Anıl Selvi İle Röportaj

Anıl Selvi İle Röportaj
  • 0
    0
    0
    1
  • Uzun zamandır takip ettiğim bir şarkıcı olan Anıl Selvi oldukça güçlü bir sese sahip şarkıcıdır. Şarkılarında işlediği konu bakımından da oldukça ilgimi çekti. Herkese iyi okumalar :)


    1-) Merhaba öncelikle röportajımıza hoş geldiniz. Nasılsınız? Umarız her şey yolundadır.

    Merhabalar hoşbuldum teşekkür ederim, Şimdilik her şey yolunda adım adım istediğimiz yere doğru gidiyoruz.

    2-) Öncelikle müzik yapmaya nasıl ve ne zaman başladınız? 


     Müziğe olan ilgim çocuk yaşlarımda vardı zaten ama Müzik yapmaya ortaokul yıllarımda başladım lise zamanlarında olgunlaştırdım  , tabi her Anadolu’da yaşayan ailenin hedefi doğrultusunda biraz akademik kariyerimi ilerletmek etmek zorunda kaldım ve Ankara’da mimarlık kazandım mimarlık okumak için geldiğimi Ankara’da profesyonel kariyerime de adım adım giriş yaptım.  Profesyonel anlamda son sekiz senedir diyebiliriz. 

    3-) Geçtiğimiz haftalarda “YAĞMURLAR” adında bir şarkı yayımladınız. Şarkının yapım süreci nasıl geçti? 


     Şarkının yapım süreci aslında enerjiyi tam anlamıyla ifade eden bir süreçti. Sevgili Dorukhan ile güzel bir zamanlama ve plansız bir anda gerçekleşip ortaya çıkan bir şarkı. Bu olgunluğa erişmesi ve şarkıyı çıkartmak üç senemi aldı diyebiliriz ama şarkının ana hatlariniini 2 saat içerisinde yaptığımı da söyleyebilirim. O yüzden bu süreci tarif etmem benim açımdan biraz zor yada tarif etmesi zor diyebiliriz.

    4-) Müzik sizin için ne anlam ifade ediyor? Sizce müzik ülkemizde hak ettiği değeri görüyor mu?


     Önceden müzik bir amaçtı şu anda sosyal medyanın akıl olmaz şekilde insanları popüler etmesinden dolayı bir araç olarak kullanılıyor o yüzden bence artık gerektiği değeri görmüyor. Bir taraftan bir yerlere ulaşmak oldukça zorken bir taraftan da anlık bir patlamaya da bağlı kalabiliyor. Bunların hepsi bir bütün de diyemeyiz ancak ayrı da tutamayız. Sosyal medyadan bağımsız büyümek çok zor ancak sosyal medya ile büyümekte vizyon konusunda çok tartışılabilir durumda. Müzisyenler olarak bence içimizden geleni mi yapmak zorundayız yoksa bu endüstriyel duruma hizmet mi edeceğiz arada kalınmış gibi ,sonuç olarak Değerli olabilecek eserler gerçek değerinde değil endüstriyel dediğimiz eserler de değerinin çok ötesinde.

    5-) Genellikle şarkılarınızı bir hikaye üzerine mi yazıyorsunuz? 


     Aslında o anki duygu durumla ortaya çıkıyor yani bir şarkının yazılısı  genelde yarım saat içerisinde ortaya çıkıyor zaten o sürede çıkmıyorsa asla istediğin şekilde olmuyor zorlama ile olmuş gibi oluyor. Hikayeden ziyade o anki duyguları betimlemeye yönelik yazmaya çalışıyorum. 

    6-) Müzik kariyerinizde 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz? 


     Öncelikle asla aynı yerde olmayacağımı çok iyi biliyorum. Nasıl dinlenir nereye ulaşır bilmiyorum ancak beş yıl içerisinde 3 albüm ile birlikte toplam 50 şarkılık bir hedefim var. Bugüne kadar yaptıklarımın arkasındayım sadece biraz daha fark edilmeye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum belki de o şarkıların da zamanı vardır. 
    Gönlümden geçen global anlamda bir sanatçı olmak,  böyle  olabilmek için yeterince çalışacağımı biliyorum. Ama önceki sorularda da belirttiğim gibi şu anda sosyal medyanın gücü sorgulanamaz durumda , o yüzden ne zaman olacağı belli mi olur beş yıl sonra gördüğüm yerde bir ay sonra da olabilirim . Ve hatta umarım öyle olur :)

    7-) Röportajımızın son sorusuna geldik. Son olarak dinleyicilerinize neler söylemek istersiniz?

     Emin olsunlar ki hiçbir zaman kendim keyifle dinlemediğim bir parçayı onlar için sunmuyorum. beni dinlemeye ve desteklemeye devam etsinler , bugüne kadar destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum , hepsi iyi ki varlar . Bir gün herkes bu şarkıları dinlediginde kemik kitle her zaman özel olacak.

     

    Muhteşem bir röportajın sonuna geldik. Çok eğlendiğim röportajlardan biri oldu açıkçası umarım beğenmişsinizdir..

    Anıl Selvi Instagram


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.