Advertisement
Advertisement

Sedef Sebüktekin İle Röportaj

Sedef Sebüktekin İle Röportaj
  • 6
    0
    0
    0
  •  Sedef Sebüktekin İle Röportaj

     Muhteşem bir röportaj serimizde bu hafta Sedef Sebüktekin konuk oldu. Duru bir ses, düşündürten şarkılar, dile dolanan coverlar... Bu muhteşem röportajda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Siz değerli Listenary takipçilerine iyi okumalar, gelecek röportajlarda görüşmek üzere :)

    Sedef Sebüktekin Biyografi

    Sedef Sebüktekin, Türk şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. Akustik ve elektronik müzik icra etmektedir. 2015'te Sofar İstanbul'da Bul Beni performansıyla tanınmaya başladı. Can Ozan, Dolu Kadehi Ters Tut, Moawk ve Umut Döven ile ortak projelerde bulundu. Yeditepe Üniversitesinde peyzaj mimarlığı eğitimi aldı.

     

    1-) Merhaba, nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Müzik yolculuğunuz nasıl başladı?

     Merhabalar, umarım siz de iyisinizdir. Müzik yolculuğum lisede gitar tıngırdatmakla, sonrasında üniversitede bir kayıt düzeni kurmamla başladı, o sıralarda bir yandan seslendirme yapıyordum bir yandan başka işlerde çalışıyordum ve kendi şarkılarımı yapmaya başladım kısa kısa, sonra onları paylaştım. Sofar’da bir performans yaptım, derken bir dinleyici kitlesi oluşmaya başladı ve ben kendimi bu işi yaparken buldum diyebilirim.

     2-) Soruları hazırlamadan önce sosyal medyada sizin hakkınızda yapılan yorumları okudum ve insanlar sizin şarkılarınızı dinlerken geçmişlerinden bir şeyler bulduklarını söylüyor. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

    Sanırım anlayamadığım, kendime dert ettiğim şeyleri tartıştığım bir alan gibi aslında. Evet, itiraf köşesi gibi (gülüşmeler) ve bu itiraflar da birilerinde bir şeyler uyandırıyorsa bu beni iyi hissettirir. Çünkü yalnız değilim, dinleyiciyle aramda karşılıklı bir besleme şekli olduğunu hissediyorum. 

    3-) Bu zamana kadar onlarca proje içinde yer aldınız. Sizin için yeri ayrı olan şarkınız hangisi? Neden? 

    Aslında bir tanesini öne çıkaramam ama genelde –çok klişe olacak ama ahahahha- henüz yapmadığım şarkılar hakkında hep hevesli oluyorum. Ama “Çıplak” şarkısını söylemeyi seviyorum.

     4-) Bu zamana kadar onlarca sahne aldınız. Sahne esnasında yaşadığınız en ilginç an nedir?  Ve sahnede sizi en duygulandıran an nedir?

     Bir defasında Ankara’da “Deli Değilsin” isimli şarkımı söylüyordum ve dinleyicilerden biri tescilli bir deli raporu sıkıştırdı elime ve “Abla ben gerçekten deliyim” falan diyordu ve ne yapacağımı bilemedim. Böyle bir an yaşamıştık. Bir de en duygulandığım an; hepsi çok duygulu oluyor aslında şarkıları hep birlikte söylemek, insanların gözlerinin içine bakmak. Bunlar oldukça duygulu anlar benim için. Sahnede olmak başlı başına ekstrem bir olay benim için.

     5-) Çoğu şarkıcının müziğe başlamada ilham kaynağı olan yani örnek aldığı bir sanatçısı olur genelde. Sanatınızda örnek aldığınız, müzik anlayışını benimsediğiniz müzisyenler var mı? Varsa kimlerdir?

    Yani bir sürü var ama çok alakasız olacaktır. Sadece müzikleriyle değerlendirmiyorum çünkü başka yönüyle ilham olmuş birileri olabiliyor. Beatles’ı örnek vereceğim çünkü bebekliğimden beri dinliyorum ve şuna çok hayranım; şarkıları birbirine benzemiyor gibi, her seferinde yeni bir şey denemişler ve yeni bir araştırma olmuş mesela uzak doğu deneyimleri buna çok iyi bir örnek. Kariyerlerinde hep bir deneme haliyle ilerlemişler. Bu benim için ilham verici. Balthazar’ı çok seviyorum sözlerindeki açıklık ve tazelik o dürüstlük bana çok ilham veriyor yani yaşadığım bir duyguyu en detaylı ve en “Sedef” haliyle nasıl anlatırım gibi bir sorgulama sağlıyor. Björk var bir de. Sanırım üç örnek yeterli oldu (gülüşmeler.)

    6-) Şarkılarınızın yapım sürecinde zorlandığınızda, tıkandığınızda neler yapıyorsunuz bu sorunu çözmek için? 

    Çok güzel bir soru. Öncelikle neden tıkandığımı anlamaya çalışıyorum ve çoğu zaman anlatacak bir şeyim olmadığı için aslında anlatmıyor oluyorum. O yüzden bir tıkanıklık yaşıyorum. Yeni derdimin ne olduğunu bulmakla bir vakit harcıyorum o tıkanıklığın geçmesi için. Bu defa neyi anlatmaya çalıştığımı, neyi paylaşmayı istediğimi, nasıl bir itirafım var onu keşfetmeye çalışıyorum.

    7-) En son piyasaya sürdüğünüz “Dert Olmasın Diye” singleınızın yapım süreci nasıl geçti? 

     Çok uzun geçti çünkü normalde yapmaya alışık olduğum şeylerden biraz farklı bir şey gibi çıktı ortaya ve böyle benim kontrolüm dışında gibi çıktı. Ortaya çıkış şekli tamamen kendine hastı benim için. Onun en doğru halini bulmada zorluk çektim. Sound’u çok farklı olan demolar var elimde ve bu sanırım iki senelik bir süreçti. Bu iki senelik süreçte şarkının bestesi ve sözü hazırdı fakat formunu bulmakta zorluk çektim. Fakat son hali oldukça hoşuma gidiyor. 

    8-) Biliyorsunuz ki geçtiğimiz dönemde gece yarısından sonra müzik yasağımız vardı. Şimdi de bazı festivaller iptal edildi. Uygulanan bu politikalar hakkında neler düşünüyorsunuz?

     Türkiye’de olanlar genel olarak hiç hoşuma gitmiyor. Olumsuz bakmak istemiyorum geleceğe fakat verdiğiniz örnekler çok çok can sıkıcı. Özellikle de bizim sektörümüz için. Yapacağımız şeyi binbir zorlukla yapmamıza sebep olacak ve bundan dolayı hiç mutlu değilim. Bunun değişmesini istiyorum. 

    9-) Sizi en çok etkileyen kitabı ve şarkıyı söylemenizi istesem bunlar hangileri olurdu?

    Beni en çok etkileyen kitap; Alamut Kalesi (Vladimir Bartol).

    Ve en çok etkileyen şarkı; Burial - Archangel

    ,

    10-) Sizin için bir günün mutlu ve huzurlu olması için o günün nasıl geçmesi gerekir?

    Doğada, çimlerde arkadaşlarımla, en sevdkilerimle bir şeyler içiyorum, muhabbet ediyorum, keyfimiz yerinde. Böyle bir şey. 

    11-) Son olarak sizi seven dinleyicilerinize neler söylemek istersiniz? 

     Arkadaşlar bir albüm yapıyorum ve çok heyecanlandırıyor ortaya çıkan şeyler. O yüzden beklemede kalın ama değişik bir şeyler gelecek onun da bilgisini vermek isterim. Kendinize iyi bakın. 

    Sedef Sebüktekin Sosyal Medya Hesapları

    Spotify

    YouTube

    Instagram

    Saygılarımla!

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.