Sinema Tarihinin Gelmiş Geçmiş En Zeki 10 Karakteri

Sinema Tarihinin Gelmiş Geçmiş En Zeki 10 Karakteri
  • 9
    0
    2
    0
  • Sinema dünyasında karakterlerin daha ilgi çekici olması için abartı özelliklere sahip olması alışkın olduğumuz bir durum. Bu abartı özellikler arasında izleyicinin en çok dikkatini çeken unsurlar arasında karakterlerin olağanüstü zekaya sahip olmaları başta geliyor. Bugün film/dizi tarihinin akıllara kazınmış en zeki 10 karakterini listeledik vakit kaybetmeden hemen listeye geçelim.

    10. Gregory House

    House M.D. (IMDb 8.7)

    Doktor House kişilik özellikleri bakımından oldukça kaba, çekilmez ve nefret edilen bir insan. Fakat olağanüstü zekası ve kapsamlı tıbbi bilgisi onu dünyanın en iyi teşhis uzmanı yapıyor. İnsanları bir bilmece olarak görüyor ve onları öldürecek olan hastalığa teşhis koymaktan zevk alıyor. Ülkemizde bu dizinin birebir uyarlaması 2019 yılında Hekimoğlu adı ile karşımıza çıkmıştı. 

    9. Stewie Griffin

    Family Guy (IMDb 8.2)

    Stewie Griffin, Family Guy'da zekasını kötü amaçlar için kullanan, çoğu zaman kendisine itaat etmeyen düşmanlarını ve ailesini ortadan kaldırmakla tehdit eden bir dahi. Henüz bir yaşında olmasına ve bir yetişkinin fiziksel gücüne sahip olmamasına rağmen Stewie, üstün zekasını bilim kurgu düzeyinde icatlar yapmak için kullanıyor. Stewie'nin fizik, makine mühendisliği ve ateşli silahlar konusunda kapsamlı bir bilgisinin olduğunu da hesaba katarsak listemize tabii ki dahil olacak.

    8. The Doctor

    Doctor Who (IMDb 8.6)

    İzleyenler tahmin edecektir ki görsel seçmekte en zorlandığım dizi Doctor Who oldu. Doktor, zamanda yolculuk yapan bir Zaman Lordu'dur. Kendi yaşını binlerce ila milyarlarca yıl arasında herhangi bir zamanda belirleyebilir. Bilinen tüm zamanlarda hatta biraz da ötesinde, tarih, coğrafya ve türler hakkında engin bir bilgiye sahip; bu da onu kolaylıkla tüm varoluşun en zeki insanlarından biri yapıyor.

    7. Walter White

    Breaking Bad (IMDb 9.5)

    Üniversitede yıllarında okurken Walter White'ın birçok çalışması Nobel Ödülü kazanan araştırmalara katkıda bulundu ve açıkça dünyanın önde gelen bilim adamlarından biri olma yolunda ilerliyordu. Ancak sağlığındaki bir dizi kötü şans ve dostunun ihaneti, Walt'un kurucu ortağı olduğu bir şirketteki hissesini satmasına yol açtı. Walt'a ölümcül kanser teşhisi konulduğunda, hayatın ne pahasına olursa olsun elinden aldıklarını geri almak için zekasını kullanmaya karar verdi ve ailesinin geleceğini güvence altına almak için yasa dışı faaliyetlere girişmeye başladı. Walt ahlaki açıdan tabii ki sorgulanabilir fakat; zekası inkar edilemez.

    6. Michael Scofield

    Prison Break (IMDb 8.3)

    Dahiliğini yine kötü amaç için kullanan başka bir karakter daha. Kardeşi işlemediği bir suçtan dolayı hapse atıldığında Michael, tüm yaratıcılığını kardeşiyle birlikte hapise girmek ve oradan kaçmak için kullanır. Kilitli kaldığı herhangi bir hapishane veya yapıdaki potansiyel zayıflıkları ve güvenlik açıklarını gözlemleme ve bulma yeteneği, onu mutlak bir deha yapar. İster bir hapishanenin tasarımına bizzat yardım etmiş olsun, ister yapıyı incelemek için biraz zaman harcamış olsun, bana güvenin Michael o hapishaneden mutlaka kaçacaktır. 

    5. Temperance Brennan

    Bones (IMDb 7.8)

    Dr. Temperance Brennan size sıradan bir antropolog gibi görünebilir, ancak olağanüstü zekasını ve algılama yeteneklerini Bones'ta sayısız kez kanıtlamıştır. Antropoloji, adli antropoloji ve kinesiyoloji alanlarındaki üç doktorasının yanı sıra, altı dili yüksek düzeyde yeterlilikle konuşuyor. İnsan vücudunun karmaşık işleyişine ilişkin akıl yürütme, gözlem ve anlayış düzeyi, konu insan temelli herhangi bir konu olduğunda onu bütün dedektiflerin önüne koyuyor.

    4. Elliot Alderson

    Mr. Robot (IMDb 8.5)

    Elliot, mükemmel bir hacker ve siber güvenlik mühendisidir. Elliot bilgisayarlarda, kodlamada ve hacker'lıkta o kadar ustadır ki, bir ekran ve internet bağlantısına sahip olan her şeyi minimum çabayla kontrol edebilir ve ele geçirebilir. İnsanların yanlışlarını düzeltmeyi ve adaletten kaçanlara adaleti ulaştırmayı amaçlayan anonim bir hacktivist grubuna katılmayı başarır. Bu beceri ve bilgileri de tabii ki onu listemize dahil ediyor.

    3. Tony Stark 

    Iron Man (IMDb 8.0)

    Tony Stark, Marvel Evreni'nin önde gelen dahilerinden biridir. Termonükleer astrofizik, programlama, makine/teknik, robotik teknoloji konularında olağanüstü bir zekaya sahiptir. Tony, henüz 15 yaşında Massachusetts Institute of Technology'deki elektrik mühendisliği programına kabul ediliyor ve 2 doktora derecesi ile mezun oluyor. Babasından devraldığı silah şirketinde sayısız başarılara imza attıktan sonra kendisine ileri teknoloji bir zırh üretip hayatını kötülerle savaşmaya adıyor.

    2. Rick Sanchez

    Rick and Morty (IMDb 9.1)

    Rick and Morty'den Rick Sanchez de harika bir bilim adamı, ancak tam bir pisliğin teki. Rick'in olağanüstü bilgisi onun evrensel portal teknolojisi yaratmasına ve kendisinin diğer versiyonlarıyla çok yönlü bir konsey oluşturmasına yol açar. Rick, Amerika başkanı tarafından sık sık Dünya'yı uzaylı istilalarından korumaya yardım etmesi için çağrılır. Hayatta kalmasını garanti altına almak için sayısız teknoloji yarattığı için yetenekleri onu neredeyse ölümsüz kılmıştır. Rick, üstün bilgisi ve bilim anlayışı sayesinde hayal ettiği her şeyi yaratma yeteneğine sahiptir ve bu da onu büyülü sayılabilecek güç seviyelerine yükseltir.

    1. Sherlock Holmes

    Sherlock (IMDb 9.1)

    Sherlock Holmes, belki de listemizdeki en popüler karakter olabilir. İpuçlarını bulma ve bilgileri zihninde bağlantılandırma konusunda diğer insanlardan çok daha üstün bir yeteneğe sahiptir. Bu yeteneğini, özel tutulan bir dedektif olarak gizemleri çözmek için kullanıyor. Sherlock, genel bilgisinin zenginliği sayesinde, bir kişinin hayatına dair verileri bir bakışı ile en ince ayrıntısına kadar görüp inceleyebilme ve makul sonuçlar çıkarabilme yeteneğine sahiptir. Bununla birlikte, dehası aynı zamanda onu etrafta bulunmayı dayanılmaz hale getiriyor ve temel sosyal ipuçlarını ve görgü kurallarını kavrayamadığı için sosyal açıdan beceriksiz bir karakter. Sherlock kendisini yüksek işlevli Sosyopat olarak tanımlıyor.


    Yorumlar (2)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.