Az Bilinen 5 İyi Film

Az Bilinen 5 İyi Film
  • 0
    0
    0
    0
  • 1. Junebug (2005)

    Chicago'da bir sanat galerisine sahip olan Madeleine ve eşi George yeni evlenmişlerdir. Madeleine'in bir anlaşma için Kuzey Karolina'ya gitmesi gerekmektedir. Ailesine haber vermeden evlenen George, Madeleine'i ailesiyle tanıştırmaya karar verir. George'un insanları sürekli yargılayan annesi, kafası başka yerde olan babası, sorunlu erkek kardeşi ve onun hamile eşi ile olan gizli sorunları tekrar gün yüzüne çıkar. Amy Adams'ın muhteşem performansıyla, beklenmedik şekilde ilk Oscar adaylığını kazanarak bugünkü tanınırlığının temellerini atan ve aynı zamanda kazanamadığı 6 Oscar'dan ilk adaylığı olan filmin diğer oyuncuları ise Embeth Davidtz, Alessandro Nivola, Celia Watson, Ben McKenzie ve Scott Wilson. Filmin yönetmelik koltuğunda ise Phil Morrison oturuyor.

    2. The Brothers Bloom (2008)

    Dünyanın en iyi dolandırıcılarından olan Bloom kardeşler, zengin insanları türlü oyunlarla dolandırmaktadır. Bloom, Stephan ve ortakları Bang-Bang, zengin ve güzel Penolepe'yi dolandırmak için işe koyulur. Ancak Bloom, Penelope'ye aşık olur ve işler sarpa sarar. Bunun yanı sıra yaptıkları işin sıkıntılarıyla da boğuşmaya başlarlar. Oyuncu kadrosunda Adrien Brody, Mark Ruffalo, Rachel Weisz ve Rinko Kikuchi'yi barındıran filmin yönetmenlik koltuğunda Rian Johnson oturuyor.

    3. City Island (2009)

    Oyunculuğa meraklı olan gardiyan Vince'in, ailesi ile çok sıkı bir bağı vardır. Ancak Rizzo ailesinin hayatları birbirlerine söyledikleri yalanlar üzerine kuruludur. Bir gün mahkum listesinde terk ettiği oğlu Tony'nin ismini görür. Bu gerçeği ailesinden saklayan Vince, Tony'i eve götürür ve kimsenin bilmediği bu olay hakkında söylediği yalanlar yüzünden ve beklenmedik şekilde oyunculuk yeteneğinin keşfedilip bir kariyer fırsatı yakalamasını ailesinden gizlemesi yüzünden zor duruma düşer. Oyuncu kadrosunda Andy Garcia, Julianna Margulies, Steven Strait, Emily Mortimer, Dominik Garcia ve Ezra Miller'ı bulunduran filmin yönetmenlik koltuğunda  Raymond De Felitta oturuyor.

    4. Sleepwalk With Me (2012)

    Mike Birbiglia'nın kendi hayatını kurgusallıkla harmanladığı film; Birbiglia'nın başarısız stand-up girişimlerini, başarısız ilişkisini ve uyurgezerliğini seyirciye anlatıyor. Kendi hayatını ve kariyerinin gidişatını etkileyen uyurgezerliğini gerçek görüntülerle de seyirciye sergiliyor. Bu otobiyografik filmin, insanı iyi anlatan bir eser olduğunu da eklemek gerekir. Mike Birbiglia'nın, Seth Barrish'le hem yazıp hem yönettiği hem de oynadığı filmin kadrosunda Lauren Ambrose bulunuyor.

    5. The Last Kiss (2006)

    Michael ve Jenna üç yıllık birliktelikleri sonrası evlenmek ve bir aile kurmak istemektedirler. Jenna'nın hamile olduğunu söylemesiyle Michael geleceğiyle alakalı şüpheye düşer. Bir arkadaşının düğününde, üniversite öğrencisi Kim ile karşılaşır ve işler karışır. Yaptığı yanlışın farkına varan Michael, kendisini affettirebilmek için Jenna'nın kapısında beklemeye başlar. Bu sırada filmin diğer karakterlerinin de yolunda gitmeyen ilişkilerini izleriz. Filmdeki arkadaş ortamı ve olayların anlatılışıyla başarılı bir atmosfer sağlandığını söylemek gerekir. Zach Braff, Jacinda Barrett ve Rachel Wilson'ın başrolde olduğu filmin yönetmenlik koltuğunda Tony Goldwyn oturuyor.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.