IMDb Puanı 8 Üzeri Olan 4 Türk Dizisi

IMDb Puanı 8 Üzeri Olan 4 Türk Dizisi
  • 3
    0
    0
    0
  • IMDb derecelendirmeleri ve oylara dayalı olarak puanlanmış Türk dizileri arasından sizler için 8 üzeri puana sahip dört diziyi seçtik. Listenin tamamını buradan görebilirsiniz. İyi okumalar.

    1. Leyla ile Mecnun (9,2/10)

    Leyla ile Mecnun dizisi genel olarak Leyla ile Mecnun arasındaki hayali aşk hikâyesini ve bu karakterlerin etraflarında gelişen olayları konu alan gerçeküstü ve absürt komedi dizisidir.

    2011 yılında yayınlanmaya başlayıp 2014 yılında sona eren dizi IMDb puanlamasında en yüksek puana sahip Türk dizisi olarak çıkıyor karşımıza. Ana karakterler, Ali Atay’ın canlandırdığı Mecnun, babası İskender’i canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan, Erdal Bakkal’ı canlandıran Cengiz Bozkurt, İsmail rolündeki Serkan Keskin, Yavuz rolündeki Osman Sonant, Ak Sakallı Dede rolündeki Köksal Engür ile üç sezonda dört ayrı Leyla karakterini canlandıran Ezgi Asaroğlu, Müge Boz, Zeynep Çamcı ve Melis Birkan’dır. Leyla ile Mecnun dizisinin konusunun yanında, dizi karakterlerini ve repliklerini de seyircisiyle çok iyi bir şekilde bütünleştirdiğini ve sevdirdiğini görebiliyoruz. İşte bu repliklerden bazıları.

    "Ben bu oyunu bozarım."

    "Tuvalet terliği sarı olan, plastik bir tarafı kopmuştur hani ayak dışarı çıkar. Basamazsın yahu hani giyemezsin de, ayağını sürürsün üstüne basarak. İşte o pis tuvalet terliği, o derece çirkin."

    "O gemi bir gün gelecek..."

    2. Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi (8,8/10)

    Emrah Serbes'in aynı isimli romanından esinlenerek hazırlanmış, 2010-2013 yılları arasında yayımlanmış bir Türk polisiye televizyon dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Behzat Ç, 1985 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuş, cinayet bürosunda görev yapmakta olan bir polistir ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Ankara'da yaşanan cinayet olaylarını çözmeye çalışmaktadırlar. Oyuncularına baktığımızda ise Behzat Ç. rolünde Erdal Beşikçioğlu, Harun rolünde Fatih Artman, Hayalet rolünde İnanç Konukçu ve Akbaba rolünde Berkan Şal karşımıza çıkıyor.

    Dizinin Ankara'da çekilmesi ve popülerlik kazanması nedeniyle İstanbul dışında çekimleri yapılan dizilere ilgi artırdı. Bu nedenle İzmir'de İzmir çetesi, Bursa'da Sırat gibi diziler yayına girdi.

    Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, dizi müzikleri için Pilli Bebek grubu ile anlaştı ve bu durum grubun daha büyük kitlelere ulaşmasını ve ünlenmesini sağladı.

    3. İşler Güçler (8,6/10)

    İşler Güçler, 2012-2013 tarihinde Star TV'de yayınlanan ve başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in paylaştığı, üç oyuncunun yaşam öyküsünü anlatan Türk, komedi televizyon dizisidir.

    Dizinin konusuna baktığımızda; Ahmet, Murat ve Sadi film çekme hayalleri kuran ve parayı toplamak için 'Meslek Hikâyeleri' adlı belgesel programında sunuculuk yapan üç aktör ile ilginç aile üyeleri, olmazsa olmaz komşuları ve birbirinden farklı üç hayatla izleyici ile buluşuyorlar.

    Ahmet, başrol oynadığı günlerin özlemini çekmekte, eski başarılarının göz ardı edilmesinden şikayet etmekte ve kendisinin artık tanınmadığını düşünüp, herkese sitem etmektedir.

    Dizide Sadi, gümrük memurluğunu bırakıp oyunculuğa yöneliyor ve gerçek hayatta da Sadi Celil Cengiz, üniversiteyi bitirdikten sonra bir süreliğine gümrük memurluğu işiyle uğraşmış sonrasında oyunculuğa yönelmiştir.

    4. Avrupa Yakası (8,4/10)

    Avrupa Yakası, 2004-2009 yılları arasında yayınlanmış, Sinan Çetin'in yapımcılığını ve Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, Sütçüoğlu ailesi ve Avrupa Yakası dergisi işverenleri hakkında bir durum komedisi.

    Avrupa Yakası dizisinde oyuncu kadrosu her sezon değişse de Gülse Birsel, Gazanfer Özcan, Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Hale Caneroğlu, Yavuz Seçkin, Veysel Diker ve Yıldırım Öcek ilk altı sezonda yer almıştır.

    Avrupa Yakası, birçok konuda insanların gündelik yaşamında etkili olmayı başarmış bir dizidir. Örneğin Peker Açıkalın'ın canlandırdığı kapıcı ailesinin oğlu Gaffur karakterinin üzerine sürekli giydiği çizgili pazen pijama yeniden moda olmuştur.

    Kaynak: 1,2,3,4

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.