"Kim Bu YOK'?
Ocak 2024'te kurulan YOK' dergisi, kısa sürede müzik dünyasında adından söz ettiren bir platform haline geldi. Müzik severlere, sanatçılara ve müzik endüstrisine yönelik zengin içerikleriyle dikkat çeken YOK' dergisi, her sayısında müzik kültürünü derinlemesine inceleyen makaleler, sanatçı röportajları ve albüm incelemeleri sunuyor.
Kuruluşundan kısa bir süre sonra YOK' dergisi, YOK' Medya adı altında genişletilerek küresel bir medya platformuna dönüşme girişiminde bulundu. "
... diye kısa bir tanıtım yapmak uygun olacaktır.
Giriş - Gelişme - Sonuç
Ülkemizdeki müzik piyasası oldukça değişken bir grafikte ilerlemektedir. Bir yandan müzik biliminin eğitimini alıp sanatını icra edenler bir yandan da kendi başına bir şeyler öğrenip sanatını icra edenler. Bu iki daldan bağımsız bir de hiç bir şey bilmeden, öğrenmeden ve merak etmeden sırf para, şöhret ve lüks uğruna bu işe girenler var. Düşünüldüğünde heves edip merak edenlerin yükselmesi gerekirken ülkemizde bu durum tam aksine işlemektedir.
Çok fazla sanatçıyla röportaj yaptım ve çoğunun karakterini az da olsa tanıdım. Can Kazaz gibi, Güncel Gürsel Artıktay gibi gerçekten kıymetli değerlerle sohbet etmek, tanışmak büyük bir onur oldu. Bir yandan da hayal kırıklığına uğratanlar da oldu. Fikirlerini uçlarda yaşayan insanlarla da sohbet ettim, suskun insanlarla da sohbet ettim. Listenary - WannArt ekibi sayesinde çok fazla tecrübe kazandım bu alanda. Çevremde bana yardımcı olan onlarca kıymetli insan oldu.
Tüm bu süreçler devam ederken arkadaşlarımla kendimiz okuyalım diye YOK' adında bir dergi kurduk. Çok sevdik, çok eğlendik yeri geldi hayal kırıklığına uğradık. Tüm bu olumlu olumsuz durumlardan dersler çıkarttık. Birbirinden kaliteli isimlerle YOK' dergisini daha profesyonel hale getirmek için çalıştık. Amacımız kalitesiz işlerin kalitesiz olduğunu sert bir dille gösterirken piyasadaki müzikler hakkında eğlenceli içerikler üretmekti. Tüm bunlar haricinde içeriksel olarak müzik bilimi bizim baş hedefimiz oldu, okuyucularımızı bu alanda bilgilendirmeye çalıştık.
Tüm bu fikir ve bilim savaşımız esnasında Mentra, Bodes, Suzan Hacigarip, İkilem, Pera, Güncel Gürsel Artıktay gibi çok özel konuklarımız oldu. Birbirinden eğlenceli sohbetlere dergimizde yer verdik ve sayılarımızı kaliteli sanat emekçilerimize ithaf ettik. Yaptığımız tüm çalışmalarda okuyucularımızı rahatsız etmeye ve onları konfor alanından uzaklaştırmaya çalıştık. Bu süreç esnasında YOK' ekibi olarak bizler okuyucularımızdan bir şeyler öğrendik bazen de onlar bizden.
Normalde YOK' dergisi hakkında bir yazı yazmayacaktım fakat bir yerde yazılı olarak amacımız ve süreçlerimiz kalsın istedim.
Gerekli linkleri aşağıya bırakıyorum.. eğer ilginizi çekerse bir bakın derim :)
Yorum Bırakın