Büyüleyen Film Müzikleri: Wong Kar-Wai

Büyüleyen Film Müzikleri: Wong Kar-Wai
  • 1
    0
    0
    0
  • Sinemada görsellik ve müzik denince akla gelen ilk yönetmenlerden biri kuşkusuz Wong Kar-Wai'dir. Yağmurlu geceleri, renkli ışıkları seven yönetmenin bu sahnelerini süslediği müziklerin bir kısmını sizler için derlemek istedik.

    Aşk Zamanı (Faa Yeung Nin Wa)

    Bir kadın ve erkek iki komşu, eşlerinin şüpheli faaliyetleri sonrasında aralarında güçlü bir bağ kurmuşlar fakat bunu platonik olarak tutma ve eşlerinin düştüğü hataya düşmeme kararı almışlardır. Hüzünlü bir atmosfer içerisinde, aşkın bu naif halini yansıtan filmde, yağmur sesleri bile insanı hikayenin ortasına atsa da olağanüstü müziklerini dinleyerek aşkı içinizde hissedebiliyorsunuz.

    Yumeji's Theme - Shigeru Umebayashi

    https://youtu.be/vBWCphAu8ik Quizas, Quizas, Quizas - Nat King Cole https://youtu.be/ra2IuRwt9M4

    Hong Kong Ekspresi (Chung Hing Sam Lam)

    İki farklı hikayeyi konu alan filmde iki farklı polis memurunun aşklarından bahsedilmektedir. Karakterleden birinin ayrılık sonrası stadyuma giderek sürekli koştuğundan bahsederek "Koşunca vücut su kaybeder ve gözyaşları için su kalmaz" repliği filmin adı geçtiğinde, "California Dreaming"den sonra akla gelen ilk unsurdur denebilir. Quentin Tarantino filmi her izlediğinde ağladığını söylemiştir. Melankolik tarafının yanında eğlenceli ve dinamik tarafını anlayabileceğiniz müzikleriyle sizi başbaşa bırakıyoruz.

    Things In Life - Dennis Brown

    https://youtu.be/aiIjlk4U93E

    California Dreamin' - The Mamas & The Papas

    https://youtu.be/YP9ux0yoHVA   Mutlu Beraberlik (Cheun Gwong Cha Sit)  Sürekli ayrılıp barışan, "yeniden başlayan" bir eşcinsel çiftin hikayesi. Yeniden başlamak için yola çıkarlar ve Arjantin'e gelirler. Fakat hayatları çok farklı yönlere gider. Sevgililerden biri lüks düşkünü eşcinsel bir fahişedir, öteki ise başta bir tango barında korumalık yapan sonra bir restoranda en son ise kasapta çalışan sıradan bir adamdır. Fazla çalışmaktadır çünkü eve dönmek için para biriktirmektedir. Sevgilisi her ayrılık sonrası geldiğinde ona kollarını açmaktadır. Fakat her defasında olduğu gibi araları bozulur. Finale (Tango Apasionada) - Astor Piazzola Happy Together - Danny Chung I Have Been In You - Frank Zappa

    Reddedilmiş Melekler (Do Lok Tin Si)

    Hong Kong Ekspresi'nin (Chungking Express) devam filmi olduğu kabul edilmektedir. İki hikayeden oluşmaktadır. İlk hikayede profesyonel bir seri katil ve ajanın birlikte çalışırken birbirlerine besledikleri duyguları ve seçmek istedikleri yaşamları anlatır. İkinci hikayede ise aşk acısından ötürü yediği tarihi geçmiş ananas konservelerinden ötürü konuşamayan bir gencin yaşadıkları anlatılmaktadır.

    Only You - The Flying Pickets

    https://youtu.be/RF1obFWSQ6A

    Vahşi Günler (Ah Fei Zing Zyun) 

    Film, kendisini yetiştiren kadının, terkedilmemek için gerçek annesinin kimliğini gizlediği bir "playboy"u konu alır. Ana karakter kadınların kalbini çalıp, kırıp bırakmasıyla bilinmektedir. Filmde bu karakterin iki farklı ilişkisine şahit olmaktayız. Kadınlardan biri süslü, hareketli bir şov kızı iken diğeri ise kendi halinde bir karakter.

    Always In My Heart - Los Indios Trabajaras

    https://youtu.be/1NnK77cc8v0   Perfidia - Xavier Cugat#action=share   Benim Aşk Pastam (My Blueberry Nights) Film, yaşadığı kalp kırıklığının ardından ve her şeyi geride bırakarak Amerika boyunca bir yolculuğa çıkan Elizabeth'in, yolculuk boyunca tanıdığı yeni kişiler sayesinde yalnızlığın gerçek deriniliğini anlamasını konu alır. The Story - Norah Jones Try A Little Tenderness - Otis Redding

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.