Gamescom’un Küçük Yıldızları

Gamescom’un Küçük Yıldızları
  • 1
    0
    0
    0
  • Gamescom 2018’i ardımızda bırakırken; büyük isimlerin altında ezilen, ismi duyulmamış birkaç oyunun da hakkı yenmesin diye, sizler için küçük yapımcılardan ilgi çekici birkaç oyunu derleyip tanıtmak istedik. İşte sizler için seçtiğimiz, Gamescom’da diğer oyunların arasından sıyrılmayı başaran beş oyun.

    1) Overland

    Kendisi şu an hazır PaxFest’te insanların beğenisini bir hayli kazanmışken, listemize ekleyip küçük bir haberini yapalım dedik. Henüz bitmemiş olmasına rağmen oldukça değişik grafik dokusuyla Overland, yeni yapımların arasında kendini bir tık ileriye taşımış. Oyun, Kuzey Amerika’da hayatta kalan son insanlar üzerine kurulu bir strateji oyunu. Her seviye atlamanızda gelişmeniz için yardımcı olabilecek araç gereçlere sahip oluyorsunuz. Yaratıklara karşı çevreyi dolaşarak gerekli malzemelere ya da insanlara ulaşmaya çalışıyorsunuz. Oyun sadece kendi sitesinden satışa sunulmuş olmasına rağmen çok yakında Steam üzerinden de erişime açık hale geleceği öne sürülüyor. Oyunun şu anki fiyatı 20$. Oyunun sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

    2) Good Company

    2019’da çıkması planlanan Good Company, bir yerleri inşa etme ve yönetme tarzındaki oyunların arasında yeni bir isim olmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde kendi fabrikanızı ve üretimindeki bütün her şeyden sorumlu oluyorsunuz. Bu sırada kendi emeklerinizle küçük bir garaj işletmeciliğinden, global markaların arasında yer edinmesi gereken bir patrona dönüşmeye çabalıyorsunuz. Oyunu aynı şekilde çok oyunculu veya eşli oyun seçenekleriyle de oynayabileceğinizden, yarışarak birlikte vakit geçirmek için de eğlenceli bir oyun olacağına inanıyoruz. Oyunun Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

    3) Flotsam

    Bu yıl yavaş yavaş yapımcılar arasında engin denizlere yelken açma trendi oluşmuşken, bu trende uyan bir yapımdan da bahsetmesek olmazdı. Flotsam, denizin orta yerinde hayatta kalmaya uğraştığınız bir kasabayı konu alıyor. Bulabildiğiniz ne varsa alıp build yapabileceğimiz bu oyundaki tek eksiklik, bir arkadaşımızla oynayamıyor oluşumuz. Oyunun Steam sayfasına buradan erişebilirsiniz.

    4) Retimed

    Retimed, 2 veya 4 kişiyle oynayabileceğiniz bir arena dövüş oyunu. Oyunun görselliği ve eğlenceli havasıyla, arkadaşlarınızla hoş vakit geçireceğinizi düşünüyoruz. Gelen mermiler eğer size karşıysa, ortam yavaşlıyor ve tıpkı bir Matrix sahnesini canlandırıyormuş gibi eğilerek ya da zıplayarak dodge atma şansınız oluyor. Gerçekten tatlı bir ayrıntı olmuş. Aynı şekilde birbirinizin mermilerini de çarpıştırarak yok edebiliyorsunuz. Oldukça ilgi çekici ve ümit vadeden oyunun da maalesef çıkış tarihi 2019 olarak gözüküyor. Oyunun Steam sayfasına buradan göz atabilirsiniz.

    5) The Sojourn

    ''Her şey bir mucizeyle başladı. Doğum.'' Atmosferinin büyülü havasıyla ve derin hikayesiyle The Sojourn, bir first person bulmaca oyunu. Oyundaki amacımız, ışık ve karanlığın paralel dünyalarında yol alırken, tabiatın gerçek amacını ve güzelliği hakkında cevaplar bulmak. Bunu yaparken bazı yerlerinde gerilecek, bazı yerlerinde ise sahnenin dinginliğiyle huzur bulacakmışız gibi görünüyor. Mekanların olağanüstü güzelliği ve aralara serpiştirilmiş hikayesi ile The Sojourn, en çok beklenen oyunlar arasında yerini hazırlamış vaziyette. Oyunun Steam sayfasına buradan erişebilirsiniz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.