Netflix Şifre Paylaşımının Ücretlerini Açıkladı! Türkiye İçin Ne Kadar?

Netflix Şifre Paylaşımının Ücretlerini Açıkladı! Türkiye İçin Ne Kadar?
  • 4
    1
    1
    1
  • Netflix, ABD'de bugün başlayan şifre paylaşımına yönelik baskısıyla ilgili yeni detayları açıkladı. Platform, Kanada, İspanya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde şifre paylaşımına yönelik baskıları için zaten nabız tutuyordu. Nisan ayında, Netflix'in yakın gelecekte şifre paylaşımına yönelik baskı önlemleri alacağı bildirildi. O gün de sonunda geldi çattı.

    Netflix'in yalnızca bir hanenin parçası olan kişileri içeren şifre paylaşımı için yeni ayrıntılar açıkladığı bildirildi. Müşterilere gönderilen bir e-postada Netflix, kullanıcıların bir profili yeni bir üyeliğe aktararak veya ayda 7,99$ karşılığında iki adede kadar fazladan üye satın alarak hesaplarını ev dışındaki üyelerle paylaşabileceklerini açıkladı. Netflix, abonelerine bu yeni kurallar yürürlükte olsa bile hareket halindeyken platformu kullanabileceklerini garanti ediyor.

    Bu uygulama kullanıcıyı nasıl etkileyecek ve Türkiye'de fiyatlar ne olacak?

    Netflix, daha önce büyük abone tepkisi nedeniyle şifre paylaşım ücretini rafa kaldırmıştı, ya da öyle görünmesini sağladı. Şimdi açıklanan ücretlerle görüyoruz ki hazırlığını yapmış ve uygulamaya almış. Bu, birçok ailenin başkalarının hesaplarını ücretsiz olarak kullanmasını ve söz konusu hesaplara erişmesini önleyecek ve onları Netflix'in film ve TV kitaplığına erişmek için bir miktar ödeme yapmaya zorlayacaktır.

    Netflix, yeni kuralına olan güvenini korurken, şifre paylaşımına yönelik baskılara karşı halkın tepkisi, yeni kurallarını zararlı hale getirebilir. Bazı Netflix aboneleri, şifrelerini paylaştıkları kişileri yanlarına alarak Paramount , Disney , Prime Video veya Max gibi yayıncılara geçebilirler. Bu olursa, Netflix, ters etki yaratmayı amaçlayan yeni kurallarına rağmen abone sayısında bir düşüş görebilir.

    ABD'de şu anda yeni bir kullanıcı eklemenin maliyetini 7.99$ olarak açıklayan Netflix, ülkemiz için net bir açıklama yapmadı. Fakat daha önceki zamların ülkemize yansıma oranları ile küçük bir hesaplama yapıldığında, 

    Türkiye'deki ücretlendirme şöyle olacak:

    Standart paketi kullanan insanlar 97,99 TL ücretin üstüne, her yeni kullanıcı için 49 TL ödemek zorunda kalacak. Ekstra bir kullanıcı eklendiğinde maliyet 146.99 TL.

    Premium paketi kullanan insanlar ise 130.99 TL ücretin üstüne, ekstra bir kullanıcı eklendiğinde 179.99 TL para ödeyecek.

    Sizce bu durum ülkemizde Netflix kullanıcılarını nasıl etkileyecek?


    Yorumlar (1)
    • Abd'deki standart maaşlar ile buradaki standart maaşları oranlayarak çözmeyi denesenel kendileri borclu kalırlar bize.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.