Advertisement
Advertisement

Ufuk Beydemir İle Röportaj

Ufuk Beydemir İle Röportaj
  • 2
    0
    0
    0
  • Ufuk Beydemir İle Röportaj

     Uzun zamandır beklenen Ufuk Beydemir röportajı yayında. Oldukça sevilen, sayılan ve müziğiyle gecelerimize anlam katan Ufuk Beydemir röportajına hazırsanız geçelim;

    1-) Merhabalar nasılsınız? Umarım çok iyisinizdir. Öncelikle Ufuk Beydemir kimdir? Müziğe nasıl ve ne zaman başladı?


    Merhaba, teşekkürler. Bu aralar çok iyiyim, motiveyim. 2-3 yıllık kaosun çözüldüğü, her şeyin tatlıya bağlandığı bir aralıktayım ve çok güzel projeler var önümüzde, 2024 yılını benim yılım olarak görüyorum. Müziğe nasıl başladığımı daha önce çok anlattım, bir çay bahçesinde çıkıp birden şarkı söylememle başladı hikâye kısaca ama ben genel olarak bu konuyla ilgili nasıl hissettiğimi söyleyeyim; o kadar uzun zamandır aklımda sadece müzik var ki, müzikten önce bir hayatım olduğunu hissetmiyorum. Hayatım sadece bundan ibaret gibi.


    2-) 2023 senesi bitmeden dört tane single piyasaya sürdünüz. En son çıkan “Gel Gülüm” adlı şarkınızın yapım süreci nasıl oldu? Bu sene bitmeden dinleyicilerinizi yeni bir single ile buluşturacak mısınız?


    Ekim ayında "Bunun Adı Aşk" adında bir single daha yayınlıyorum ve 2024’e bu single’ların da içine dahil olacağı yeni bir albüm hazırlıyorum. Sanırım toplamda 11 şarkılık bir albüm olacak. Ayrıca bu sene bitmeden de iki albümümü ilk defa plak olarak satışa sunacağım, o da ilk heyecanlarımızdan.


    3-) Soruları hazırlarken sosyal medyadan sizin hakkınızda yapılan yorumları okudum. Size “Yerli Eddie Vedder” gibi benzetmeler yapılıyor. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?


    Teşekkür ederim, ergenlik yıllarımdan beri bolca dinlediğim, etkilendiğim isimlerden birisi.


    4-) Müzik kariyerinizde sizin örnek aldığınız, benimsediğiniz sanatçılar var mı? Varsa bu sanatçılar kimlerdir ve bu sanatçılarda sizi en çok etkileyen özellikler neler?


    Olmaz olur mu, yüzlerce var hem de. Galiba her zaman en çok Jim Morrison döneminin çok ilerisinde olmasıyla, basit ama vurucu şarkı sözleri yazmış olmasıyla aklımı çeldi. The Doors da benim sanırım tüm zamanlar için listenin başına koyduğum bir grup.


    5-) Konser performansınız oldukça muhteşem. Konser esnasında yaşadığınız en ilginç olayı bizimle paylaşır mısınız?


    Bir açık hava konserinde seyircilerin hepsinin sahnenin yukarısına doğru baktığını fark etmiştim, nereye bakıyorlar diye ben de baktım şarkı söylerken meğer side speaker’lardan birisi yanmış, duman çıkmaya başladığı için insanlar oraya bakıyormuş. Durdurduk tabii konseri, teknik ekip müdahale edene kadar ben çıplak sesle şarkı söyleyip ortamı şenlendirmeye devam etmiştim.


    6-) Son zamanlarda biliyorsunuz ki ülkemizde müzik hakkında alınan kararlar oldukça şaşırtıcı. Daha öncesinde gece yarısından sonra müzik yasağımız vardı şimdi de festivallerin iptali oluyor. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? 


    Müziğin ve müzisyenin doğru algılanmadığını düşünüyorum ülkemizde. Bir şekilde yanlış bir algı oluşmuş ve bu yaklaşımı düzeltmemiz, frekansı değiştirmemiz gerekiyor.


    7-) Çoğu insanlar sizin şarkı söyleme tekniğinize bayılıyor, bazıları da bu tekniğin “tehlikeli ve yanlış” olduğunu söylüyor (!). Sizler bu konu hakkında yapılan olumsuz yorumlara neler söylemek istersiniz?


     Bilgisi olmayanın fikri olmasına da çok alıştık maalesef bu ülkede. 60 yaşında da şimdikine olabildiğince yakın şekilde vokal performansı gösterebileceğimi düşünüyorum.


    8-) Dinleyicilerinizin en çok merak ettiği sorulardan biri de sizin hangi şarkıları dinlediğiniz olmuş. Son dinlediğiniz üç şarkıyı bizimle paylaşır mısınız?


    Geçtiğimiz turnede çok uzun yolculuklar yaptık, kulaklığımı takıp Metallica’nın diskografisini baştan, sırayla dinlemeye karar verdim. 1983 albümünden başladım ve en son yedinci albümü St. Anger’ı dinledim. Yıllar içinde prodüksiyon tecrübem ve bilgim arttıkça eskiden çok dinlediğim grupları şimdiki kafamla tekrar ele alıp, değerlendirmeyi çok seviyorum. Metallica’nın kendini güncel tutabilmesi ve bunu yaparken kök değiştirmeden dallarını başka yerlere doğru uzatarak yapabiliyo olması çok takdir ettiğim ve özendiğim bir özelliği.


    9-) Türkiye’nin en çok bilinen sanatçılarından birisiniz ve bu süreçte muhteşem başarılara imza attınız. Müzik konusundaki hedeflerinize ulaştığınızı düşünüyor musunuz? Ve en büyük hayaliniz nedir?


     Daha yeni başlıyoruz. :) Benim hedeflerim bitmez ama şimdilik en büyük hayalim 2024’de Amerika’da ve avrupada olabildiğince fazla şehirde konser vermek diyebilirim.


    10-) Röportajımızın son sorusuna geldik. Bu muhteşem röportaj için vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Son olarak sizi seven insanlara neler söylemek istersiniz?


    Konserlerde görüşmek dileğiyle, sizleri seviyorum.

     

     Bir röportajımızın daha sonuna geldik Ufuk Beydemir'e ve özellikle Güney Doğan'a çok teşekkür ediyorum. Diğer röportajlarda görüşmek üzere kendinize iyi bakın :)


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.