Mortal Kombat 11'i Beklerken

Mortal Kombat 11'i Beklerken
  • 0
    0
    0
    0
  • Bildiğimiz üzere Mortal Kombat oyununun yıllar öncesine giden bir mazisi var. 1992 yılında macerasına başlayan bu seri, bu 27 yıllık süreçte onlarca oyunla karşımıza çıktı. Bu ay çıkacak oyunun adında 11 geçiyor olmasına bakmayın. Mortal Kombat serisinde on oyundan ayrı ara oyunlar da çıkmış durumda. de Mortal Kombat’ın başarısı sadece mazisinin çok eskiye dayanıyor olmasıyla da biten bir durum değil tabi ki de. Neredeyse şimdiye kadar çıkardığı her oyunla diğer dövüş oyunlarına örnek olacak özelliklere sahipti. Nether Realms tarafından geliştirilmiş olan bu muhteşem serinin son oyununu beklerken dövüş oyunu açlığımızı giderecek bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Bu önerileri elimden geldiğince yakın dönemden çıkmış oyunlardan seçmeye çalıştım ki çok eski grafik veya mekaniklerle başımız ağrımasın. İsterseniz başlayalım:

    Soul Calibur VI

    Bandai Namco tarafından geliştirilen ve 19 Ekim 2018’de çıkışını yapan bu oyunu pek çoğunuzun daha önce de duymuş olduğunu tahmin ediyorum. Özellikle de Witcher serisinden çok yakından tanıdığımız Geralt karakterini de bu oyuna mahsus kadrosuna eklemiş olmasıyla gündeme gelmişti. Daha önceki oyunlarında da Ezio, Darth Vader gibi karakterlere yer veren oyun VI.sında Geralt’ı tercih etmiş. Çok da güzel olmuş diyebiliriz. Tabii ki de tek özelliği popüler karakter almak olan bir oyundan ibaret değil Soul Calibur. Hatta Mortal Kombat’a doğaüstü yeteneklere sahip karakter yelpazesi bakımından en yakın olan dövüş oyunu serisidir kendisi.

    Jump Force

    Popüler anime karakterlerini karşılaştırdığımız, diğer dövüş oyunlarından mekaniksel ve hissiyat açısından oldukça farklı olan bir oyun Jump Force. Scooby Doo’dan tanıdığımız Shaggy de bu oyundaki seçilebilir karakterler arasında. Birkaç oynanış videosu izlerseniz diğer dövüş oyunlardan farkı derken neyi kastettiğimi ise çok rahat anlayacaksınız. Geliştiriciliğini Spike Chunsoft’un yaptığı oyun 15 Şubat 2019 tarihinde çıkışını yapmış. Taze kanlardan birisi desek hiç de yanlış olmaz.

    Dead or Alive 6

    Benim şahsen oyun tarzı olarak Mortal Kombat’tan çok Tekken serisine daha yakın gördüğüm dövüş oyunlarından birisidir. Geçtiğimiz günler oyunun kısıtlı bir versiyonu da neredeyse her platform için ücretsiz olmuş durumda. Bu ücretsiz mod ise hikaye modu içermemesinin yanında sadece altı adet karaktere yer veriyor. 1 Mart 2019 tarihinde çıkmış olan bu oyunu denemeden almak istemeyenler için büyük bir fırsat sayılır. Bir Mortal Kombat hayranı iseniz bu saydığımız oyunlar size pek tabii aynı hissi veremeyecektir. Fakat aralarında denemedikleriniz varsa mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Scorpion’la zincir sallamaya, Sub-Zero ile buz dağı yapmaya, Raiden ile göklerin hakimini göstermeye sabırsız iken bu birkaç oyun bizleri az da olsa idare edecektir. Oyunun çıkışının ardından bir inceleme yazısıyla buralarda olabiliriz. Takipte kalmanızı öneririz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.