Oyun Dünyasının Guinness Rekorları - 01

Oyun Dünyasının Guinness Rekorları - 01
  • 0
    0
    0
    0
  • Oyunlar yıllardır hayatımızda olan şeyler. Artık o kadar alıştık ki, hayatımızın bir parçası oldular. Kimine göre "onsuz olmaz", kimine göre de "ne gerek var" dendi. Ama "onsuz olmaz" diyenlerin kırmış oldukları rekorlar mevcut. "O kadar oyun oynuyoruz bir işe yarasa bari" diyen insanların oyun dünyasıyla ilgili ne gibi rekorlara sahip olduklarına gelin hep beraber bir göz atalım.

    10 - The Elder Scrolls II: Daggerfall


    Bethesda'nın en efsane serilerinden olan, RPG türündeki The Elder Scrolls serisinin ikinci oyunu olan Daggerfall 1996 yılında çıkış yapmıştı ve o zaman, oyun dünyasının en büyük haritasına sahip olmasıyla adını duyurmuş ve Guinness World Records'de "bir bilgisayar oyunundaki en geniş oyun alanı" ünvanına sahip olarak giriş yapmıştı. Bu haritanın boyutu, Hollandalı bir Youtube kanalı olan "How Big is the Map?"(Harita ne kadar büyük?) 'deki oyuncuların, oyun karakterlerini haritanın başından sonuna kadar yürütmesiyle kanıtlanmış oldu ve bu macera, 61 saat 54 dakikada tamamlandı.

    9 - En Yaşlı Oyunsever Youtuber


    81 yaşında olan (2 Nisan 1936, ABD) Shirley Curry isimli oyun sever, kendi adını taşıyan YouTube kanalında yüzlerce videosu bulunuyor. Videoları yaklaşık olarak 7 milyon kez izlenmiş. Virginia'da yaşayan Curry, oyun dünyasına 90'larda oğlu sayesinde adım atmış. Videolarının çoğunluğunu RPG oyunu olan The Elder Scrolls V: Skyrim oluşturuyor. Bununla beraber ARK :Survival Evolved ve No Man's Sky da oynuyor. Shirley kendisini "oyun oynamayı ve oynadığı oyunları kaydetmeyi seven bir büyükanne" olarak tanımlıyor.

    8 - Tek Bir Romandan Uyarlanan En Fazla Oyun


    1937 yılında yazdığı Hobbit romanı ile Orta Dünya'ya giriş yapan J.R.R Tolkien, yazdığı bu roman ile günümüzde bir efsane haline dönüşeceğini tahmin eder miydi acaba? Yarattığı Orta Dünya öylesine güzel tasarlanmıştı ki gerek var olan karakterleri gerekse de yaratıkları olarak, yaratılmış en iyi fantezi ürünü olarak görülüyor. Orta Dünya sırf kitapla da sınırlı kalmadı. Peter Jackson tarafından önce The Lord Of The Rings, ardında da Hobbit sinema perdesine uyarlandı. Sinema dünyasıyla yetinmeyen Orta Dünya evreni oyunlara da uyarlandı. 1982 yılından beri 30 oyun karşımıza çıktı. Hepsi de LoTR ile bağlantılıydı.

    7 - Dark Souls III'ün "Nameless King'ini" Sadece Ayak kullanarak En Hızlı Yenme Rekoru


    Dark Souls oyunlarının zorluk seviyesi yetmezmiş gibi bazı oyuncuların bu oyunları "extreme" şekilde bitirme gibi alışkanlıkları var. O oyunculardan biri  Filipinli oyuncu "Celesterian Games" , Dark Souls III 'ün; oyuncular tarafından en zor Boss'u seçilmiş Nameless King'i , 2 saat 41 saniye gibi bir sürede yenmeyi başardı. Ve bunu yaparken sadece ayaklarını kullandığını bir kez daha hatırlatalım.

    6 - En yaşlı Oyun Müziği Bestecisi


    Koichi Sugiyama 11 Nisan 1931 tarihinde doğdu. 1986 yılında kendisinden Dragon Quest oyununa müzik yapması istendi ve 27 Mayıs 2016 günü piyasaya çıkan Dragon Quest Heroes II 'nin müziklerini yaptığında 85 yaşındaydı. Kendisi Dragon Quest XI'in de müziklerini besteledi.

    5 - En Çok Satan "Hack 'N Slash" Serisi


    Kratos desek herhalde hangi oyun olduğunu anlardınız. Evet doğru tahmin ettiniz, God Of War'dan bahsediyoruz. 2005 yılında Playstation 2 konsollarına özel çıkan bu şahane oyun, kendisinden sonraki oyunlara da ilham verdi. Günümüzde de hala popülerliğini koruyor. Playstation 4 konsollarına çıkışını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olan yeni God Of War oyunu hariç, 2005 yılından beri çıkan God Of War oyunları Yunan Mitolojisinde geçiyordu. Elde ettiği bu başarı gerek karakterler gerekse de oynanış olarak çıktığı 2005 yılına göre büyük başarıydı. Neyse lafı daha fazla uzatmadan bizim Kratos ne gibi işler başarmış ona bakalım: VGChartz'ın 8 Mart 2017 tarihli verilerine göre, seri toplamda 24,77 milyon adet satmış. Bu satış rakamları göz önüne alındığında yeni God Of War oyununun gelmesi de kaçınılmaz olmuş.

    4 - Karada Yaşayan En Büyük "Boss"


    Hazır söz God Of War'dan açılmışken, oyunda bulunan Boss'lardan biri olan Cronos'a değinmezsek olmaz. Çünkü kendisi 1.5 km'den uzun boyuyla "karada yaşayan en büyük boss" ünvanını hak ediyor. Kratos, 1.82 m'lik boyuna rağmen bu heybetli "boss" karşısında pire gibi kalıyor.

    3 - En Büyük Game Boy


    Belçikalı, mühendislik öğrencisi İlhan Ünal'in dev Game Boy versiyonunun boyutları 13 Kasım 2016'da Antwerp'te ölçüldü. 1,01 m boyunda, 0,62 m eninde ve 0,2 m kalınlığındaydı. Bu devasa oyun makinesi tamamen çalışır durumda ve her şey dış bağlantı soketine takılmış Raspberry Pi üzerinden dönüyor. İlhan şöyle diyor:"Bu dünya rekoru, yaptığım işi ne kadar sevdiğimin kanıtı."

    2 - En Küçük Game Boy


    Yukarıda,en büyük Game Boy'dan bahsetmişken küçüğünden bahsetmesek olmazdı. İlhan'ın devasa Game Boy'u Guinness'e girdikten bir ay sonra, Hollandalı Jeroen Domburg, çalışan en küçük Game Boy'u yaptı. Boyu sadece 54 mm idi. ESP32 çipiyle çalışan ve oyunları emülatör üzerinden oynatan cihazın, içinde hoparlör de mevcut.

    1- En Büyük Tomb Raider Koleksiyonu


    Rodrigo Martin Santos3050 parça Lara Croft ürününe sahip. Son eklenenler arasında Almanya'dan gelen iki gerçek boyutlu heykel ve Angelina Jolie tarafından 2001 yılındaki Lara Croft: Tomb Raider filminde kullanılmış kutup parkası da var. Rodrigo bu koleksiyonu toplamak için 20 yıl içinde yaklaşık 300.000 Euro harcadığını söylüyor ve ekliyor: "Benim hayatımı değiştiren bir macera oldu. Bu bahsettiğim tutku, beni dünyanın bir ucundan bir ucuna götürdü."
    Şimdilik serimizin sonuna geldik bir sonraki seride görüşmek dileğiyle...

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.