Jay Weinberg, Slipknot'tan Kovuldu!

Jay Weinberg, Slipknot'tan Kovuldu!
  • 1
    1
    0
    2
  • Joey Jordison'ın vefatı, tüm metal dünyasını derinden sarsmıştı. Bu, tarihin en iyi davulcularından birinin vedasıydı. Joey Jordison, Slipknot'ın ilk davulcusuydu ve hiç şüphesiz çok başarılıydı. Aldığı onlarca ödül, kazandığı binlerce takdirle, metal müzik dünyasında kalıcı bir yer edindi. 

     

    Joey Jordison, geçmişte uyuşturucu kullanıyordu ve bununla mücadele etmeye başlamıştı. Sahip olduğu hastalık (transvers miyelit) sebebiyle de tamamen bıraktı. Transvers miyelit hastalığı nadir bir omurilik iltihabıdır. Hastalık, omuriliğe oturur ve orada varlığını sürdürür. Joey, bu hastalık sebebi ile cerrahi bir operasyon geçirmişti ve daha sağlıklı bir hayat yaşamaya başlamıştı. Her şey güzel gidiyordu, ta ki Slipknot, onu bir email ile gruptan kovana kadar. Evet, tarihin en başarılı davulcularından biri, bulunduğu gruptan bir email ile kovulmuştu. Tabii bu, herkeste bir şok etkisi yarattı. Slipknot, 2014 yılında yeni davulcularının Jay Weinberg olduğunu duyurdu. Jay, Joey ekolüyle yetişmiş bir davulcuydu, bu yüzden gruba kolayca adapte oldu.

     

    İlk başlarda Jay, çok tartışma konusu yaratsa bile zamanla ona ısınanlar oldu. Fanlar kendi çaplarında haklı olabilirdi. Joey'nin yerini doldurmak hiç kolay değildi. Fakat zamanla şu fark edildi ki, Slipknot, Joey'nin yerini doldurmayı başarmıştı. Jay, gerçekten kendisini çok iyi eğitmiş olacaktı ki hem konserlerde hem de kayıtlarda hünerlerini sergiliyordu. Evet, konserlerde hazır olan bir besteyi çalmak, sahneye çıkmaya alışkın insanlar için provalardan sonra yapılır bir şey. Fakat yeni besteler yazmak ve bu bestelerle ödül almak... işte başarı buydu.

     

    Şu bilinen bir gerçek ki, Slipknot tam bir şirket kafası ile yönetiliyor. Bu şirketin CEO'ları ise Shawn ve Corey. Hatta fanlar çoğu zaman Paul Stanley ve Gene Simmons benzetmesi yapmaktan çekinmiyor. 5 Kasım 2023 sabahı Jay, tek bir telefonla gruptan kovulmuş. Evet, tıpkı Joey gibi. Peki ya Slipknot, bu kadar kaliteli bir davulcu bulmuşken neden bir anda kovar? Bunu bilmiyoruz ve bilemeyeceğiz. Bunun bir maddiyat oyunu olma ihtimali de hiç az değil. Jay, son yıllarda çok fazla adaylıklar ve ödüller aldı. Sahne gelirlerinden ve albüm gelirlerinden bir artış beklemesi, belki de son derece normal. Fakat grubun bunu kendi arasında çözmesi yerine tek bir telefonla halletmesi kalp kırıcı.  


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.