Tip of the Spear: Task Force Elite Oyun İncelemesi

Tip of the Spear: Task Force Elite Oyun İncelemesi
  • 0
    0
    0
    0
  • Bu oyun, gerçekçiliğe önem verdiğini iddia ediyor! Bu oyun diyor ki sizin oynadığınız CS:GO'lar falan çok çocukça(!) savaş oyunları! Bu oyun size hayvan gibi savaşacağız diyor! Şaka şaka... Ama bugünkü oyunumuzun gerçekçilik vaadi var. Bugün Tip Of The Spear: Task Force Elite isimli erken erişimde bir oyunu inceleyeceğiz. Yapımcı firma Red Jake Studios'un ilk göz ağrısı olan bu oyun bir Multiplayer FPS oyunu. Peki bu oyun nedir? Nasıl bir şeydir? Bütün bunları tek bir yazıda cevaplayalım!

    Tip of the Spear: Task Force Elite

    Oyunun Multiplayer FPS oyunu olduğunu söylemiştik. ''Zaten bir sürü benzeri varken bu oyunun farkı nedir?'' sorusunu soran okurlar için stüdyonun cevabı şu şekilde; ''Eski usul bir Multiplayer FPS deneyimi'' İstedikleri o deneyimi de fazlaca sunmuşlar. Tek fark, oynanış mekanikleri eski usul, grafikler ve animasyonlar değil!

    Oynanış

    Oyunda şu an bulunan bir bayrak kapma modu var. Bu modun amacı tahmin ettiğiniz üzere rakibinizin mekanını işgal etmek üzerine. Oynanış hakkında çok fazla inebileceğim bir detay yok. Dediğim gibi eski usul Multiplayer FPS oyunu olduğu için bunun üzerine koyabileceği bir şey yok oyunun.

    Atmosfer

    İşte işin bu kısmı çok keyifli ve anlatmaya değer. Lan Party'de arkadaşlarınızla bir savaş oyunu oynama hissiyatını özlediyseniz bu oyun tam sizlik. Bunun üzerine olabildiğine gerçekçi grafikler sunmaya özen gösteriyor oyun. FPS'nin altın çağında oyunlar nasılsa, bu oyun da tam olarak aynı. Modern grafiklere sahip eski usul bir oyun. Oyunda düşüş animasyonunuzdan tutun, patlama efektlerine, mekan tasarımlarından seslere kadar göze çok gerçekçi gelen bir işçilik var. Bu oyundan beklemeniz gerekeni yapımcılar Steam sayfalarında şu şekilde özetlemişler; "Ölmeden Art arda Öldürme Skoru Yok! Parayla Kazanmak Yok! Rastgele Bir Yerde Dirilmek Yok! Sadece FPS''

    Bu Oyun Alınır Mı?

    Bu sadelik pek çok insan için çekici gelmeyebilir. Ancak FPS'in FPS olduğu dönemi özleyen, nostalji sever bir kitle var. Modern grafiklere dönüp, arkadaşları ile oynayacak oyun arıyorlarsa gelip bir Tip Of The Spear: Task Force'a bakmalarını tavsiye ederim. Öte yandan, FPS oyunundan artık farklı şeyler bekleyen topluluklar var. Kimisi Team Fortress 2 veya Overwatch gibi takım halinde, taktiksel ilerleyebilecekleri bir FPS oyunu beklerken, kimisi de CS:GO gibi, PUBG gibi daha popüler ve rekabetçi oyunlara ilgi duyuyor. Bu gibi kitleler için bu oyunu önermem biraz absürt. Ancak ''90'ların FPS Oyunları'' gibi özel bir isteği karşılıyor bu oyun. Bana soracak olursanız, 90'lı yıllarda genç olan oyuncuların hayal ettiği tarzda bir oyunu yapma girişiminden dolayı bile Red Jake Studios'u takdir etmekte fayda var. Kendilerini bundan dolayı tebrik ediyorum.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.