Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya'da Yapılabilecek Aktiviteler

Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya'da Yapılabilecek Aktiviteler
  • 0
    0
    0
    0
  • Pers dilinde ''Güzel Atlar Ülkesi'' anlamına gelen Kapadokya, hem doğası hem de kayalara oyulan evleri ve kiliseleri ile tarihle bütünleşen bir bölge durumunda. Öyle ki birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Kapadokya turizm faaliyetlerinde en çok tercih edilen yerler arasındadır. Bu bölgeye yapılan turlar da bunu kanıtlar niteliktedir. Türkiye'nin en turistik bölgelerinden biri olan Kapadokya, 1985 yılında UNESCO tarafından, Kültürel Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Şimdi sizlere Kapadokya'ya eğer bir gün yolunuz düşerse mutlaka yapmanız gereken aktivelerden bahsedeceğiz. O zaman başlayalım!
    • BALON TURU YAPIN
    Kapadokya'da yapılacak en unutulmaz şey hiç şüphesiz gün doğumunda balon ile peri bacalarının üzerinden uçup o eşsiz görüntüye tanıklık etmek. Hem yazın hem de kışın ayrı güzel olan Kapadokya'da havanın ve rüzgarın durumuna göre her mevsim balon turu yapılabiliyor.
    • ATLARLA SAFARİ TURUNA ÇIKIN
    Başlığımızda da belirttiğimiz gibi Kapadokya Güzel Atlar Ülkesi'dir. Bölgede birçok at çiftliği mevcut ve dilediğiniz vadide bu aktiviteyi yapmanız mümkün. O görkemli peri bacalarıyla bezenmiş vadilerde koştururken arkada tozdan bulutlar, yerde nal izleri ve o çok eskilere dayanan tarihi... Bölgenin en keyifli aktivitelerinden biridir. Atlar konusunda öyle tecrübeli olmanıza da gerek yok, küçük bir brifing sonrası keşfe çıkmaya hazır hale geliyorsunuz.
    • ATV TURU YAPIN
    Günün istediğiniz saatinde yapabileceğiniz bu aktivite ile aynı zamanda bölgeyi de gezmiş olacaksınız. Öncesinde birkaç ısınma turu ile kontrolü sağlamayı öğrenmiş oluyorsunuz. Dört tekerlekli motorlar ile yapacağınız gezide adrenaline doymak mümkün.
    • ÇÖMLEK YAPIN
    Avanos'un merkezinde bolca görebileceğiniz ve ''chez'' olarak isimlendirilen işliklerde önce ustaların sonra da sizin içinizdeki sanatçının neler yapabileceğini görün. Zaten Kapadokya'ya gelip de çömlek yapmayı deneyimlemeden gitmek olmazdı.
    • YERALTI ŞEHİRLERİNE İNİN
    Bu bölgenin derinliklerinde neler gizli görmek istemez miydiniz? Kapadokya'da 36 yeraltı şehri var. Bunlardan en büyüğü Kaymaklı ve Derinkuyu Yeraltı Şehri. Savaşlardan kaçan halkın güneş ışığına hasret kaldığı yerleri gezmek, bizi çok eskilere götürecek ve derinden etkileyecektir.
    • TÜRK GECELERİNE GİDİN
    Özellikle bölgenin kültürünü tanımak, eğlenceli vakit geçirmek amacıyla düzenlenen Kapadokya Türk gecelerine ilgi çok büyük. Kayalardan oyma restoranlarda semazen gösterilerinden fasıllara, fasıllardan folklöre kadar pek çok farklı danslara tanıklık edeceksiniz. Eğlenirken yöre mutfağının leziz yemekleri özellikle testi kebabını deneyimleyin ve tabii ki meşhur şaraplarının da tadına bakın. Böyle güzelliklerin bir arada bulunup önümüze sunulması büyük şans.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.