • 4
    0
    0
    0
  • Kovboy filmleri bir zamanlar Hollywood'un bel kemiği olsa da, bu tür, son birkaç on yılda bazı güzel yapımların korkunç bir şekilde başarısız olduğunu gördü. Bu türdeki bazı yeni çabalar, Batı mecazlarını canlandırmaya çalıştı, ancak bu çaba karışık sonuçlarla karşılandı. Netflix'in 2021'deki The Harder They Fall gezisi gibi eleştirmenlerce beğenilen her kovboy filmi için, 2022'nin Cry Macho'su gibi yüksek profilli bir fiyasko var. 2012'deki Django Unchained gibi uyuyan her hit için, 2013'teki The Lone Ranger gibi tarihi bir mali felaket var.

    Ancak kovboy filmleri bu kaderde yalnız değil. Yine gişede patlamış pek çok güzel korku filmi var. Aynı zamanda çokça Star Wars vari yıldız-bilimkurgu çabası aynı kaderi paylaştı. Bununla birlikte, hem korku filmleri hem de bilim kurgu filmleri, birkaç başarısızlığı atlatacak kadar popülerdir. Buna karşılık, The Revenant ve The Power of the Dog gibi ara sıra hit olan filmlere rağmen, kritik fikir birliği, Western'in gişede ölü bir tür olduğu yönünde. Yerini ister süper kahraman filmleri ister çocuk filmleri alsın, Western, gişe rekorları kıran birçok harika Western filminin de kanıtladığı gibi, on yıllardır güvenilir bir şekilde eski ihtişamına kavuşamadı.

    10. The Magnificent Seven (2016)
     

    2016'nın 60'ların klasiği The Magnificent Seven'ın yeniden tasavvuru, masaya harika bir oyuncu kadrosu ve keskin bir senaryo getirdi. Başrollerinde Denzel Washington, Ethan Hawke ve Chris Pratt'ın yer aldığı The Magnificent Seven'ın senaryosu, True Detective yazarı Nic Pizzolatto'dan bir güncelleme ve aksiyon türü ustası Antoine Fuqua'dan harika bir yönetmenlik aldı. Tüm bu satış noktalarına rağmen The Magnificent Seven, Western'in gişede uzun süredir devam eden kaybetme savaşını düzeltemedi. 2016'nın yeniden çevrimi The Magnificent Seven, 107 milyon dolarlık bir bütçeyle yalnızca 162 milyon dolar kazandı ve izleyiciler daha önceki bir klasiğin bu akıllı, düşünceli güncellemesini çoğunlukla kaçırdı.

    9. 3:10 To Yuma (2007)
     

    "Bale vs Crowe", 2007'nin Western yeniden yapımı 3:10 To Yuma'da izleyicilere satmaya yetmeliydi. Talihsiz bir çiftçinin, yetersiz bir ödül uğruna sertleşmiş bir suçluyu nakletmesinin gergin hikayesi, 3:10 To Yuma, dayandığı Elmore Leonard kısa öyküsü kadar gaddar ve cesur. Aynı adlı 1957 uyarlamasından daha sert olan 3:10 To Yuma, yönetmen James Mangold'un 2017'nin yarı-Western Logan'ıyla onları bilemeden önce aksiyon becerilerini kanıtladı. Ne yazık ki 3:10 To Yuma izleyicilerde yankı uyandırmadı ve 55 milyon dolarlık bir bütçeyle yalnızca 71 milyon dolar kazandı.

    8. Bone Tomahawk
     

    2015 yapımı korku filmi Western Bone Tomahawk, aralarında Kurt Russell, David Arquette ve Patrick Wilson'ın da bulunduğu etkileyici bir oyuncu kadrosuna sahip. Bone Tomahawk, yamyam mağara sakinlerinden rehineleri kurtaran bir grup uyumsuz kovboyun basit, gergin hikayesini anlatıyor. Yönetmen Craig S Zahler'in daha sonra Draged Across Concrete'i gibi, Bone Tomahawk da sorgulanabilir siyaseti nedeniyle eleştiri aldı. Bununla birlikte, Bone Tomahawk'ın yaratıcılarının sonraki eylemlerinin filmin itibarına uzun bir gölge düşürmesine rağmen, acımasız korku Western'in etkili korkuları ve yoğun aksiyonu inkar edilemez derecede etkilidir.

    7. Heaven’s Gate
     

    1980'de vizyona giren Heaven's Gate, New Hollywood'un tam yaratıcı özgürlük saltanatını tek başına sona erdiren film olarak kötü bir üne sahip olarak görülüyor. Mercurial yönetmen Michael Cimino'ya adil olmak gerekirse, Heaven's Gate, piyasaya sürüldüğünde görüldüğü gibi başarısızlığın yakınından bile geçmiyor. "Şimdiye kadar yapılmış en kötü filmlerden" biri olarak damgalanan Heaven's Gate, 40 milyon dolarlık bir bütçeyle 4 milyon dolardan az kazandı. Buna rağmen, Heaven's Gate'in baronlar ve göçmenler arasındaki bir anlaşmazlığa dair hikayesi, rezil itibarının gösterdiğinden çok daha iyi. Bazı geriye dönük incelemeler, Heaven's Gate'i unutulmuş bir klasik olarak damgaladı.

    6. Slow West

    2015'te Slow West, Michael Fassbender ve Kodi Smith-McPhee'yi sıra dışı, yavaş ilerleyen bir Western hikayesinde görüyor. Neredeyse hiç tepki görmeden serbest bırakılan Slow West, kamu bilincinden tamamen kaybolmadan önce bir avuç olumlu eleştiri aldı. Bu kadere rağmen, Yavaş Batı, gelecekteki Köpeğin Gücü yıldızı Smith-McPhee'nin sinema ekranlarına gelmesinden çok önce beklenmedik bir tür ikonu olma potansiyeline sahip olduğunu kanıtlayan ilgi çekici, sıra dışı bir Western.

    5. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
     

    Andrew Dominik'in hırslı Marilyn Monroe biyografik filmi Blonde'un izleyicileri ve eleştirmenleri aynı şekilde ikiye ayırmasından yıllar önce, buz gibi tempolu yanık Western The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2008'de bir gişe felaketi olduğunu kanıtladı. Buna rağmen, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, hem Casey Affleck hem de Brad Pitt'in ünlü çift olarak yıldız performanslarıyla övünen, hafife alınan bir klasik. Dokunaklı, kasıtlı ve gözü kara bu göze çarpan Western, talihsiz kaderinden daha iyisini hak ediyordu.

    4. Last Man Standing
     

    1996'nın aksiyon dolu Walter Hill flopu Last Man Standing, böylesine kötü bir karşılamayı hak etmedi. Slow West ve "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford"undan farklı olarak, bu hızlı tempolu Western, geleneksel bir intikam hikayesidir ve gösterime girdiğinde kalabalıkları memnun edecek bir başarı sağlamalıydı. Aralarında Bruce Willies ve Christopher Walken'ın da bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosuyla Last Man Standing, Prohibition sırasında küçük bir hayalet kasabada savaşan çetelerin arasında kalan gizemli bir serseriyi konu alıyor. Last Man Standing, bariz vaadine rağmen gişede 20 milyon dolar kaybetti.

    3. Ride With the Devil
     

    1999'da Ride With the Devil, Skeet Ulrich, Tobey Maguire, country müzik yıldızı Jewel ve Jonathan Rhys Myers gibi genç ve çekici bir oyuncu kadrosunu bir araya getirdi. Yönetmen Ang Lee'nin unutulmuş Western'ı, 90'ların bu türe dair en iddialı ve anlayışlı girişlerinden biri olmasına rağmen gösterime girdikten sonra milyonlar kaybetti. Türün geleneklerine yavaş ve garip bir dönüş yapan Ride With the Devil, ölüme mahkum iki Missouri Bushwackers'ın ve onların ovalardaki son kader yolculuklarının hikayesini anlatıyor.

    2. The Quick and the Dead

    Quick and the Dead, 35 milyon dolarlık bir bütçeyle yalnızca 47 milyon dolar kazandı ve gösterime girdikten sonra yönetmen Sam Raimi'nin kariyerinin en kötü eleştirilerinden bazılarını aldı.

    1. Red Rock West


    1992'nin garip neo-noir Western karışımı Red Rock West, 7 milyon dolarlık bir bütçeyle yalnızca 2,5 milyon dolar kazandı. Red Rock West, karşı konulmaz Dennis Hopper ve Nicholas Cage kombinasyonuyla övünse de, Western ana akım izleyicileri çekemedi. Red Rock West'in bir kiralık katil ve yanlış bir kimlik vakasıyla ilgili gergin hikayesi baştan sona heyecanlı bir yolculuk olduğu için bu utanç verici. Yönetmen John Dahl, Red Rock West'e stil ve kara mizah aşılayarak, bunu Hollywood'un 90'ların en hafife alınan Western filmlerinden biri haline getirdi.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.