Bordeaux Gezi Rehberi

Bordeaux Gezi Rehberi
  • 0
    0
    0
    0
  • Şaraplarıyla ünlü Fransız kenti Bordeaux, her yıl damak zevkine düşkün turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Hem şehir merkezi hem de köyleriyle bir bütün Bordeaux. Şehir yaşamı ile geleneksel hayatın tatlı bir birleşimi adeta. Şehir merkezinde tarihi yapıları, müzeleri görme şansınız oluyor. Şehrin dışına çıktığınızda ise doğayla birleşiyor, şarabınızı yudumlarken yemyeşil manzarayı seyre dalıyorsunuz.

    Bordeaux'da mutlaka yapılması/görülmesi gerekenler

    Rehberimizin bu kısmına şehir içinde yapılacaklarla başlamak istiyoruz. Keza şehrin dışında kalan kısım kendine özel bir bölümü hak ediyor. Palace de la Bourse: Şehrin içinde görülmesi gereken yapıların başında Palace de la Bourse geliyor.  Oldukça ihtişamlı bir saray olan bu yapının önünde ince bir tabaka sudan oluşan bir alan bulunuyor. Bu alanda oluşan yansımalar mükemmel fotoğraflara imkan veriyor. Altın Üçgen: Course Clemenceau, Course de l'Intendance ve Allée de Tourny arasında kalan bölgeye altın üçgen diyorlar. Bu bölgede hem alışveriş yapmak hem de iyi restaurant ve barlar bulmak mümkün. Ayrıca mutlaka görülmesi gereken Opéra National de Bordeaux, Eglise Notre-Dame gibi yapılar da bu bölgede yer alıyor. Jardin Public: İçinden geçen suda ördeklerin, kuğuların yüzdüğü huzur dolu bir park arıyorsanız, Jardin Public tam aradığınız yer olabilir. İçerisinde mini bir çocuk parkı da bulunduran park dinlenmek için ideal bir durak.

    Şehir dışında nereye gidilmeli?

    Bordeaux şehir merkezinden yalnızca 20 dakika uzaklıktaki St Emilion köyü şarap bağlarıyla ünlü. Doğanın içindeki taştan yapılarıyla gözlere hitap eden St Emilion, keyifli bir gün geçirmek için ideal. Oldukça turistik olan bu bölgede şarap tadımlarına katılabilir, köy içerisinde dolaşabilir ya da birbirinden zengin menüleri olan restaurantlarda manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz.    

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.