Büyük Ev Ablukada İle "Defansif Dizayn" Sohbeti

Büyük Ev Ablukada İle "Defansif Dizayn" Sohbeti
  • 3
    0
    0
    1
  •  Tüm Listenary okuyucularına selamlar. Umarım çok iyisinizdir. Bu haftaki konuğum, son zamanlarda dillerden düşmeyen Büyük Ev Ablukada ekibi oldu. Şimdiden herkese iyi okumalar diliyorum...

     

    1-) Merhabalar, nasılsınız? Umarım çok iyisinizdir. Yeni albümünüz "Defansif Dizayn" hayırlı olsun. Röportaj sorularını hazırlamadan önce sosyal medyadan albüm üzerine gelen yorumları okudum ve daha önce bir dinleyici kitlesinin
    bir albümü bu kadar benimsediğine şahit olmamıştım, sizleri tebrik ediyorum. Öncelikle albümün yapım süreci nasıl geçti?

    Öncelikle teşekkür ederiz. Bu albüme pandemiden önce başlamıştık, dolayısıyla o süreçte ayrı ayrı evlerden yapıldı büyük kısmı. Sonra son  bir senede tekrar kaydederek daha içimize sinen bir hale getirdik diyebilirim.
    Benimsenme konusu hızlı gelişti, biz albümün içine gömüldüğümüz için doğru düşünecek durumda değildik. Tahminimizden çok daha olumlu karşılandı. Yapım süreci kolay değil, zevkli ama meşakkatliydi.

    2) Hem benim merak ettiğim hem de sosyal medyada çoğu kişi tarafından cevabı merak edilen bir soru var; "Defansif Dizayn" ismi nasıl ortaya çıktı?

    Baslarımızı çalan ve bu albümde 2 tane bestesi de olan Aslan (Mert Üçer) mimar. Bartu’yla bir şarkıya çalışırken bu terim geçiyor, bi süre dilimizde dolaştı sonra tamam dedik olur ve albüm adı olarak koyduk.


    3)Şarkılarınızın sözlerinde ve melodilerinde sizi diğer tüm müzik gruplarından ayıran bazı dokunuşlar var. Şarkıları yazarken hatta şarkıların üretim sürecinde nelerden ilham alırsınız?

    Bu ilham konusu karışık bir konu☺️

    K.D: Anladım, teşekkür ediyorum :))))

    4-) 2023 yılını "Defansif Dizayn" albümü ile kapatıyorsunuz sanırım. Gelecek yıl Büyük Ev Ablukada dinleyicilerini neler bekliyor? Yeni projeleriniz var mı?

    Yeni projemiz Defansif Dizayn daha yepyeni, bir iki sene bunu çalarız. Dasdas’ta bir şovumuz var, İstanbul’da her ay 2 kere orada olacak. Başka şehirlere de gideceğiz tabii ki. Ufukta yeni bi proje şimdilik yok.

    5-) Albümün yapım sürecinde beklenmedik hatta unutulmayacak bir olay yaşadınız mı?

    Uzun bir süreç olduğu için böyle bir sürü an yaşadık tabii. Ama birini anlatayım; kayıtlarımızı Dasdas taki stüdyomuzda yaptık. Kayıt için stüdyoya dört günde bir başka bir kurulum yapılıyor. Bazı enstrümanlar çıkıyor, koltuklar filan. Neyse bir gün Dasdas'daki ortak alana büyük büyük halılar asıldı. Yıkanmış. Aradan bir vakit geçti iki hafta falan, bu halıları kaldırmak lazım, kimin bu halılar Belfu’ya soralım dedik. Halılar bizimmiş🫣


    6-) Büyük Ev Ablukada ekibi "Defansif Dizayn" albümünden bir şarkı olsalardı hangileri olurdu? Neden?


    defne, Zeynep olurdu, 
    feel, Utku
    aslan, şiraze
    yangın akvaryum, Can
    beklediğim gibiyim, Bartu
    Kopuk uçurtma, Cembir
    Pazartesi de ben olabilirdim. Nedenini valla bilmiyorum :-)

    7-) Albüm hakkında az da olsa olumsuz yorum yapan insanlara denk geldim. "Beklentilerimizin altında kalan bir albüm oldu." diyenlerin sayısı az da olsa mevcut. Bu konu hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz? Albüm hakkında sizler çevrenizden olumsuz yorum veya yorumlar aldınız mı?

    Tabii bir çok değişik yorum duyuyoruz, okuyoruz. Her seyirci başka bir şey bekliyor da olabilir. Biz bizden çıkanları  beraber bir yere getirip paylaşıyoruz.Beklentilerinin altında olduğunu düşünenler Fırtınayt gibi daha enerjik bir albüm bekliyordu belli ki,ama o sırada evlere kapanmıştık ve bu sefer bizden türeyenler defansif dizayn oldu. 

    8-) Son olarak sizi sevenlere, dinleyicilerinize neler söylemek istersiniz?

    Kendi istediğimiz şeklimizle şovlu konserimizi İstanbul da sadece her ay  iki gün DasDas’ta sahneleyeceğiz. 
    Ona bekleriz. İstanbul dışına tabii ki konserlere geleceğiz. Akustikler devam edecek. Gelin yeni şarkılarda birlikte akalım diyorum seyircilerimize☺️

     Bu güzel röportaj için Büyük Ev Ablukada ekibine çok defa teşekkürler :))

    Fotoğraflar: Ahmet Emre Saka


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.