Puhu TV'nin yeni dizisi Dip'ten üç bölüm yayınlandı. Başrollerini İlker Kaleli ve Neslihan Atagül'ün paylaştığı, yönetmenliğini ise Uygar Kutlu'nun üstlendiği dizi oldukça farklı bir atmosfere sahip. Emre Özdür ve Başar Başaran tarafından yazılan senaryosuyla, ilk üç bölüm kafalarda birçok soru işareti bıraktı. Dizinin konusu kısaca şöyle; Sahir'in işi intihar girişiminde bulunan insanları vazgeçirmek ve bunu İstanbul emniyetine bağlı olarak yapmakta. Bilge ise hayatı tehlikelerle ve soru işaretleriyle dolu olan bir bilim insanı. Bu ikilinin yolları Sahir'e gelen bir intihar ihbarıyla kesişiyor. Dizide geçmiş hakkındaki detaylara henüz az değinildiği için izleyicide sürekli merak hissi uyandırıyor. Kim kiminle nasıl bir bağlantıya sahip diye düşünürken dizi güzel müzikleriyle sizi vuruyor. Gerek mekanları, kostümleri ve bunların renk uyumlarıyla gerekse müzikleriyle farklı havasını daha da derinleştiriyor. Dizide Türkiye'nin en özel seslerinden olan Feridun Düzağaç ve Can Gox önemli rollere sahipler. Dizi bazı yabancı ve yerli dizilerden esinlenmelere ve genel klişelere sahip olsa da farklı bir soluk ve kesinlikle izlenmeye değer.
Dizi genel olarak kasvetli bir havaya sahip olduğu için o havaya uygun repliklere ve müziklere sahip. Duyduğunuz anda geri sarıp tekrar dinlemek isteyeceğiniz repliklerinden bazılarını sizin için derledik.
''Atlayacak adam aşağı bakmaz. (Evet, öyledir. Aşağı bakan atlamaz. Ölümden sonrasını düşünen atlamaz. İntihar aslında bir yardım çağrısıdır. Arayı bulmak için gidersin. Hayatla ölümü, insanla kaderi, dünyayla kendini barıştırmak için... İntihar edenin eti kemiği kendine fazladır. Acısını alırsın, sıradanlaştırırsın. İnsanın insana benzemeyen bir tarafı yoktur. Yalnız olmadığını anlatırsın. Hayatın farkına varsın diye, ona ölümün genzini yakan acı havasını solutursun. Kapıları çalıp kaçan çocukları düşün; sen de aynı öyle, ölümün kapısını çalıp oradan intihar edenle beraber kaçarsın. Sonra yenisi gelir, sonra yenisi... Ve her vazgeçişten geriye, sana da yaşamak için bir sebep kalır.)''Ya ölümü, ya da yaşamı ciddiye al.''''-Ölürsün diyorum +Öyle kolay ölünmüyor, vallahi bak. Ben işin içindeyim.''''İnsan göreceğim diye aynaya bakmıyorum.''''Silahı şakağına dayamış biri bana manyak mısın sen diyorsa onu bir düşünmemiz, değil mi?''''Dün gece yıllar sonra aynaya baktım; böyle, çürümüş ağaç gibi bir şey...''''Ama ölünce, öldükten sonra gittiğimiz yerde, ya o yoksa... Bir daha onu hiç görmeden, nasıl olacak? Cehennem dedikleri ya oysa?''-Acı mı geçmiyor? +Acı geçiyor, acı çekmiş olmak geçmiyor.''Susmayı öğreneceksin, kuyulara bağırmayı öğreneceksin, evinde yalnız yatmayı da...''''Ya gidince hep berabersek...''''Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz.''''Ölüme çözüm yok, varsa intihara var.''''Yarım bilgi, hiç bilgiden kötüdür.''-Senin bir hayalin falan var mı?+Neyim?-Bayağı, hayal kuruyor musun? +Yoo-Böyle yatınca direk uyuyor musun?+Hee, yoruluyom zaten. Senin var mı?-Yatınca uyumak.
Dizideki en güzel detaylardan biri müzik seçimleri. Sahnelerde duyguları çok yoğunlaştıran şarkılar seçilmiş. Gaye Su Akyol hem arabesk hem modern ses tonuyla dizinin genel havasına çok uygun bir seçim olmuş. Başarılı şarkıcı, efsane sanatçımız Cem Karaca'nın Bekle Beni eserini de oldukça güzel yorumlamış. Şarkı iki yorumuyla da dizinin özel sahnelerine çok yakışmış.
Gaye Su Akyol - Bu Dünya Niye BöyleCem Karaca - Bekle BeniGaye Su Akyol - Ruhun Ölmüş SeninGaye Su Akyol - Bekle Beni
Kaynak: 1,2
Yorumlar (0)
Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.
Yorum Bırakın
Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız.
Giriş Yap
Yorumlar (0)
Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.
Yorum Bırakın