Filmlerin Mekanik Kahramanları

Filmlerin Mekanik Kahramanları
  • 1
    0
    0
    0
  • Filmler her ne kadar oyuncularıyla, hikayeleriyle ya da gerek hikayenin oyuncuya oyuncunun da hikayeye uyumuyla kazınsa da hafızalara, bazı filmler de içlerinde yer alan araçlarla yıllarca hafızalardaki tazeliğini koruyabiliyor.
    1. Şehirden Kaçış (Motosiklet Günlüğü) (2004)
    Henüz Che lakabını almamış olan Ernesto ve yakın arkadaşı Alberto, kendi benliklerini bulmak için bir seyahate çıkmaya karar verir. Bu seyahatte ise onlara daha yolun başında bozulan köy tipi hurda bir Chopper motosiklet yoldaşlık eder.
    2. Hokkabaz (2006)
    Cem Yılmaz'ın komedi dram türünde oldukça fazla eleştiriye maruz kalan filmidir Hokkabaz. İşinde başarısız ve babası ile de araları kötü olan sihirbaz Büyük İskender, babası ve yakın arkadaşı aynı zamanda yardımcısı olan Maradona ile turneye çıkmaya karar verir. Turne boyunca sihirbaz Büyük İskender'e yardımcısı ve babası dışında bir de kırmızı renk Station Wagon bir Volvo 245 GL de eşlik eder.
    3. Sarı Mercedes (1992)
    Türk-Fransız-Alman ortak yapımı olan bu dram filminde, Almanya'da temizlik işçisi olarak çalışan Bayram, çocukluktan beri hayalini kurduğu otomobili alarak trenle gittiği Almanya'dan arabasıyla döner. Bu uzun sıla yolunda Bayram'a, renginden dolayı "Bal Kız" ismini verdiği 1985 model w116 kasa 350SE Mercedes yarenlik eder.
    4. Little Miss Sunshine (2006)
    2006 yapımı bu komedi dram filminde ise aralarında zıtlık ve çatışmalar olan aile bireyleri, ailenin en küçük üyesinin şehrin öbür tarafında düzenlenen güzellik yarışmasına katılmak istemesiyle ortak bir amaçta toplanarak yola koyulur. Tabii ki yolda bu kalabalık aileye şirin sarı renk bir Volkswagen T2 Microbus eşlik eder.
    5. Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)
    1998 yapımlı film, Cem Yılmaz'ın aynı zamanda ilk sinema deneyimidir. Filmde birbirleriyle uzun süredir görüşmeyen ve araları açık olan iki kardeş biraz iş biraz da zorunluktan Bodrum'a gitmeye karar verir. Yol boyunca Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson yalnız değildir tabii. Onlara 1997 model beyaz renk Station Wagon bir Renault Toros eşlik eder.
    6. Büyük Yolculuk (2004)
    Müslüman bir ailenin oğlu, babasının isteği üzerine onu Fransa'dan hac görevini yerine getirmesi için Suudi Arabistan'a götürmeye karar verir. Yolda birbirleriyle araları pek iyi olmayan baba oğul, birbirlerini yavaş yavaş tanıyıp anlamaya başlarlar ve bu uzun yolda onlara sağ kapısı farklı renkte olan Station Wagon bir Peugeot 405 eşlik eder.
    7. Y Tu Mama Tambien (Ananı Da) (2001)
    Yirmili yaşlarının sonundaki iki genç, hayalî bir kumsala varmak için yanlarında bir kadınla yola çıkar. İki gencin de bu kadına aşık olmasıyla birlikte yolda maceralar ve çatışmalar başlar. Bu üç başrol, film boyunca yalnız değildir tabii. Onlara bu yolculukta dördüncü bir ekip arkadaşı olarak 1980 model Station Wagon bir Dodge Dart eşilk eder.
    8. Çiçek Abbas (1982)
    Muavin olarak çalışan Abbas'ın bir gün biriktirdiği parayla minibüs satın alıp muavinlikten şoförlüğe terfi etmesi ve bunun akabinde gelişen olayların anlatıldığı, gerek müzikleri gerekse hâlen daha mizansenlerde kullanılan replikleriyle adından sürekli bahsettiren filmdir Çiçek Abbas. Bir de emektar kırmızı renk 77 model Ford Transit MK1 var tabi hafızalardan silinmeyen.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.