Bir Oyuncu 7 Karakter: Hugh Jackman

Bir Oyuncu 7 Karakter: Hugh Jackman
  • 0
    0
    0
    0
  • Sizlere, aslında birçoğumuzun hayatına Wolverine olarak giren ve 2000 yılından bu yana büyük bir hayran kitlesine sahip olan Hugh Jackman'ın hayatından bahsetmek istedik. Bildiğiniz üzere Jackman, magazinlere çıkmaktan pek hoşlanmayan biri. Ayrıca bir röportajında kendini Türk gibi hissettiğini söylen Jackman'ı anlatmazsak olmazdı. Hugh Jackman, 12 Ekim 1968'de Chris Jackman ve Grace Watson çiftinin beşinci ve son çocuğu olarak  Sidney'de dünyaya geldi. Dedesi Yunan göçmeni olan ve bu yüzden Yunan asıllı olarak bilinen Jackman, 2015 yılında İstanbul'da hayranlarıyla buluşması sırasındaki bir konuşmada ''Dedesinin Osmanlı topraklarından geldiğini aslında Sakız Adasında doğup İstanbul'da bir bankada çalıştığını ve kendisini bu yüzden Türk hissettiğini'' söyledi. Pymble devlet okuluna ve Knox Gramer okuluna gittikten sonra  Sydney Teknoloji Üniversitesi'nin Gazetecilik bölümüne başladı. Oyunculukla tanışması ise okuduğu gazetecilik bölümü sayesinde oldu. Bölümün zorunlu derslerinden biri olan oyunculuğun üstüne gitmek istedi ve bu yıllarda ailesinden kalan mirasla Edith Cowan Üniversitesi'ne başladı. 1994 yılında 26 yaşındayken buradan mezun oldu. İlk oyunculuk deneyimi 1999 yılında televizyon yapımları sayesinde oldu. Erskineville Kings, Paperback Hero, Law of the Land, Halifax f.p, Blue Heelers ve Snowy River: The McGregor Saga'da rol aldı. Ayrıca tiyatroda da başarılara imza attı. Melbourne Tiyatrolarında sergilenen "Güzel ve Çirkin oyununda ve Sunset Bulvarı oyununda rol aldı. 1999 yılında  “Erskineville Kings” adlı filmde Avustralya Film Eleştirmenleri Birliği tarafından En İyi Erkek oyuncu seçildi. İyi bir dansçı olan Jackman, pek çok müzikalde rol aldı. Ayrıca Neşeli Ayaklar, Fare şehri, Van Helsing: Londra Görevi adlı filmlerde seslendirme yaptı. Avusturya'da bir televizyon programında tanıştığı kendinden 22 yaş büyük Deborra-Lee Furness ile 1995 yılında evlendi. İkili ilerleyen yıllarda iki çocuk evlat edindi. Oscar Maximilian Jackman(d.2000) ve Ava Eliot Jackman(d.2005). 2005 yılında asistanıyla birlikte "Seed Productions" adlı yapım şirketini kurdu. He Greatest Showman(2017), X-Men Origins: Wolverine(2009), Deception(2008) filmlerinin yapımcılığını üstlendi.

    1. X-MEN(2000-2017)-WOLVERINE/LOGAN

    Aslında Logan karakteri için seçilen Dougray Scott'ın oynadığı Görevimiz Tehlike filminin çekimlerinin uzamasından dolayı X-men'den çıkarıldı ve ardından teklif Jackman'a götürüldü. 2000 yılında adım attığı X-men serisine 2017 yılına kadar Wolverine karakteriyle devam etti. X-Men(2000), X2: X-Men United(2003), X-Men: The Last Stand(2006), X-Men Origins: Wolverine(2009), X-Men: First Class(2011), The Wolverine(2013), X-Men: Days of Future Past(2014), X-Men: Apocalypse(2016) filmlerinde oynadı. Logan (2017) filminde son kez Wolverine karakterini oynayacağını açıkladı. Jackman, Wolverine karakterinin vücut yapısına gelebilmek için tam 12 hafta boyunca çalıştı. Ayrıca bir filmde en çok aynı karakteri oynama rekorunu ise tam 8 kez oynayarak elinde tutmayı başardı.

    2.Büyülü Çift (2001)/Kate & Leopold - Leopold

    Fantastik türdeki 2001 yapımı Kate & Leopol adlı filminde, aralarında yüzyıllar kadar fark olmasına rağmen 21.yy'deki Kate'in ve 19.yy'deki Leopold'un birbirlerine yakınlaşmaları ve zor da olsa uyum sağlamaları anlatılıyor. İlk X-Men filminin hemen ardından çekimlerine başlanan Kate & Leopol filminde Leopold karakteriyle karşımıza çıkan Jackman, bu rolün üstesinden başarıyla gelebildi.

    3. Van Helsing (2004)-Van Helsing

    Yönetmenliğini Stephen Sommers'ın yaptığı 2004 yapımı fantastik filmde, amacı insanları kötülüklerden kurtarmak olan Van Helsing'in diğerleri tarafından kahraman değil canavar gibi görülmesini ve Vatikan'daki Kont Drakula'yı durdurmak için yaptıkları anlatılıyor.

    4. Prestij (2006)/The Prestige-Robert Angier

    Yönetmenliğini Christopher Nolan'nın yaptığı 2006 yapımı filmde Victoria döneminde idol haline gelen iki sihirbazın kavgalarının savaşa dönüşmesi anlatılıyor. Başrol koltuğunu Christian Bale ile paylaşan Jackman, Robert Angier performansıyla tutkulu ve daima daha iyisini arzulayan sihirbazı canlandırdı.

    5. Çelik Yumruklar (2011)/Real Steel-Charlie Kenton

    2011'de vizyona giren bilim-kurgu filmi Real Steel'de gelişmiş teknoloji çağında düşük maliyetlerle robotlar yapıp geçiminin sağlayan eski bir dövüşçü olan Charlie adlı bir adamın oğlu için devasal bir robot tasarlaması ve bu robotunda, robot boksundaki mücadelesi anlatılıyor. Yönetmenliği Shawn Levy'in üstlendiği 2011 yapımı filmde Charlie performansıyla karşımıza çıkan Hugh Jackman'ın giderek daha da gelişen oyunculuğu ile bir başarıya daha imza attığını söyleyebiliriz.

    6. Sefiller (2012)/Les Misérables - Jean Valjean

    19. yüzyılda Fransız Devrimi'nden hemen önce Fransa'da geçen filmde, yemek çalmaktan dolayı tutsak edilen Jean Valjean'ın on dokuz yıl sonra hapishaneden çıkması ve yeni bir hayat kurmaya çalışması anlatılıyor. Victor Hugo'nun çok bilinen romanı Sefiller'den uyarlanarak müzikal olarak beyaz perdeye taşınan filmde ihtilalin perde arkası anlatılıyor. Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Russell Crowe, Amanda Seyfried gibi sağlam bir kadrosu bulunan Sefiller filminde Hugh Jackman'ın, Jean Valjean performansı 2013'te ona “En İyi Aktör” dalında ilk Akademi Ödülü adaylığını ve “Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Aktör” dalında Altın Küre ödülünü kazandırdı. Ayrıca bu filmde Jackman'ın sadece oyunculuğunun değil sesinin de ne kadar iyi olduğu konuşuldu. Sefiller filmi için 12 kilo veren ve ilk sahneleri için 36 saat yemek yemeyen Jackman, ödülleri hakkettiğini Hollywood'a kanıtlamış oldu.

    7. Tutsak (2013)Prisoners-Keller Dover

    İki ailenin bir araya geldiği bir günde ailenin iki küçük kızının aniden ortadan kaybolması anlatılıyor. Keller Dover, iki küçük kızı bulabilmek için başarılı bir dedektif tutar ve bundan sonra adaleti kendi sağlamaya çalışır.
    KAYNAKÇA: 1, 2, 3, 4, 5, 6 7, 8, 9, 10, 11, 12  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.