İstanbul Rotası

İstanbul Rotası
  • 0
    0
    0
    0
  • İstanbul, her köşesinde farklı bir lezzet ve güzellik barındıran eşsiz bir şehir. Bu büyüleyici şehirde yeni yerler, lezzetler, mutfaklar ve kültürler keşfetmek benim için ayrı bir keyif. Çevremdeki insanlar, gittiğim yerlerin ve yediğim yemeklerin nadir ve çok güzel olduğunu söylüyorlar. Zevkime güvendikleri için bu hoş mekanları ve deneyimleri onlarla paylaşıyorum. Bu yüzden, sıkça gittiğim bazı mekanları ve hoş deneyimleri arada sırada sizlerle de paylaşmak istiyorum.

    Pålegg: İskandinav Rüzgarı 💨

    Konum: Rasimpaşa Mahallesi, Süngertaşı Sokak, No:7a, İstanbul, Türkiye 34716

    İstanbul'un gizli kalmış sokaklarından birinde, Rasimpaşa Mahallesi'nde keşfettiğim Pålegg, İskandinav mutfağının benzersiz lezzetlerini deneyimlemek için harika bir yer.

    🖼️Neden Sevdim:

    Pålegg, büyük tabakları ve tabakların sanat eseri gibi sunumlarıyla ağız sulandırıyor. İlk ziyaretimde denediğim "Lofoten" isimli yemek, adeta tablo gibiydi. Görselleri, renkleri ve lezzetleri ile tüm duyularınıza hitap eden bu yemek, İskandinav mutfağının en güzel örneklerinden biri bana kalırsa. Ayrıca, aromalı limonataları da oldukça lezzetliydi. Tatlılarını henüz denemedim ama menüdeki tatlı düşlerimi süslüyor. 

    Pålegg'i sevmemin en büyük nedeni, fiyatlarının büyük tabaklar ve içeriklerine göre oldukça makul olması ve kaliteli yemekleri uygun fiyata sunmaları ve farklı mutfaklardan lezzetler deneme imkanı sağlamaları.Farklı mutfakları keşfetmeyi seviyorsanız, bu sokak arasında kalmış cenneti mutlaka ziyaret etmelisiniz. İstanbul'un karmaşasından kaçıp, İskandinav rüzgârı havasına kapılmanızı öneririm.

     

    Miso Ramen 🍜

    Konum: Kuştepe, Mecidiyeköy Yolu Cd. No:12 No:12, 34387 Şişli/İstanbul

    🥢Neden Sevdim: 

    Sıkça gittiğim Miso Ramen’in sunduğu geniş seçenekler ve ramenin içindeki taze noodle’lar, kesinlikle bu yazıya girmeyi hak ediyor. Mekanda kızarmış tavuklar, pilavlar ve set ramenler de mevcut.  Rameninizi kendiniz yaratma imkânınız da var. Noodle'ların kendi yapımları olduğunu biliyorum, bu yüzden taze ve lezzetli noodle yemek isterseniz burası mükemmel bir tercih. Fiyatları Asya yemeklerine göre makul. Limonatası harika; babaannemin yaptığı limonatanın tadını alıyorum. Keşke koca bir bardakta servis edilse. Gimbapları ve onigirileri de oldukça güzel, ancak gimbapını tercih ederim. Alışveriş merkezlerine gitmeyi ve gezmeyi sevmiyorum ama bu ramen için yolumu alışveriş merkezine düşürüyorum. Yazlık bir cold ramen de çıkarmışlar, fakat henüz denemedim. Deneyen varsa beni de bilgilendirebilir mi :)

     

    Karabatak Karaköy 🦆

    Konum: Kemankeş Karamustafa Paşa, Karaali Kaptan Sk. No:7, 34425 Beyoğlu/İstanbul

    🍃Neden Sevdim: 

    Karabatak Karaköy, hem kahveleri hem de mekanın atmosferi ile gerçekten benim için özel bir yer. Kahve molalarınızı burada vermelisiniz. İçerisi ve dışarısı ayrı bir güzellikte; özellikle ilkbahar ve sonbaharda etrafındaki ağaçlar, mevsimle uyumlu olarak muazzam bir manzara sunuyor.

    Mekanın ismini sayfalarında şu şekilde anlatıyorlar: "Karabatak," İstanbul’un sembol kuşu olarak bilinir ve Boğaziçi’nde balık avlamak için denize dalarken sıkça görülebilir. İngilizce karşılığı "Cormorant" olan bu kuş, mekanın ismine ilham kaynağı olmuş.

    Karabatak Karaköy, Kafede çalışacağınız, sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz, oturup kendinizle bir kahve keyfi çıkarabileceğiniz çeşitli alanları mevcut. Menüsünde Karabatak kahveleri ve Julius Meinl kahveleri bulunuyor, self servis olarak hizmet veriliyor.

    Karabatak’ın Aspat şubesi ise hep aklımda 💭

    Sonuç:

    Yeni deneyimler yaşamak ve farklı yerler keşfetmek, beynin farklı alanlarını aktive eder, nöroplastisiteyi teşvik eder ve bu sayede sağlıklı yaşamı geliştirir. Kısaca, gezmek, keşfetmek ve yeni deneyimler yaşamak, hayatın tadını sevdiklerinizle çıkarmanın ve öğrenmenin en güzel yollarından biridir! :) 

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.