Geek Film Önerisi #05 | Jumper

Geek Film Önerisi #05 | Jumper
  • 0
    0
    0
    0
  • Bu filmin, 2018 yılında dizisini yaptılar. 2.sezonu yayınlandı, 3 başlayacak. Dizinin IMDB Puanı: 7,5. Filmin puanı ise: 6,1. Gerçekten internet kullanıcılarını anlamak çok zor. Hani bu dizi hakkında hiç mi araştırma yapmazsın? Jumper diye bir film yapmışlar da ondan Impulse adlı diziyi türetmişler diye. Hem de, filmin çıkış tarihinden 10 yıl sonra. Vallahi pes! Bu nasıl oylama sistemi? Bu puanları kim veriyor yahu? Sitemizin Haftalık Geek Film Önerisi başlığını devir aldım. Peki neden? Çünkü sinema tutkunu ve geek bir insan olarak kendime bunu bir görev gördüm. Baktım önceki önerilere, maşallah hepsi kalite kokan filmler. Peki bu kaliteli serinin devamına ne yakışır? AYNI KALİTEDE BAŞKA FİLM ÖNERİLERİ! O halde bu haftanın konusu olan filmimiz: JUMPER

    JUMPER Filminin Konusu

    Film ergen bir çocuğun bir gün buz gibi bir suya düşmesi ve kendini birden bire kütüphanede, suların bir kısmıyla beraber bulmasıyla, başlıyor.Öğreniyoruz ki bu ergen arkadaş ışınlanabilme yeteneğine sahip süper insanmış. Tabi film bizi bu başlangıçla, bu süper güçlü adamın hayatına doğru sürüklüyor. Bu hayatta ise her süper insanın başına gelen şey bu arkadaşın da başına geliyor. Yani süper gücünden dolayı onu istemeyen bir takım insanlarla mücadele ediyor.

    Film Hakkında

    Jumper, Steven Gould'un aynı adlı 1992 tarihli romanından uyarlama bir film. Edge Of Tomorrow, Mr. and Mrs. Smith gibi yapımların da yönetmeni olan Doug Liman tarafından yönetilmiş. Hayden Christensen, Rachel BilsonJamie Bell ve Samuel Jackson gibi isimlerin oyunculuğu ile süslenmiş film  14 Şubat 2008'de 222,2 milyon dolarlık hasılat elde etmiş. Nereden baksanız en kötü Marvel filmi kadar kazanmış demek. Filmin sizi elinizden tutan bir hikayesi var. Hayalleri süsleyen ışınlanma olayının, sadece bir insanda olmasının ne gibi şeylere yol açacağını gösteren hikayede belli başlı sorulara cevaplar da aranıyor. Filmde süper yetenekli bu insanların olmaması gerektiğine inanan bir topluluk tarafından aranan bu kahramanın bu yeteneği ne kadar hak ettiği ve süper güçlerin en çok hayal edilenlerinden birine sahip olmanın insan başına neleri getirebileceğine dair konuları, akla mantığa uygun şekilde işliyor. İşin sizin için güzel olduğuna inandığım bir yönü daha var.

    Bonus: Impulse Dizisi

    Film bitti. Ne yapacağız biz şimdi dediğiniz noktalarda her filmde yapamayacağınız bir olgu var.  O da yayın hayatında 2018'de başlamış, IMPULSE dizisi. Youtube RED'in ellerinden çıkma IMPULSE dizisinde yine bir ergenimiz, yine anlamadığı bir ışınlanma gücü ile baş başadır. Henrietta(Henry) isimli bir kızımızın ana karakteri olduğu bu dizide ise ana karakterimizi Maddie Hasson canlandırıyor. JUMPER kadar iyi olan bu yapımı da filmden sonra oluşacak boşluk için şiddetle öneririm.  En az Jumper tadında ve hissiyatında ve gayet kaliteli bir yapım.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.