Çeşme'nin İlk Sanat Merkezi: Arkas Sanat Alaçatı

Çeşme'nin İlk Sanat Merkezi: Arkas Sanat Alaçatı
  • 2
    0
    0
    0
  • “İzmir’in Sanat Rotası” olma yolunda atılan adımlara bir yenilik daha! Arkas, Alaçatı’da açtığı beşinci sanat merkeziyle sanatı ve sanatseverleri Arkas Sanat Alaçatı'da buluşturuyor! Çeşme'nin ilk sanat merkezi olan Arkas Sanat Alaçatı, ilk geçici sergisini 3 Kasım 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık tutacak.

     

     

    Kalıcı sergi salonunda “Arkas Koleksiyonu’nda Victor Vasarely”, süreli sergi salonunda ise 40 yaş altı 155 sanatçının 157 eserini bir araya getiren “Yeni Topraklar/New Lands” isimli iki sergiye ev sahipliği yapan sanat merkezi, şehrin kültür-sanat etkinliklerini zenginleştirecek. Yıl boyunca bu sergilerle uyumlu olarak düzenlenecek sanatçı konuşmaları, seminerler ve atölye çalışmaları, sanatın her dalını keşfetmek isteyenler için mükemmel bir zemin oluşturacak. Kısacası, kültür ve sanatın her yönü burada hayat bulacak. Ayrıca sanatın ardından tatlı bir kaçış noktası arama ihtiyacı hissederseniz, adresiniz belli: Monreve Patisserie!

     

    Op Art akımının kurucusu olarak bilinen ve 20. yüzyıl sanat sahnesinde derin bir etki bırakan, geometrik desenler ve optik illüzyonlarla tanınan Victor Vasarely'nin farklı dönemlerine ait resim, duvar halısı ve heykel gibi özenle seçilen 30 eser, Lucien Arkas Sergi Salonu'nda sanat tutkunlarının ilgisine sunuluyor.

    Not: Pazartesi günleri dışında, her gün saat 10:00’dan 18:00’e kadar Arkas Sanat Alaçatı’da sanat dolu bir serüvene çıkabilirsiniz! 🎨


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.