Sonu Trajedi İle Biten 7 Marvel Aşkı

Sonu Trajedi İle Biten 7 Marvel Aşkı
  • 4
    0
    0
    0
  • Marvel’da, romantik ilişkilerin çoğu trajediyle veya kalp kırıklığıyla sonuçlanacak gibi görünüyor. Tony Stark ve Pepper Potts'un Iron Man'in cesurca ölümünden önce oldukça uzun ve sağlıklı bir ilişkisi vardı, Steve Rogers, Peggy Carter'ın yaşlılıktaki ölümünden sonra End Game ile yakaladığı şansı kullandı ve geçmişte Peggy ile mutlu bir yaşam sürdü. Gelelim Hawkeye'a, o da sevdikleri ile vakit geçirmek için tıpkı Steve gibi son bi' şans daha buldu. Ancak bu özel durumların ötesinde, Marvel kahramanları romantik ilişkilerini parçalanmaktan veya bazı durumlarda başladıklarından daha kötü bitmekten kurtaramama eğiliminde. Bu çiftler sonunda kaderin üstesinden gelebilir ve her zorluğa rağmen kendi hayatları özelinde işleri yoluna koyabilirken, talihsiz ilişkileri hâlâ birer trajik hikaye.

    7. Doctor Strange ve Christine Palmer

    Diğer birçok MCU ilişkisinin aksine, Doctor Strange ve Christine Palmer bir çift olarak başladı. Ancak Doctor Strange'in egosunun devreye girmesi uzun sürmedi ve Christine ondan uzaklaşması gerektiğini hemen anladı. Strange'in Kamar Taj'daki ruhani yolculuğu, Christine'i ne kadar hafife aldığını fark etmesine yardımcı oldu, ancak Doctor Strange Kaecilius ile savaşırken kısa bir süre yeniden bir araya gelmelerine (ya da gelmiş gibi görünmelerine) rağmen, Strange artık onu takip etmemeye karar verdi. Strange, Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ta alternatif evren'deki Christine'e olan ölümsüz sevgisini itiraf etmiş olsa da, onun düğününe tam olarak katılamaması, onların birbirine ait olmadığını doğrular nitelikte.

    Doctor Strange ve Christine Palmer'ın romantik ilişkisi, MCU zaman çizelgelerinde bir "mutlak nokta" olduğu için her evrende başarısız olmaya mahkum. What If...?'de, farklı bir Doctor Strange varyantı, Christine'iyle kalmak için mümkün olan her yolu denedi. Bu Doctor Strange onu her kurtarmaya çalıştığında Christine ölmekle kalmadı, aynı zamanda bu süreçte kara büyü ile kendini de bozdu. Yanlışlıkla tüm evrenini yok ettikten sonra Strange Supreme, yalnızca Christine'in gitmesine izin vererek ve diğer evrenleri Infinity Ultron'dan koruyarak kendini kurtardı.

    6. Bruce Banner ve Betty Ross


    Bruce Banner ve Betty Ross'un ilişkisi en başından yanlış bir şekilde başladı. The Incredible Hulk'ın geri dönüşleri, Bruce Banner'ın Hulk'a ilk dönüşümünün Betty'i yaraladığını ve Gama canavarı ile Betty'nin babası General Ross arasında şiddetli bir düşmanlık yaratacağını ortaya koyuyor. Hulk'un sonraki kaçışı, Bruce ve Betty'nin ilişkisi üzerinde yalnızca daha büyük bir baskı oluşturdu ve General Ross, Abomination'ı yendikten sonra Hulk'a saygı duymaya başlarken, Bruce Banner, 15 yıldan uzun bir süre sonra Betty ile yeniden bir araya gelmedi. Banner kısa bir süre sonra Black Widow'a karşı hisler geliştirdi ve şimdi ikinci kişiliğiyle birleştikten sonra tek başına huzurlu bir hayatın tadını çıkarıyor diyebiliriz.

    5. Scarlet Witch ve Vision

    Scarlet Witch gittiği her yere trajedi getirir ve romantik hayatı da bu gidişata bir istisna değil. Spot ışıklarından uzakta yaşama girişimlerine rağmen, Wanda Maximoff ve Vision'ı Avengers: Infinity War'da Thanos'un yandaşları Vision'ı yaralayıp onu Thanos'un nihai gelişine karşı savunmasız bıraktığında acı onu da yakaladı. Vision'ın ölümünden sonra Scarlet Witch, SWORD'un cesedi üzerinde yaptığı deneylere tanık olmak zorunda kaldı ve geri dönüşü olmayan noktası, onların evi olacak yeri ziyaret ettiğinde geldi.

    Scarlet Witch, Vision'ı kısaca yeniden yapılandırdı ve WandaVision'daki kaos büyüsüyle ikiz oğullarını yarattı, ancak onları bırakmak zorunda kalması, onu yalnızca daha da karanlığa itti. Vision'ın bilinci orijinal bedenine girmiş gibi görünürken, Scarlet Witch o kadar kötü bir kötü adam haline geldi ki, Vision ile ideal hayatı artık mümkün olmayabilir. Ayrıca Scarlet Witch, acısının daha masum hayatlara zarar vermesini durdurmak için kendini feda etti, bu nedenle Scarlet Witch ve Vision için Doctor Strange in the Multiverse of Madness'tan sonra ne olursa olsun yeniden bir araya gelme acı-tatlı bi' hikayeden başka bi' şey olmaz.

    4. Spider-Man ve MJ

    Peter Parker, Spider Man olarak yaşadığı çifte hayatın getirdiği tüm engellere rağmen Michelle Jones ile sağlıklı bir romantik ilişki kurdu. MJ, Peter'ı o kadar çok seviyordu ki, süper güçleri olmamasına rağmen onun savaşlarına katılmaya istekliydi ve Peter, MJ'i ve sevdiklerini güvende tutmak için gizli kimliğini koruması gerektiğini biliyordu. Ancak Mysterio tarafından Spider Man olarak tanınmanın sonuçlarıyla uğraşmak yerine, Peter çaresizce Doctor Strange'e ulaşarak tepki gösterdi ve bu her şeyi daha da kötüleştirdi. Ancak Peter Parker, MJ'i bırakmanın onu korumanın en iyi yolu olduğunu kabul ettikten sonra, MJ ile olan ilişkisini ortadan kaldırmanın yapılacak akıllıca bir şey olduğunu anladı.

    3. Star-Lord ve Gamora

    Peter ve MJ gibi, Star-Lord ve Gamora da ilişkilerinin tadını diğer Marvel çiftlerinden biraz daha uzun süre çıkarma şansına sahipti. Ne yazık ki, Peter Quill ve Gamora'nın beklenmedik romantizmi, Thanos'un sapkın hedeflerine ulaşmak için kızını öldürmesiyle sona erdi. Gamora fiziksel olarak öldüğü için, hiçbir zaman yolculuğu veya çok yönlü maskaralık onu geri getiremeyecek. Star-Lord, tamamen bağımsız bir kişi olduğu için onu kazanma girişimlerinin boşuna olduğunu bilmesini sağlayan alternatif bir evren Gamora ile tanıştığı için bunu anlamakta zorlandı. Guardians of the Galaxy'nin üçünci filminde, Star-Lord nihayet onsuz devam etmesi gerektiğini kabul ediyor.

    2. Thor ve Jane Foster

    Thor ve Jane Foster, ilişkilerini birçok kez yürütmeye çalıştı, ancak koşullar her zaman onlara karşı çıktı. Loki, Malekith, Avengers ve Thor'un sorumlulukları onları çeşitli uzun aralar vermeye zorladı ve birlikte geçirdikleri zamandan en iyi şekilde ancak Thor: The Dark World ve Avengers: Age of Ultron filmleri arasında yararlanabildiler. Bundan sonra Jane Foster, Mjolnir'den güç alarak ve kısa bir süre için Mighty Thor olarak uzak durmayı başardığı bir kanser teşhisi aldı. Diğer birçok Marvel kahramanı gibi, Thor da bu sefer Jane'in gitmesine izin vermesi gerektiğini kabul etmek zorunda kaldı çünkü Jane yakında ölecekti. Olumlu bir kayda göre, Jane Foster, Heimdall ve muhtemelen Odin, Frigga ve Loki ile yeniden bir araya geldiği Valhalla biletini kazandı.

    1. Rocket Raccoon ve Lylla the Otter

    Marvel'daki en trajik ilişkilerden biri, High Evolutionary'nin kendileri ve denek arkadaşları üzerinde yaptığı çarpık deneyler nedeniyle birlikte geçirdikleri zamandan bir şey anlamayan Rocket Raccoon ve Lylla the Otter'ınkidir. Uzun süre özgürlük hayali kurduktan sonra, Rocket Raccoon'un Lylla ve arkadaşlarını özgür bırakma girişimi, High Evolutionary'nin Lylla, Teefs ve Floor'u Rocket'ın hemen önünde soğukkanlılıkla öldürmesiyle sonuçlandı. Doğal olarak, Rocket'ın High Evolutionary'den intikamı ona iç huzuru sağlamaya yetmedi, bu yüzden Guardians of the Galaxy Vol. 3, ölümle olan temasının onu öbür dünyada Lylla ile kısaca yeniden bir araya getirdiği yer.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.