Vazgeçtim Kendimden; İkilem İle Röportaj

Vazgeçtim Kendimden; İkilem İle Röportaj
  • 1
    0
    0
    0
  • Selamlar, muhteşem bir röportaj ile tekrardan birlikteyiz. İkilem grubu ile biraz gündemden biraz da yenir şarkıları hakkında mini bir sohbet gerçekleştirdik. Herkese iyi okumalar...

    1-)  Merhaba nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Öncelikle İkilem grubu nasıl kuruldu? Şarkı üretmeye ne zaman ve nasıl başladınız? Bu süreçten bahseder misiniz?


    Serhat:Merhabalar,İkilem pandemiden bir sene önce kuruldu,ama çok eski bir mazimiz var Uğur ile,müziğin başka kollarında daha aktiftik o dönemler,reklam,dizi,film ve belgesel müzikleri üzerine,Uğur hala tam gaz devam ediyor,seneler içinde besteler birikti kıyıda köşede,stüdyoya girmek artık şart olmuştu:) 2019 yılının başında İkilem kurulmuş oldu.
     
     
     
    2-) Son dönemlerde oldukça HİT şarkılar ürettiniz. Oldukça beğenildi ve yanılmıyorsam Spotify’da aylık 2 milyon dinleyiciniz var. Sorum şu; İlk ne zaman ünlü olduğunuzu hissettiniz?


    Uğur: Ünlü olmak bence 90’lar daki gibi değil,herkes kendi çöplüğünde ünlü:) yolda kimse kimsenin boynuna atlamıyor,o dünya bence biraz geride kaldı,bizim büyük kitlelerce tanındığımızı anlamamız yine konserde oldu aslında,pandemiden sonra sahnelerin de açılmasıyla ilk İkilem konserinde bestelerimizi bütün seyirciden duyunca,oldu galiba dedik:)
     
     
     
    3-) Oldukça tanınıyor ve seviliyorsunuz hatta çoğu hedeflerinizi de muhtemelen gerçekleştirdiniz. Grubunuz için en büyük hedefiniz nedir?


    Serhat: Yani hep müzik düşünüyoruz aslında,sound nasıl daha ileriye taşıyabiliriz,bu tarz şeylere kafa yoruyoruz,ama en büyük hedef ülkenin her yerinde konser vermek olabilir,daha kısa hedefler koyuyoruz kendimize,seneye hayatta kalmak gibi:)
     
     
     
    4-) Türkiye'de müzik grubu olmanın zorlukları nelerdir? Müzik endüstrisinde başarılı olmak için üstesinden gelmeniz gereken şeylerden bazıları nelerdir?


    Uğur: Müzik grubunun ötesinde Türkiye’de müzisyen olmak başlı başına zor bir hadise,biz grup olmanın zorluğunu çok yaşamıyoruz,iki kişiyiz zaten,kalabalık bir grup değiliz,aksine birbirimizin eksiklerimizi tamamlıyoruz,başarı da göreceli biraz,biz üretmeyi ve devam etmeyi çok önemsiyoruz,belki sevilmemizin önemli bir sebebi bu olabilir.
     
     
     

    5-) Geçtiğimiz haftalarda “Vazgeçtim Kendimden” adında yeni bir şarkı yaptınız. Şarkının yapım sürecini bizlerle paylaşır mısınız? 


    Serhat: Şarkı “Ne Mutsuzum ne de İyi” EP’mizin 3.teklisi,yapım süreci de albümdeki diğer şarkılar gibi,önce ben küçük bir demo halini Uğur ile paylaştım,sonra stüdyoya dalıp aranje süreci başlıyor orada Uğur devreye giriyor,en hazır içimize tamamen sindiği takdirde yayınlıyoruz.
     
     
     
    6-) Benim bağımlısı olduğum ve yıl boyunca sürekli dinlediğim “Bu Saatten Sonra” şarkınızın yapım sürecini anlatır mısınız? Şarkının bir hikaye üzerine mi yazıldı?


    Uğur: Harun Çelik imzalı bir şarkı,herkesin kendine ait bir hikayesi var bu şarkıda:) Ayrılık sonrası hayata alışma,karışma ve hayatını sürdürebilme hikayesi.

     
    7-) Soruları hazırlamadan önce İkilem hakkında yapılan yorumları okudum. Çoğu genç müzisyen sizlerden öneri almak istiyor. Onlara ne söylemek istersiniz?


    Serhat: Valla sevgilerimiz gönderiyoruz öncelikle:) öneri ne olabilir,vazgeçmesinler.Yaptıkları müziğe inandıkları takdirde elbet karşılık bulacağını düşünüyorum.
     
     
     
    8-)Bu yıl dinleyicilerinizi bekleyen yeni projeler var mıdır? Albüm veya EP gibi...


    Uğur: EP’nin tam göbeğindeyiz şuan:) bir şarkı sonra dört şarkılık EP’yi tamamlamış oluyoruz.Sonrasında planlar elbette devam ediyor,belki cover planımız var,bakalım:)
     
     
     
    9-)Röportajımızın son sorusuna geldik. Son olarak takipçilerinize neler söylemek istersiniz?


    Serhat: Çok seviyoruz hepsini,takip etmeye devam etsinler,bizleri ilk günden beri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz.

     

    Bu muhteşem röportaj için İkilem grubuna ve Burak Kutlu'ya teşekkür ediyorum :) Yeni röportajlarda görüşmek üzere..


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.