Hikayesi Görüntü Kalitesinin Önüne Geçmiş 5 Oyun

Hikayesi Görüntü Kalitesinin Önüne Geçmiş 5 Oyun
  • 1
    0
    1
    0
  • Herkese merhaba Wannart takipçileri! Bugün, hikayesinde kendinizi kaybetmek isteyebileceğiniz 5 adet oyunu oyun severlerimiz için derledik. Benim için grafiği değil, hikayesi daha önemli diyorsanız, buyrun.

    1. The Witch's House

    The Witch's House, bulmaca çözmeye odaklı ve Fummy adındaki bir yapımcı tarafından hazırlanmış ücretsiz olarak oynanabilen bir Indie RPG korku oyunu. Oyundaki amacımız, Viola adındaki 9 yaşındaki bir kız olarak bahçesinde uyandığımız evin çıkışına ulaşmak. Evin içinde gezdikçe evin sahibi olan cadının günlüğünden parçalar bularak ev hakkında ve cadı hakkında biraz daha bilgileniyoruz. 3 farklı sonuyla, oyunu tamamladığınızda, oyun sonundaki plot twistiyle sizi çok farklı bir aydınlanma karşılıyor olacak. Oyunun sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

    2. The Red Strings Club

    2018 yılının başlarında LucasArt tarafından oyuncularıyla buluşturulan The Red Strings Club, estetikliğin ve kızıl tonların hakim olduğu sahneleriyle sizi büyülerken, içinde bulunduğunuz hikayesi de bir distopik evrende geçmekte. Ana hikayemizin baş kahramanlarından birisi olan Donovan, The Red Strings Club Barının işletmecisi olarak bara gelen müşterilerinden bilgi toplamakla ve bu bilgileri gerektiği zaman pazarlamakla meşhur bir barmen. Barda, "Gelen bir müşteri asla memnun olmadan ayrılmaz." mottosuyla çalışan Donovan'ın bunu nasıl başardığını oyuna başladığınızda anlayacaksınız. Oyunun içindeki gelişmiş düzen ve android çağının var olmasını sağlayan "gizli güçler" ile tanıştıkça oyunun merak uyandıran kısmına daha da bağlanıyorsunuz. Diğer oyunlardan farklı olarak, seçimleriniz sizin önünüzde yeni bir yol çizmekte ve bu seçimlerinize göre de karşılaşacağınız sorunlarla başa çıkma şeklinizde değişiklikler yaratarak farklı tarzda sonlara ulaşabiliyorsunuz. Oyunun Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

    3. Her Story

    Silent Hill; Shattered Memories ve Aisle oyunlarının yaratıcısı tarafından yapılmış olan oyunda polisler tarafından 7 kez sorguya alınmış bir kadının sorgu videolarının parçalarını bir arşiv bilgisayarından aramak istediğiniz kelimeler sayesinde toplamaya çalışıyorsunuz. Her bir başka parçaya ulaştığınızda hikaye hakkında biraz daha aydınlanıyor ve ardındaki gerçekle karşılaşıyorsunuz. Her Story'i diğer oyunlardan ayıran olay da tam olarak bu. Hikaye sadece tek bir mekanda ve bir bilgisayar ekranında geçerken görüntülerindeki gerçekliğiyle oyunun resmen içindeymiş gibi hissediyorsunuz. Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

    4. Ib

    Ib, Indie korku ve bulmaca oyunları sevenler için belki de en çok bilinen oyun olarak yer alıyor. Oyuna henüz okuma yazmayı yeni yeni sökmüş küçük bir kız olarak bir müzede kilitli kalmış bir şekilde başlıyorsunuz. Müzede yeni yerler keşfettikçe, tabloların ve diğer nesnelerin hayalinin bile bizi ürpettiği gerçeklikte canlanmaya başladığına tanık oluyorsunuz. Oyun içerisindeki küçük bir kızın çaresizliğini hissederken ulaşabileceğiniz 10'dan fazla sonun her birisinin sizde bıraktığı soru işaretiyle bir süre baş başa kalıyorsunuz. Unutmayın, kime güveneceğinize dikkat edin ve belki de bazı sonlar görüldüğü kadar mutlu olmayabilir. Oyunun sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

    5. To the Moon

    GameSpot tarafından 2011'in en iyi oyunu ödülüyle birlikte o yıl neredeyse hiçbir Indie RPG oyun kategorisinde ödül bırakmamış To The Moon, gerek duygusal atmosferi gerek konusu ile birlikte günümüz oyunlarını aratmayıp tekrar tekrar kendini oynatabilecek kapasitedeki bir oyun olarak gönlümüzde taht kurdu. Oyunda, iki doktorun kullanmış oldukları teknolojileri ile bir hastanın zihnine girerek, o hastanın ölmeden önce, istediği hayatı yaşamasına yardımcı oluyoruz. Son hastaları olan Johnny'nin ölüm döşeğindeki son arzusunu yerine getirebilmek ve neden bunu istediğini öğrenebilmek için anılar içinde yavaş yavaş geriye doğru gidiyoruz. Her bir anıya geçtikte Johnny hakkında biraz daha bilgi ediniyor ve ona yardım etmeyi daha fazla istiyoruz. Son arzusu da tabiki de isminden anlaşılacağı üzere; aya gitmek. Oyunun Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

    Yorumlar (1)
    • mükemmel 3 tane oyun çaldım ttm u zaten bitirmiştim 3.no lu oyuna ön yargım var

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.