Ülkelerin Gelenekleri

Ülkelerin Gelenekleri
  • 4
    0
    0
    0
  •  DANİMARKA GELENEĞİ
     

    16. yüzyıldan kalma eski Danimarka geleneği bugün hala devam ediyor. Bir kişi doğum gününde bekar olursa, arkadaşları onu tarçına bulayacaktır. Geleneğin, kıta etrafındaki seyahatleri nedeniyle evlilik için vakti bulunmayan Danimarka'lı baharat tüccarlarından bugüne aktarıldığı düşünülmektedir.

     

     ÇEK CUMHURİYETİ GELENEĞİ

    Çek Cumhuriyeti’nde bira içinde yüzmek mümkün. Çek insanlarına göre bira vücuda, insan sağlığına çok iyi geliyor. Üstelik yalnızca bedensel değil ruhsal olarak da biranın olumlu etkileri olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden de bira havuzları, Çek Cumhuriyeti’nde ciddi bir gelenek hâline gelmiş durumda. Asyadaki yeşil çay ve şarap banyoları gibi.


     MEKSİKA GELENEĞİ

    Meksika da, kızıl saçlı insanların iyi şans getirdiğini düşünürler. O yüzden rekabet vardır. Meksikalılar, ülkelerini ve onunla ilgili her şeyi yabancıların önünde övmeyi ve eleştirilere tahammül etmeyi sevmezler. Meksikalılar için güller dünyanın hemen hemen her yerinde duyguları göstermek için harika bir hediyedir. Bununla birlikte, renk seçerken dikkat etmek gerekir. Bazı ülkelerde bazı gül renkleri özel anlamlar ifade eder. Meksika'da, sarı bir gül yerine kırmızı gül hediye etmek çok daha iyidir. Çünkü bizim kültürümüzde sarı gül ayrılık anlamına geldiği gibi, Meksika kültüründe de ölüm anlamına gelir.

     

     MACARİSTAN GELENEĞİ 

    Bira ve şen bir ruh hali her ne kadar buranın olmazsa olmazlarındansa da, kadeh kaldırırken bardakları kesinlikle birbirine tokuşturmamalısın. 150 yılı aşan bir süredir uygulanan bu geleneğin kökeni, 1849’daki bağımsızlık savaşından galip çıkan düşman Avusturya İmparatorluğu generallerinin zaferi kutlarken kendilerini beğenmiş bir ifadeyle kadeh tokuşturmalarıyla bağlantılıdır.

     

     

     MORİTANYA GELENEĞİ 


    'Bir dirhem et bin ayıp örter' sözünün hakkını veriyorlar. Ülkede şişman kadınlar güzel kabul ediliyor. Bu ülkede güzellik anlayışı biraz farklı. Evlenme çağına gelen kızlar en az 60 kilo olmak zorunda.

     
     
    PARAGUAY GELENEĞİ

    İnsanlar hâlâ Paraguay'da düello yapıyor. İlginç, sıra dışı ve biraz da ürkütücü bir gelenek olarak görülebilir. Ülkede düello yasal ama bir koşul var bu koşulu yerine getiren herkesin düello yapma hakkı var. Düello bildiğiniz gibi 2 kişinin, 2 silah ile birbirine meydan okuması ve hızlı davrananın kazanması, geç kalanın ise hayatını kaybetmesi ile sonuçlanıyor.

     
     
    MASAİ GELENEĞİ 

    Tükürme, pek çok kültürde kabalık sayılırken, Kenya'nın Masai kabilesinde selamlamanın ve saygı göstermenin geleneksel bir yoludur. Kabilenin üyeleri, selamlaşmadan önce ellerine tükürürler. Hatta bunu yeni doğmuş bebeklere ve  gelinlere onları kutsamak ve iyi şans getirmek için de yaparlar.

     
    GÜNEY AFRİKA GELENEĞİ

    Güney Afrika, birçok yönden şaşırtıcı bir ülkedir. İngilizce dahil olmak üzere 11 resmi dili vardır, bu yüzden çoğu bölge akıcıdır. Ülkenin kültürü çok çeşitlidir. Yeni yıl birçok ülkede havai fişeklerle kutlanırken Güney Afrika'da durum biraz farklı. Yeni yıla girildiği an insanlar mobilyalarını pencereden dışarıya, sokaklara atıyorlar. Bu gelenek, kimsenin yaralanmamasını sağlamak için güvenlik kuvvetleri tarafından izlenir.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.