Pera Palace Hotel'deki "Atatürk Müze Odası" Yeniden Ziyarete Açıldı

Pera Palace Hotel'deki "Atatürk Müze Odası" Yeniden Ziyarete Açıldı
  • 2
    0
    0
    0
  • Atatürk'ün kritik dönemlerde ülke için büyük önem taşıyan kararlar aldığı ve çalışmaları sırasında kullandığı 101 numaralı odanın 2 aylık bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Atatürk'ün 1917-1926 döneminde kullandığı Atatürk Müze Odası'nda, doğumundan ölümüne kadar geçen yaşamı ile ilgili fotoğraflar, kendisine armağan edilen eşyalar ve dönemin gazeteleri sergileniyor.

    “Her ne kadar şu anda İstanbul’un sahibi onlar gibi görünse de yakında gidecekler. Bu nedenle kendileri burada misafirdir. Bizde de misafirler ağırlanır. O yüzden arzu ederlerse onlar benim masama buyurabilirler!” 

     Pera Palas 101 Numaralı Odanın Hikayesi

    İstanbul'un en önemli mekanlarından biri olan Pera Palas, tarih kokan müthiş bir yapıdır. Kimlerin yolu geçmemiştir ki Pera Palas'tan?  Otelin 130 yıllık geçmişinde, Agatha Christie, Alfred Hitchcock, Kraliçe II. Elizabeth, Greta Garbo, Zsa Zsa Gabor, Şah Rıza Pehlevi gibi isimler otelin misafirleri arasında yer almıştır. Ancak hem gönüllerde hem de ülke tarihinde bambaşka bir yere sahip olan Atatürk'ün konakladığı 101 numaralı odanın hikayesi diğer odalardan daha farklı...

    Atatürk'ün en sevdiği renkler olan gün doğumu ve şafak pembesiyle yeniden tasarlanan oda, onun özel eşyalarıyla zenginleştirilmiş bir şekilde tarihin ihtişamını yaşatıyor ve Atatürk'ün yaşamına dair derinlemesine bilgi edinilmesine olanak tanıyor.
     

    Atatürk Müze Odası Ziyaret Gün ve Saatleri

    Zamanın izlerini modern yaşamın içinde yaşatmayı başaran Pera Palace Hotel’in 101 numaralı odası, günün belirli saatlerinde ziyarete açık. 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren her gün 10:00-11:00 ve 15:00-16:00 saatleri arasında bu tarihi mekânı keşfetmek mümkün. Ancak, müze ziyaretleri sadece 50 kişiyle sınırlı olduğu için erken gelmekte fayda var! Biletinizi Passo'dan temin edebilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.