''Turist İstemiyoruz, Evinize Gidin!''

''Turist İstemiyoruz, Evinize Gidin!''
  • 2
    0
    0
    0
  • İspanya'nın güney kıyısında bulunan Mallorca ve Cadiz kentlerine ek Malaga'da kitle turizminin olumsuz etkilerine karşı yükselen bir sesle tanıştı. Binlerce kişi, şehirlerinin sokaklarını doldurarak, yüksek kiralar, sürekli gürültü ve çevresel kirliliğin yarattığı sorunlara dikkat çekti. Peki, bu protestoların arkasında yatan sebepler neler?

    Yüksek Kiralar: Şehirlerin Yüzünü Değiştiren Bir Sorun


    Kitle turizmi, bölgelerin ekonomik canlanmasına katkı sağlasa da, yerel halk için pek çok zorluğu da beraberinde getiriyor. artan turist talebi, özellikle şehrin kiralarını yükseltti. Yerel halka göre bu durum yaşamsal alanlarını tehdit ederken, şehir merkezlerinin de "turistik" bir görünüm kazanmasına neden oldu. Bir zamanlar sakin ve huzurlu olan mahalleler, artık yüksek kiraların ve tatilcilerin akın ettiği mekanların etkisiyle değişti. 

    Gürültü ve Kirlilik, Sakin Yaşamı Bozuyor!


    Gürültü kirliliği, şehirlerin başka bir sorunu. Turistlerin yoğun olduğu bölgelerde gece hayatı, barlar ve restoranlar, yüksek sesli müzik ve canlı etkinliklerle dolup taşarken; özellikle gece saatlerinde, yerel halkın huzurunu kaçırıyor. Ayrıca, kitle turizminin getirdiği bir diğer olumsuz etki ise çevresel kirlilik. Denize atılan çöpler, yanlış park edilmiş araçlar ve atıkların birikmesi, şehirlerin doğal güzelliklerini tehdit ediyor.

    Protestoların Ardındaki Mesaj

    Protestolarda “Sizin sefanız, bizim cefamız” sloganıyla birleşen protestocular, “turizme limit” ve “1.2 milyon yerli, 18 milyon turist” yazılı pankartlar taşındı. İspanyol istatistik ofisi INE'ye göre, 2023 yılında İspanya yaklaşık 85 milyon turisti ağırladı. Turist patlaması, İspanyol ekonomisinin geçen yıl yüzde 2,5 oranında büyümesine katkı sağladı ve uluslararası beklentilerin üzerine çıktı. Ancak, bu ekonomik başarının gölgesinde, halk arasında kitle turizminin olumsuz etkilerine karşı artan bir memnuniyetsizlik gözlemleniyor.
     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.