Bethesda E3 Konferansının Değerlendirmesi

Bethesda E3 Konferansının Değerlendirmesi
  • 0
    0
    0
    0
  • Sözü yumuşatmadan başlamak gerekirse; E3 boyunca görebileceğimiz en kötü konferansı gördük desem, kimse yanıldığımı düşünmez herhalde. Bu konferansın neden böyle geçtiği ise tam bir muamma. Sadece benim değil, Bethesda bu konferansla bir çok oyuncunun da canını fazlaca sıkmışa benziyor. Tekrar hatırlatmayı inanın pek istemiyorum ancak bu konferansı da bir gözden geçirelim. Bakalım önümüze neler çıktı bu konferansta!

    Ghostwire ve Deathloop

    Önce Ghostwire ile başlayayım. Oyuna dair, bir fragman gösterildi ve oyunun, paranormal olaylar yaşanan bir dünyayı kurtarmakla yükümlü olduğumuz, bir oyun olduğunu söylediler. Bu oyun benim dikkatimi  fazlasıyla çekmeyi başardı. Bethesda çatısı altında olduğu için değil, bir aksiyon-macera türü için korku ögeleri barındırıp üzerine de ''Bilinmeyenden korkma, saldır.'' mottosu verdiği için. Oyun umarım korkmak yerine saldırmak temasını içinde işlemiştir. Benim çok hoşuma gitti ama gameplay görmeden fragmanlara maalesef ki kanmıyorum, sevgili Shinji Mikami! Deathloop'a gelince; Dishonored'ın geliştiricisi Arkane Studios'un yeni oyunu olan bu oyun da dikkat çekici bir temaya sahip. Fragmandan benim anladığım kadarıyla birbirini öldürmeye çalışan iki süper güçlü suikastçiyle oynadığımız ve yine fragmana göre öldüğümüzde tekrar doğmamızın hikaye ile alakasının olacağı bir oyuna benziyor. Bu oyunu da umarım Bethesda konferansını telafi eder gözüyle bekliyor olacağım.

    Mobil Oyunlar ve Battle Royale

    Anlıyorum, bazı şirketler casual dediğimiz gündelik hayatında oyunlardan, eğlence dışında bir derinlik beklemeyen insanlara hitap etmeyi istiyor. Benim bununla hiçbir derdim yok. Takıldığım nokta şu; ''Yahu, bunun yeri E3'mü?''. Bunu sorma sebebim şu şekilde düüşünüyor olmam. Firmaların gelip güç gösterisi yaptığı, birbirleriyle rekabette olan şirketlerin arasında olduğun,  E3 gibi bir fuarda, oyunculara daha iyisini sunmak yerine daha basitini mi sunar bir firma? Bu düşüncemden dolayı Fallout 76 ve mobil oyunları hakkındadaha fazla düşünmeyi çok zahmetli buluyorum. Eminim ki anlayacaksınızdır. Şuna değinecek olursam, FallOut 76'nın sevilmediği bariz belli. Bethesda ise bunun farkında değil gibi hareket ediyor. Umarım yakın zamanda düzelir bu durum.

    Daha Fazla Ejderha

    İnanın şu olaya çok güldüm. Koskoca Bethesda Elder Scrolls Online için ek paket çıkarıyor ve tanıtırken sanki Game Of Thrones çıkarıyormuş gibi davranıyor. Daha fazla Ejderha! Niye yahu Khaalesi misiniz siz? Elinizdeki oyun markaları can çekişiyorken bütün sene çalışıp daha fazla ejderha mı eklediniz?

    Doom Eternal ve Wolfenstein:Youngblood

    Açıkçası, zaten görmemiz gerek diye düşündüğüm Doom Eternal ve Wolfenstein:Youngblood oyunlarını göremeyeceğiz diye gerçekten endişelendim. Konferans beni o kadar gerdi ki, gerçekten adamlar; ''Biz oyun falan geliştirmedik, dağılalım abi!'' dese bu kadar germezdi beni. Öncelikle Doom Eternal,  beklediğimden fazlasını da yapmamış. Bir Doom oyunu olarak kendisinden beklediğim her şeyi karşılıyor. Ancak bunun daha fazlasını sunmuyor. Battlemode isimli bir multiplayer modunu da tanıttılar, iyi güzel. Peki, önceki Doom oyunundan ne kadar farklı? Bunun yanında bir de beklenen DLC Wolfenstein: Youngblood da nasıl bir şey görmüş olduk ama ne kadar hype yaptık? Pek değil. Bethesda'dan bunlar da bekleniyordu ama sadece bunlar değildi. Bizi çok hayal kırıklığına uğrattı.

    Bonus: Sürekli Bağırıp Alkışlayan Abiler!

    Bu adamlar neye bu kadar heyecan yaptı? Bunu hala anlayabilmiş değilim, Wannagate okurları. Siz Bethesda konferansında  bu kadar heyecan yapılacak bir şey gördünüz mü? Ben pek göremedim. Bu yazının gecikme sebebi bile; ''Yahu bu konferans hakkında yazacağıma, Youtube'da izlemediğim videoları izleyeyim!'' diye iç geçirmem oldu. Bu abiler isin de herşey çok iyi geçirmiş gibi. Ekran başında ben sıkıldım ancak onlar çok mutluydu. Ben üzüldüm, onlar sevindi. Umarım siz de hayatınızı bu abilerin, Bethesda konferansını karşıladığı gibi karşılarsınız. 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.